Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

mm13 

všechny recenze uživatele

V rámci anime vôbec nie spletitý dej, už sme zažili, prežili a do dna si vychutnali iné kaskády. Naviac sa to síce v úplnom závere tvári (povinne) nejednoznačne, suma sumárum sa však jedná o sofťárnu s endom, ktorý až taký happy byť nemusel. Bol by som happier a možno uvalil 4*. ...Ale na nedeľné popoludnie alebo ako prípravka na vstup do sveta japonských animácií vynikajúce! ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

"Jadrník" je vizuálně velmi úderná záležitost s kosmických materiálů. Úžasné bojové scény (hned úvodní scéna filmu např. a mnoho dalších) je součástí dalšího komplikovaného příběhu o konci a dalším začátku lidství. Deunan je skvělá postava - hned od začátku si ji všichni zamilují a jejího cyberniteckého ex taky... Bizardní pohodový svět BioRoidů oproti temnotě okolního světa lidí - v každém dobrém anime nechybí něco velkého nakonec... Brilantní kousek... ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Bolo to hustéééé. Ale paradoxne, keď to porovnám s dvojkou, tak to bolo o 1% percento horšie. Vizuál výborný. Príbeh obstojný. Akcia super nadupaná. Oveľa živšie než GiTS. Keď nad tým rozmýšľam tak oba filmy by som ani moc neporovnával, lebo im išlo o niečo iné. Každopádne na také 4 a pol * bez preháňania. ()

Koocik odpad!

všechny recenze uživatele

Když srovnám sraní na hajzlu a tento film, pokud se to tedy dá vůbec nazvat filmem, tak nenajdu moc rozdílů. Akorát že to tlačení hovna máte z krku i za pár sekund, tak Appleseed zabere 105 minut a to je sakra dlouhá doba. Tedy jen v případě, že to dokoukáte až do konce, což zrovna není můj případ, jelikož jsem to vzdal po cca 15 minutách. O samotný film jsem se začal zajímat, když jsem na něj náhodou narazil a přečetl si komenty o skvělé animaci a akčních scénách, ale bohužel nic takového se tu nekoná a ta animace je natolik příšerná, že můžu bejt rád, že jsem nepřišel o zrak. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Ani na chvilku jsem se nenudila. Děj je strhující a střídá jednu akci za druhou, ale překvapil mě i dojemnými okamžiky (je až neskutečné, že si můžete zamilovat tak podivné figurky-Briareose), sympatickými postavami a pár zajímavými nápady. Jediné, co mi trochu vadilo byl mix různých animačních technik. Jsem spíš na tu starou "klasiku". ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)

Reklama

Reklama