Reklama

Reklama

Silent Hill

  • Francie Silent Hill (více)
Trailer 1

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Luki.V

Luki.V (hodnocení, recenze)

JohnnyD@ dneska večer už to snad dopíšu :)) A na studni jj :))

JohnnyD

JohnnyD (hodnocení, recenze)

Luki: thanx ... a kedyže bude tvoj článok? :) ... predpokladám, že na Studni :)

Luki.V

Luki.V (hodnocení, recenze)

ohnnyD@ Pyramid Head byl za dávných časů městský popravčí, jde vidět i na obrazech s upalováním jsou to lidé logicky s tou konstrukcí na hlavě a mají buď meče nebo kopí. Co se konce týče ujišťuji tě že je to jedinýz mála možných způsobů jak mohl film skončit a navíc je tak trochu filozofický :) Rozdíl mezi hrou a filmem je v tom že a)Film spojuje příběhové prvky všech čtyř her nebo se z nich trošku místy inspiruje. Některá jména jsou jiná (ve hře je hlavní hrdina muž jménem Harry, ale změna na ženu ve filmu jenom prospěla :)), Dahlia je ve hře zlá (jak se to vezme... spíš je taky tak trochu neutrální stejně jako ve filmu) a ostatní změny jsem v diskuzi už tuším zmínil, každopádně pokud si chce člověk prohloubit zážitek z filmu ať si popovídá s někým znalým (hlavně se mu film musel líbit, někteří fandové změny nepřežili a nepochopili že jde o adaptaci ale to už jsem tady taky psal) nebo ať si pak přečte ten můj článek :)

JohnnyD

JohnnyD (hodnocení, recenze)

Luki: vďaka, pozorne som si prečítal celú diskusiu a ujasnil som si mnohé veci vo filme :). Inak je to pecka, až na zbytočný koniec, ale aj tak je to najlepší horor roku a aj za pár posledných rokov! Zaujímala by ma jedna vec: kto a čo je Pyramid Head? - je to totiž strašný cooler :D ... aké sú rozdiely medzi hrou a filmom? Myslím v deji ...

Luki.V

Luki.V (hodnocení, recenze)

e_Danseur@ 1) Alessa ani Dark Alessa otherworld nekontrolují, díky nim existuje ale nedokážou ovládat bytosti v něm, Pyramid je samostatná bytost která "chrání" otherworld. Ve škole byl mimoto na "lovu" dvou kultistů (těch co byli sežráni brouky) když jej Rose vidí poprvé, táhne sebou tělo jednoho z nich to ale přes ty brouky nejde moc vidět. 2) Ano, sestřička v červeném je ta samá co byla ve flashbacku, Dark Alessa si jí vybrala aby se o Alessu starala a dělala jí společnost, mimochodem sestřička se jmenuje Lisa Garland (má to i na jmenovce) a znamená to pro ní věčné utrpení. 3) "Malá démonka" je to pro kultisty ale ve skutečnosti je to zhmotněná nenávist Alessy (Sharon je "zhmotněné" dobro), přišla když Alessa ublížila Lise což byla poslední kapka a tak se začal Silent Hill měnit ještě na otherworld tedy "peklo". Kultisti mají jídla dost, mlžný Silent Hill je obraz města v takové podobě v jakém byl při jeho vzniku jen budovy a vše ostatní logicky časem chátrá. Když Rose a Cybil potkají Annu zrovna zbírá konzervy jídla, kultisti se prostě naučili pořádat výpravy do města pro jídlo a zásoby sami to říkají.

Grellenort

Grellenort (hodnocení, recenze)

Stepanf: jsi okraden svou tuposti :-) Clovek co nad filmem nepremysli se po projekci SH musi citit tak jako ty. Nic si z toho nedelej. Born stupid? Try again!

N3ck

N3ck (hodnocení, recenze)

No, myslím si že kdo hrál hru tak ho film víc vtáhne a bude se mu také více líbit. Jako herní zpracování je to perfektní, ale jako film mi to přišlo trochu zmatený až šílený.. ale tak to asi působit mělo.Určitě jsem se ale u tohodle filmu nenudil. Akorát jsem moc nepochopil ten příběh manžela...?

 (hodnocení, recenze)

Právě jsem se vrátil z kina a musím konstatovat, že větší sračku jsem v životě neviděl - počínaje úplně nesmyslným příběhem, tragickými hereckými výkony, zoufalou hudbou, až k tolik "opěvované" vizuální stránce, za kterou by se nemusel stydět žádný bé až céčkový horor z konce 80 let. Ty poměrně slušné recenze si snad producenti museli zaplatit, aby na tento "skvost" kinematografie vůbec někdo přišel...cítím se okraden o svých 130 kč.

Grellenort

Grellenort (hodnocení, recenze)

Pozor, mozne spoilery!!!!! Stejne by me ale zajimaly dve veci: 1) pristoupim-li na myslenku Pyramid-head = popravci, proc tedy ten utok na Rose a Cybil ve skole? 2) Co mela delat v "demonove hnizde" ta sestricka s vypalenyma ocima? To je jako ta, co nakoukla na popalenou Alessu v nemocnici? Z toho vznika otazka treti: 3) Nejak mi nesedi chronologie. Alessa prenesla kultisty do sedeho SH tesne po upaleni, ta mala demonka za ni ale prisla az nespecifikovanou dobu po te (odhaduji mesice). Co tam zatim kultisti delali? Rose do SH vstoupila odhaduji deset let po narozeni Sharon, co tam kultisti zatim zrali?

Luki.V

Luki.V (hodnocení, recenze)

Le_Danseur@ věř mi že ono je tam spousta podtextu... článek se pořád rozrůstá... díky věcem které dali tvůrci filmu do aukce jsem přišel na několik skvělých věcí a navíc jsem zjistil minimálně tři scény které byly vystřiženy z nichž jedna byla nejspíše součásti flashbacku a ukázala nám Alessiny schopnosti ještě před **********. Mimochodem nechci se opakovat ale jak jsem řekl Silent Hill je horor ve starém stylu který nesází na lekačky ale úžasnou atmosféru a i když má svoje chyby nelze mu upřít ani dokonalé ozvučení, kameru, režii, většinu hereckých výkonů, efekty, prostředí, masky, kostýmy... prostě hodně věcí a hlavně úžasnou atmosféru. Ve filmu jsou hlavně části ve kterých se doslova rozpoutá peklo a psychoteror a tyhle věci mé hororové choutky uspokojí líp než tuna lekaček (ale neříkám že takové filmy jsou špatné.)

Grellenort

Grellenort (hodnocení, recenze)

Tak jsem se na to předevčírem vypravil potřetí a překvapivě jsem si to opět velice užil. Sice mám pocit, že už hledám skrytý významy tam kde to ani tvůrci nezamýšleli, ale nešť :-). A při každém shlédnutí mám z ************** konce čím dál větší potěšení, až mám pocit, že už to trochu hraničí s úchylkou. A o usmívající se Dark Alesse tančící mezi kapkami krve padající z popravované ************ se mi tuhle zdálo. Vskutku neobvyklé na to, že jde o komerční hollywoodský film.

_Josh_

_Josh_ (hodnocení, recenze)

Proc tomu davam plny pocet ? Jednoduche... kvuli genialnimu pribehu s vynikajcim koncem. A take kvuli skvelym efektum. Nebyt toho skveleho pribehu,tak dam hodnoceni "odpad!". Proc ? Protoze jsem se za cely film nelekl ani jednou.Protoze se mi take nektere sceny zdaly trapne.Ale pribeh je opravdu silny a konec nejlepsi.

Luki.V

Luki.V (hodnocení, recenze)

ALFIKA@ mimochodem není nic lepšího než říct že dvouhodinový horor ve kterém se monstra vyskytujou celkově maximálně 10 minut, má atmosféru poháněnou zbytečnými monstry ;-). JEstli to někdy příště uvidíš koukni třeba pořádně na obraz upalování ženy ;-). Jinak podobnou reakci jsem čekal, dneska už se přece jen točí akčnější filmy než stará dobrá klasika zaměřená na atmosféru a psychologii :) Ale všechny ať už ty modernější i ty klasické mají co říct :)

Luki.V

Luki.V (hodnocení, recenze)

Le_Danseur@ tihle lidé očividně ani nepochopili oč jde... podobně jako poseldní komentář u recenze na studni. Já do kina zavedl docela dost lidí a ani jeden z nich o fhře ani neslyšel.. a film se jim líbil, natolik že šli další den znovu. Optal jsem se zda na filmu bylo něco nepochopitelného ale všichni všechno pobrali... dokonce jsem si vyslechl i několik velmi dobrých teorií co se provázanosti se Sharoninými obrázky týče.

Grellenort

Grellenort (hodnocení, recenze)

Hmm. Zajimalo by me, jestli bych se na film dival tak jako ALFIKA, kdybych nehral tu hru. Pokud ano, jenom to potvrzuje kvality hry. Pokud ne, jeden z nas dvou se myli. Vyhravam ovsem tak jako tak :-)

ALFIKA

ALFIKA (hodnocení, recenze)

Teda nevim, ale ten film ujde do prvních sirén v Silent Hill -ač jsem v některých recenzích četl, že atmosféra filmu je navozována jinými výrazovými prostředky než různými obludami, tak po prvním zjevení jakýchsi světelkujících příšerek mi bylo jasné, že tomu tak nebude. Pak už jsem jen počítal ustálená klišé laciných hororů: odporní brouci, vystrašení ptáci, chlapík s trojúhelníkovou klecí na hlavě a vetším kuchyňským nožíkem atd.... Po celkem nudném ději na konci tak 10 hl krve stříkající ze všech postav, pohled na upalovaného člověka až do doby, než se rozteče a konec zjevně narafičený pro natočení "dvojky" - prostě šeď, šeď, nuda, nuda

beran-ek

beran-ek (hodnocení, recenze)

Luki.V: stim nickem jsem to nepochopil?... :-/ ale jinak dík pak za ten link!

 (hodnocení, recenze)

film nebyl tak špatnej, akorát nechápu jednu věc: proč se to sakra inzeruje jako horor?

multi.V

multi.V (hodnocení, recenze)

Za poslední měsíc jeden z nejlepších filmů. Děj dobrý, efekty výborné. Jediné v čem zaostává je občas nevkusná hudba. Velice mě překvapilo dokonalé zpracování podle PC hry.

Luki.V

Luki.V (hodnocení, recenze)

beran-ek@ jj link sem natuty hodím :)) Mírně off topic ale ty false nicky už mne začínají štvát :-//

beran-ek

beran-ek (hodnocení, recenze)

Luki.V : jen sem chtěl až dopíšeš ten tvuj članek jestli byjsi mi ho hodil na mejla nebo pak link....dik catchfire@seznam.cz

 (hodnocení, recenze)

Me samotnemu se tenhle film strasne libil... ale jen jednu vec jsem nepochopil .. jak se vybourali hned na zacatku... to uz potom byly mrtvy ???? a kdyz se vratili zpet domu ??? tak je nevidel manzel protoze byly mrtvy ??

Luki.V

Luki.V (hodnocení, recenze)

zjs @ nechápu proč mi to píšeš ale většina lidí zastává ten trošku hloupý názor že Rose a Sharon zemřely při AUTONEHODĚ stejně jako CYBIL. Auto bylo nalezeno nepoškozeno takže pokud při autonehodě neotevřely dveře neodpoutaly si pásy a nevyskočili z neovladatelného auta někam ze srázu kde si při pádu zlomily vaz a všechny kosti v těle kde nakonec spadly do řeky která je odplavila pryč... . Mimochodem Gans se ke konci vyjádřil dost jasně řekl doslova "V Silent Hillu nikdo neumírá", což znamená jedině to že jsou mohou být tři mrtvé ale jejich těla se vypařila.... což je trošku divné. Ale jak už jsem řekl teorií je mnoho a film je symbolikou napráskaný.. jsem teprve v polovině článku co píšu o všech těhle věcech ve filmu ale konec je dle mého nad slunce jasný:)

 (hodnocení, recenze)

tak sem tenhle film včera zkouknul a odcházel sem z kina dost zklamanej. Do herní serie sem dost ulítlej a dohrál sem všechny 4 díly... Prostředí filmu je super, zrůdy ze hry se povedlo ztvárnit taky skvěle, ale všechno ostatní mi přišlo tak nějak mimo mísu. Děj mi přišel jako taková slátanina všech dílů dohromady, herecký výkony divný - tak nějak nepřesvědčivý, dialogy občas dost primitivní a celkově atmosféra tak nějak žádná. V napětí sem nebyl snad ani vteřinu. Asi se na to budu muset podívat ještě jednou, jestli sem jen nebyl třeba v nějakým divným rozpoložení, ale popravdě mě to vůbec neláká... Nekamenujte mě, možná sem se na to jen špatně vyspal, ale jak říkám, tenhle film pro mě byl velikým zklamáním. Na herní sérii to zkrátka nesahá ani na kotník...

zjs

zjs (hodnocení, recenze)

to Luki add 2) Rose a Sharon nemohou být mrtvé - nemusí, jen si udělali výlet v Alessině světě domů. Ve filmu není, že policie prohledala celé SH a nenašla těla, a pokud Sharon je Alessa, tak tělo Sharon bych nehledal.

Luki.V

Luki.V (hodnocení, recenze)

mandelbrot@ no nevím jestli jeden vzdáleně podobný a jinak použitý záběr je okopírovaný a přebije 99% naprosto originálníc věcí ve filmu :))

mandelbrot

mandelbrot (hodnocení, recenze)

Luki.V: mne se tenhle zaber taky dost libil, ale nanestesti to byla jedna z mala vydarenych veci ve filmu a kdyz zjistis, ze to tvurci mozna jenom okopirovali, tak to ten film jeste vice degraduje

Luki.V

Luki.V (hodnocení, recenze)

mandelbrot@ pokud můžeš koukni na bonus na DVD dead Endu... ještě si to pro jistotu pustím jednou abych se ujistil že nepíšu blbosti :) Za hovadinu považuju to že se v jednom filmu objeví záběr na auto jedoucí tmou a stane se z toho to že ostatní film vykrádají.... tenhle záběr je použitý i v House of Wax ten taky potom vykrádá Dead End pokud se nemýlím i Lost Souls měl totožný záběr a je toho víc...? Mimochodem v Silent Hillu se mi tohle líbilo v tom jak to signalizuje nejistotu... auto opouští osvětlenou dálnici a noří se do temnoty.

liuk

liuk (hodnocení, recenze)

Ani v jednom z tehle filmu to ale nebyly zabery nocni, kde v podstate jedine svetlo pochazi ze osvetleni auta. Jen jsem se na Silent Hillu snazil najit aspon nejake plus.

Související novinky

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama