Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Filatov 

všechny recenze uživatele

Dokument, díky kterému člověk zjistí, jak obludný mechanismus nacistický režim byl a jakými zvířaty se Hitler obklopil při svém vzestupu. Hitlerovi muži dávají ucelený komplet informací o elitě tohoto režimu. Dokument jde hodně do hloubky a pozadí režimu a studuje úlohu každého jednotlivce v něm. Oceňuji hlavně to, že dokument sleduje osud každého jednotlivce od mládí přes svojí kariéru až ke svému nezdárnému konci, kterým byl buď norimberský proces, skrývání nebo sebevražda. Viděno: Rudolf Hess, Albert Speer, Adolf Eichmann, Josef Mengele, Joachim von Ribbentrop, Baldur von Schirach, Roland Freisler, Martin Bormann ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Nemohu dát jinak, tento pořád (seriál? to přeci ne, je to dvanáctidílný pořad) je dobře dělaný. Hodnotit dokumenty je ošemetná záležitost, člověk má tendenci dávat co nejvíce. Zde to tak cítím, obzvlášť se mi líbil ten o Speerovi, o němž jsem si přečetl životopis na wikipedii. Sedělo to. Takže o těch, kteří mu pomáhali již víme. A o samotném H. se toho natočilo tolik, že samostatný díl o tomu, komu helfovali ostatní, nepotřebujeme. Vidět takhle ve zkratce, co vše se jim za tak krátkou dobu podařilo je neskutečné. Narodili se jako lidé, zemřeli jako zvířata. Hitlerovi muži. ()

Reklama

psycholog 

všechny recenze uživatele

Vskutku výborný dokument o nacistické sebrance. Jsou zobrazovány postupně jeden po druhým a my si můžeme alespoň svým subjektivním pocitem, udělat pořádek o tom jací to byli "nelidi". Na druhou stranu je to i poučný dokument - osobně se mi nejvíce líbil díl o ministrovi propagandy Goebbelsovi. Třetí říše - na tuto hrůznou říši už bylo na točeno nesčetně dokumentů, tento se povedl velice. 95% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dvanáct rozhněvaných mužů, ale tak nějak blbě a navíc na Hitlerově vodítku. Všichni zažili 1. světovou válku, většina i na bojišti, ale to je rozhodně neomlouvá. Možná i proto byli schopni zajít za únosnou mez a pomohli Hitlerovi rozjet nejšílenější projekt v dějinách lidstva. Děsivé na tom celém je fakt, že prakticky všichni byli kariérní zmrdi, kterých od té doby jen přibývá a i v dnešní době by se jejich zástupy nehledě na minulost hnaly ke krvavým korytům. Knopp prezentuje stranické souboje s nebývalou elegancí. Kvality dokumentu podtrhují stavy, které divák zažívá. Na jedné straně opojení z dokonalých fresek jejich životních etap a na druhé naprosté znechucení nad jejich činy. Mluvící hlavy tady nejsou pouhými spekulanty, kteří se něco domnívají, jak tomu bývá v mnohých dokumentárních cyklech. Hovoří pouze ti, kteří zažili 2. světovou válku na vlastní kůži, bojovali, prošli koncentračními a vyhlazovacími tábory. Fascinující je účast přímých podřízených těchto mužů a hlavně jejich potomků. Vyzdvihnout jednu část je ohromně těžké, ale pokud bych musel, tak volím Bormanna, jehož portrét cyklus stylově uzavírá. Jestli byl někdo ještě větší svině než Hitler, tak jedině on. ()

Gismo.kv 

všechny recenze uživatele

Asi každý, koho zajímá 2. světová válka, musí tento seriál ohodnotit plným počtem. Shlédneme zde osudy 12cti mužu, kteří se dokázali svést na Hitlerově moci. Někteří byli fanatický nacisti (Goebbels), nekteří jen chtěli mít vysoké postavení, ať už u moci byli nacisti nebo kdokoliv jinej (Speer). Bylo opravdu zajímavé sledovat osudy těchto můžu od narození až do jejich smrti... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama