Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Malinko zoufalý pokus o mysteriózní drama. Duchařiny jsem měl vždy rád, ale tohle jde jaksi mimo mě. Nudné, polopatické, trapné, neoriginální. Demi se tu snaží vydrat z hereckého hrobu, ale zůstal tu po ní jen matný přelud. Pokud by byla schopna vůbec něco zahrát, pak tohle rozhodně nebyla ta pravá příležitost, na kterou měla kývnout. Celkově průměr, který na konci filmu sklouzne do regulérní žumpy. 50% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak atmosféru to mělo docela slušnou a až na tu otravnou romantickou linku jsem se u toho ani moc nenudil, pak to taky má dost povedenou hudbu, lokace se mi taky líbily a celkově by to vůbec nemuselo být špatné. Jenže bohužel je to celé postavené pouze na hromadě nejčastěji používaných klišé z všemožných duchařin. Vždyť si to vemte - matce umřel syn, jede se s tím vyrovnat na nějaké odlehlé místo u moře, k tomu všemu je spisovatelka a snaží se napsat novou knihu, do toho se jí zjevuje syn, ve vesnici nedaleko té chaty žije divná žena co vidí duchy a má barák plný rozebraných panenek... A ve finále to stejně nijak nepřekvapí, SPOILER duchařina to sice není, ale thriller, ve kterém se tu ženu snaží kvůli penězům zabít KONEC SPOILERU - přičemž to po tomhle "šokujícím" odhalení rezignuje na nějakou logiku a režisér asi doufal, že si toho nikdo nevšimne a bude to v napětí sledovat dál. A ani herecké výkony mě zrovna nenadchly. Na víc jak slabé 3* to bohužel není. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve svém výsledku je to jen průměrný thriller, což je způsobeno především matnou režií. Scénář se snažil skloubit prvky kriminálního thrilleru a mysteriózního drama s romantickou linií. Je patrná snaha o takovou tu starosvětsky britskou zadumanou atmosféru, hudební podmalba založená především na klavírních tónech připomíná staré kriminální série s inspektorem Dalglieshem. Slabší hodnocení je u mě způsobeno přítomností Demi Moore v hlavní roli. Ne, že by svůj part neuhrála, ale jednoduše ji nemám rád. Považuju ji za průměrnou herečku, na které je zajímavá pouze její schopnost sebeprezentace a buldočí vytrvalost. Celkový dojem: 50 %. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak nudné a nezáživné až hrôza, a keď to človek povie na mysteriózny thriller, tak to zabolí dvojnásobne. Vážne neviem, čo na toto povedať, do pár hodín vyfučí z hlavy... vlastne mi fučí už teraz, takže radšej ukončím to kecanie o ničom, rovnako ako o ničom bol aj tento film. 30/100 ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně byl tenhle film zklamání - dal jsem na pochvalnou filmovou recenzi na Óčku a podíval jsem se na něj s manželkou. Nakonec jsem měl pocit, že ona recenze byla spíše reklamou. Film samotný si v první polovině drží jakous takous atmosféru, jenže závěrečné rozuzlení je opravdu hodně přitažené za vlasy. Podprůměr. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (23)

  • Kulisy vnitřku majáku byly postaveny ve filmových studiích Ealing. Ve stejném studiu natáčela herečka Demi Moore podvodní scény. (Lynette)
  • 3 natáčecí dny zabraly na poloostrově Lleyn Peninsula, Porthdinllaen - zde se natáčela narozeninová slavnost a scény z vesnice ve filmu zvané jako "Ingonish Cove". V jižním Cornwallu se natáčely scény skotské chaty Rachel Carlson. Dále se točilo pak u Bodwin a železnice Wenford. Nakonec se natáčely v Londýně interiérní scény a začátek filmu v Primrose Hill v Londýně. (Lynette)
  • Scénu s Rachel, Brianem a Sharon na mole nebylo možno v Llanddwynu nafilmovat kvůli špatnému počasí. Poté, co skončilo natáčení ve Walesu, se musela tato scéna natočit až ve filmových studiích Ealing. Scéna byla postavena v obrovské vodní nádrži - nechybělo molo, Racheliina loď a dokonce byly doplněny i uměle vyrobené skály totožné s původním umístěním v Llanddwynu. (Lynette)

Reklama

Reklama