Reklama

Reklama

Osamělý rozzlobený policista

  • Itálie Poliziotto solitudine e rabbia (více)
všechny plakáty

Neohrozený muž zákona chce pomstiť smrť svojho kolegu, ktorý sa stal obeťou pri prestrelke s medzinárodným gangom teroristov. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pozdní italo/německé poliziesco, Massiho jeden posledních kousků v žánru (viz ještě filmy "Speed Cross" a "Speed driver" oba rovněž z roku '80) ale co je možná důležitější, jde o úplně poslední film v žánru pro herce Maurizia Merliho.Tento fenomén jich stihl v žánru natočit celkem 16. a to od roku '75, pod vedeném režiséra Massiho pak celkem 6. Maurizo Merli zde hraje vysloužilého policistu Nicka Rossiho, který se vrací k akci a kleje pro pomstě, poté co přijde o svého dobrého přítele, akce je nebezpečná a on sám se později stává terčem silné zločinecké organizace. Celé spiknutí není ničím novým ale celkově to není pojato vůbec špatně a charismatický veterán Merli opět podá velmi profesionální výkon. Film se natáčel v Západním Berlíně, který tu značně přispěl k celkově dobré temné atmosféře, chladné, sychravé a bezútěšné zároveň. Kamera je vůbec výborná, hudba od Ciuprianiho tentokrát slabší, abych se přiznal skoro jsme ji nevnímal. Je tu dost akce, automobilových honiček, fyzického násilí a přestřelek, ale film rovněž klade velký důraz na samotné rozvíjející se spiknutí a větší vývoj charakterů, je to úplně něco jiného než některé filmy z poloviny '70 let, které byly vyloženě akční a násilné. I tady tedy můžeme, sledovat určitý vývoj v taliánském zločineckém filmu. Německá herečka Speidelová v tragické roli milovnice mě rovněž zaujala. Doporučuji nejen fandům. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Genialne poliziotteschi a suverenne jeden z najlepsich filmov rezisera Stelvia Massiho - spolu s kultami ako Na plny Plyn a Il Commissario di ferro. Vacsinou som u polizio tt eschi zvyknuty, ze tam hra Merola alebo Milian, tuna nie ani jedneho, hra tu ale Maurizio Merli. merliho som nikdy extra nemusel, ten herec mi nebol sympaticky, to uz radsej Fabio Testi. Merli tuna ide po pomste, a poliziotteschi by nebolo poliziotteschim, keby tu neboli vybuchy, rvacky a prestrelky + este nejaka autonahanacka, na spest renie. Dialogy a tempo su masakrozne dobre, Massi bol talent na poliziotteschi zaner, tam sa hned pozna kvalitna rezia. Okrem Merliho som tu videl aj Reinharda Koldehoffa /Dva Machri mezi nebem a peklem/ a vybornu Juttu Speidel. Zvysok hercov mi uz znamy nebol, ale kulisy, perfektne tempo a dialogy "delaji" z tohoto poliziotteschi filmu pre mna vybornu, ba takmer kultovu zalezitost . 100 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Postavene opet na prijemne jednoduchem pribehu, Merli stejny jako vzdy. Zasazeni do zasnezeneho Berlina je zvlastni, ale me prilis neoslovilo. Stejne tak blondata FF Jutta. Takze nakonec z meho pohledu prumerna podivana, ve ktere policie jezdi v broucich :-), a ve ktere je zajimava uvodni honicka na motorovych clunech. ()

Reklama

Reklama