Reklama

Reklama

Hrdinové z říše Gaja

  • Německo Zurück nach Gaya (více)

Obsahy(1)

Pohádková říše Gaya je v ohrožení. Má v tom prsty žárlivý profesor Suchar. Svým transformačním strojem ničí krásu pohádkové říše a krystal, je jejím srd-cem přemístil do lidské dimenze. Ale Zino a Boo to tak nenechají. Nalézt ztracený krystal je pro ně příležitostí ukázat, že jsou praví hrdinové. Vydají se tedy do našeho světa, aby krystal přinesli zpět. Bez něj by fantastická říše Gaya zanikla. Nemají mnoho času. Říše se pomalu rozpadá a naše hrdiny zbytečně zdržují nepřátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

monolog 

všechny recenze uživatele

Ne až tak špatnej animák, jak jsem čekal. Pravda, s 3D animací ze zámoří se nemůže srovnávat, ale přesto na mě působil mnohem lepším dojmem, než třeba upachtěnej MravenecZ, infantilní Madagaskar nebo přeplácanej Shrek 2. Největší chybou je, jak už to bývá, nepropracovaný scénář. Po počátečním asi čtvrthodinovým rozjezdu nabitým když ne dějem, tak akcí, se tvůrci začnou plácat na místě jako pták lapený v nánosu ropy. Postavy chodí zprava doleva, jakoby se ztratily v mlze a spíš prostě čekají, až jim náhoda přihraje pod ruku další příběhovou berličku. Matrixovský souboj princezny s krysami je už opravdu hodně zprofanovaný a děj celkově příliš moralistický. Přesto mi tenhle kresleňák přišel jako svěží závan do všech těch humornými hláškami, sebeobětováním, nečekaným hrdinstvím od zbabělců nebo nešiků nabitých megaspektáklů z USA. Hlavní hrdinové tady jsou, kromě princezny, přeci jen mnohem zábavnější a neobvyklejší. A konec se mi taky líbil. ()

Neikn 

všechny recenze uživatele

- Kolísající text postav, vtipy občas hodně pobavili a občas nestály ani za pousmání, obličeje dobrých postav nebyly moc sympatické, možná kromě Boo, také animace postav nebyla moc dobře odvedená. + Lehce nadprůměrné grafika filmu, ten malej snurk byl vcelku zábavnej, strašidelné obličeje a celkový nápad se mi hodně líbí + nostalgie z dětství, musím dát těch 70%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze film vzniknul v nemecku, to vubec neni spatne, ale v konkurenci americkejch animaku a ted nemyslim jen pixarovky, moc sanci nema. A pritom na filmu neni nic vyrazne spatnyho. Pribeh je vcelku dobrej a docela originalni, hudba je prevazne taky slusna a animace, ackoliv neni nak uchvatna, tak je prijemne koukatelna a rozhodne neurazi. I samotne postavy jsou fajn a nastesti se tu moc nepoucuje, navic hlavni vymastenec Zino mi krapet pripomnel Zappa Brannigana. Ale i pres to vsechno a pres fakt, ze tu je obcas naka napinava a sem tam naka vtipna scena a akci se taky nesetri, film zkratka neudrzi v napeti a je takovej rozvleklej, ze sem se misty i krapet nudil. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Evropský 3D animovaný snímek se také snaží vystrkovat růžky a hodlá zapadnout mezi ty americké, které se na nás náhle sypou jako kroupy při bouřce. A určitá snaha je, ale přeci jen by bylo potřeba ještě doladit nějaké ty chybičky. Kresba je zajímavá, ale chybí tu smysl pro detail. Animace se mi jeví v průměru. Rozpohybováno bylo co bylo třeba a šmytec. Není však špatná a dívat se na to dá. Ale scénář je nějak chudý na humor. Popravdě, nezasmál jsem se ani jednou. Příběh si hraje s dobrodružnou tématikou a vcelku obratně. Některé dialogy však tahají za uši. Určité hlášky dávají najevo, že snímek není určen pro malé děti. Pro ně se mi to zdá poněkud drsné a neuchopitelné. A tak snímek spadá do průměru a v konkurenci moc díru neudělá. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Poprskat to uplne nemuzu - zaujala me docela ta intertextualita a nektery hlasky, ze kterejch muzou mit deti hlavu jako meloun. Ale stejne tak je pravda, ze ta animace je spis herni a cely je to takovy nevyvazeny, jako by autori sami nevedeli, pro koho to vlastne tocej. Dospelej z toho odvazanej nebude, ale dite taky ne. Proste to zatuhlo nekde uprostred cesty a nakonc je z toho jen divnej zvlastni nedodelek. Nema cenu hodnotit s Pixarem a dalsimo, tohle je proste neco jinyho, min prvoplanovityho - ale otazka je, jestli umyslem, nebo vinou neschopnosti. ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama