foto

Cheri Oteri

  • nar. 19.9.1962 (57 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA

Biografie

Cheri Oteri se narodila 19. září roku 1962 ve městě Philadelphia (Pennsylvania, USA), vyrůstala však v Upper Darby. Má tři sourozence Denise, Briana a Tommyho. Poté, co absolvovala školu Archbishop Prendergast High School, se přestěhovala do Los Angeles.

Ve věku 25 let Cheri pracovala v Promotions for A&M records po dobu čtyř let (tedy od roku 1990 až po rok 1994) a připojila se do skupiny Groundlings (improvizující komediální skupina), což jí umožnilo stát se herečkou. Jednou byl totiž mezi publikem agent, kterému se Cheri velmi líbila a tak jí domluvil konkurz do New Yorku (debutovala 9. září roku 1995). 26. dubna v roce 2008 byl zavražděn Cherin otec Gaetano Thomas "Tommy" Oteri (hudební producent v Nashville) a jako pachatel byl označen jeho spolubydlící Richard Fagan, který ho údajně ubodal kapesním nožem.

Cheri se objevila v několika filmech, mezi ty nejvýznamější patří parodie SCARY MOVIE (2000), kde si zahrála Gail Hailstorm a LOVE AND SEX (2000), kde si zahrála Mary. Krom herectví se také věnuje dabingu - její hlas byl možno slyšet v animovaní komedii MRAVENČÍ POLEPŠOVNA (2006) nebo ve třetím SHREKOVI (2007).

StrYke

Herecká filmografie

Filmy

2019 Benjamin
Drama Drama
2017 F*&% the Prom
Men Don't Whisper
2016 The HOA (TV film)
2014 Wishin' and Hopin'
2013 Machři 2
Vánoce v Conway (TV film)
2012 Bad Parents
2011 And They're Off
Reapers, The
2008 Filmová hvězda
Pod kontrolou
2007 Shrek Třetí
2006 Apokalypsa
Mravenčí polepšovna
Park
2005 Stephen's Life (TV film)
Úsměv
2004 Surviving Eden
2003 Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda
Sol Goode
With You In Spirit (TV film)
2001 Loomis (TV film)
2000 Láska a sex
Scary Movie: Děsnej biják
Zkažená nevinnost
1999 Inspektor Gadget
1998 Malí válečníci
1997 Austin Powers: Špionátor
Lhář, lhář

TV seriály

2019 Šílená bejvalka (TV seriál)
I'm Finding My Bliss (S04E14)
2018 9JKL (TV seriál)
Stalker Status (E15)
2017 Bunsen je zvíře (TV seriál)
2016 Those Who Can't (TV seriál)
Detergent Dawn (S02E07)
The Trial of Geoffrey Quinn (S02E06)
White Guilt Trip (S02E05)
další epizody (7)
Scream Queens (TV seriál)
Handidates (S02E03)
2012 Úplně normální (TV seriál)
Baby Proofing (E11)
Unplugged (E08)
2009 Sit Down, Shut Up (TV seriál)
2008 Easy to Assemble (TV seriál)
The Life & Times of Tim (TV seriál)
Bashko's Hairy Daughter / Tim's Not Singing (S01E06)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Kill, Baby, Kill! (S05E09)
2003 On the Spot (TV seriál)
2002 Larry, kroť se (TV seriál)
The Nanny from Hell (S03E04)
2001 Ally McBealová (TV seriál)
Stahují se mračna (S04E20)
1999 Strangers with Candy (TV seriál)
1997 Třeba mě sežer (TV seriál)

Dokumentární

2015 Live From New York!
2012 From the Mouths of Babes (TV seriál)
2009 Surveillance: The Watched Are Watching
2007 Saturday Night Live in the '90s: Pop Culture Nation (TV film)
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 The HOA (TV film)

Host

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky