Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

merigieren 

všechny recenze uživatele

Grafika hezká, Hitomi hezká, většina akčních scén hezká, myšlenka příběhu zajímavá, ale připadlo mi to trochu jako hodně efektní podívaná. Divák se nažral a autor zůstal celej. Vlastně strhávám hvězdičku jen za tu závěrečnou destruktoidní akci, já prostě na velký bitvy (pro efekt se zničením města) nejsem. Vlastně pod tím zničením se schovalo i mnoho z chování hlavních postav a vysvětlení zamotané pointy o tom, že lidi se budou vždycky chtít zničit tak je zničíme za ně, čímž se dostáváme do sporu s tím že biodroid nezabije, vlastně rada starších sou lidi, takže zabít mohou čímž umožní vznik nové rasy založené na smrti, rasy vytvořené lidskými predátory a vlastně každá rasa s prioritami jsou predátoři (biodroidi jsou zastoupeni v armádě a mohou zabíjet protivníky), čímž se dostáváme k jádru jaderníku, že vlastně ani biodroidi by nemuseli být tak skvělí... Jinak řečeno, já sem tomu principu prostě neuvěřil, i když to popisuju dost zmateně i na mě... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

7/10. Vykrádačka hádam všetkých významných scifi / action filmov posledných troch desaťročí, ovšem vo vizuálne opulentnom yummy-hammy štýle, ktorý v akčných sekvenciách vo mne spoľahlivo tlmil racionálnu linku uvažovania. Takto nejak, ovšem samozrejme ešte ideovo oveľa plytkejšie, si predstavujem hranú verziu Transformes od Míšu Bayovie v lete 2007... ;-) ()

Reklama

Puol 

všechny recenze uživatele

Ohúrila ma najmä vizuálna výtvarná stránka, v podstate po technickej stránke filmu niet čo vyčítať. Film obsahuje všetko čo má riadne sci-fi/anime obsahovať. Toľko ku kladom. Aby som len nechválil tak, príbeh nepatrí medzi najoriginálnejšie a nejak mám pocit, že aj tú hudbu som už niekde počul resp. je pri tomto žánri vždy rovnaká. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Japonci světu opět předvádějí, jak má vypadat pořádné scifíčko. Jenže tentokrát to ani se zavřenýma očima nelze hodnotit coby umělecké dílo jako v případě filmů Mamoru Oshiiho nebo Hayao Miyazakiho. Je to nabušená sci-fi akce se spletitým příběhem, neuvěřitelně sexy vizuální stránkou ne zcela bez hloubky, ale celkově to malinko působí dojmem fetiše pro milovníky bojových robotů. Mé hodnocení sráží i klopotně tuctová hudba, jejíž šedivost překvapuje obzvláště ve srovnání s úchvatnými doprovody Oshiiho a Myiazakiho filmů. 70 %. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Applessed má všetko čo môže človek očakávať od prvotriedneho anime - špičkový vizuál (aj keď mne sa aj tak najviac páči tradičný, kreslený spôsob ako napr. Akira alebo Mononoke), ktorý však miestami vyzeral ako počítačová hra, ohromujúcu akciu plnú streľby, výbuchov, obrých robotov a matrixovských súbojov a niekde medzi tým je ukrytý celkom solídny príbeh o záchrane ľudskej rasy. Nenudil som sa ani chvíľu, úchvatná vizuálna forma nepostráda primeraný obsah...už sa teším na druhý diel. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)
  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)

Reklama

Reklama