Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádku o hrnčíři z Kvítečkova napsal a původními písňovými texty doplnil Zdeněk Kozák – dramatik a rozhlasový režisér. Příběh vychází z tradice českých pohádek, které znají hastrmana i jako tvora k nerozeznání podobného lidem. Ten jim může pomáhat a navazovat s nimi hlubší vztahy. Také bojácnému Floriánkovi (R. Vojtek) pomůže ke štěstí polidštěný vodník. Jenže jak se ukáže, bez vlastní odvahy by Floriánek svou milou (J. Tabrea) nezískal… Pohádku natočil režisér František Filip, který si ke spolupráci vybral výtvarnici Vlastu Švejdovou, oblíbenou kreslířku dětských knížek. Ta stvořila pohádkový Kvítečkov ve stylu kresleného leporela. Písně, které provázející celý tento pohádkový příběh, vzešly z dílny skladatele Otakara Olšaníka. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zase tak špatné to nebylo, jak sugeruje zdejší hodnocení. Pravda, Vojtek moc sympatický týpek není, ale zase Tabrea to svým zjevem vynahrazovala, takže jako dvojice vycházeli jako zcela průměrní lidé. Pohádka přinesla mnohé poučení, např. že vodníci stárnou mnohem rychleji než lidé a že je velmi důležité nedbat na matčiny rady a věnovat se karbanu, protože kdo neumí hrát karty, je bez kouzelného škapulíře zcela ztracen. Také z linguistického hlediska byl člověk obohacen, neboť slovo "plachořitka" nikdy předtím ani potom neslyšel. Ono taky není divu, páč z přísně logickýho hlediska to znamená člověka, který nerad ukazuje zadek na veřejnosti, a těch je (doufám) u nás naprostá většina. No a největší obdiv za mě sklízí autor a režisér tím, že snad poprvé v dějinách pohádek nechají hlavního hrdinu spáchat sebevraždu, byť tedy neúspěšnou (v případě Vojtka musíme zvolat "bohužel"!) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Silně infantilní pohádka, která ničím nezaujme, ale celkem ani neurazí. I když...nejvíce zaujmou a zároveň urazí velmi špatné herecké výkony nejen starých osvědčených herců. Od Romana Vojtka jsem nic nečekal a dobře jsem udělal, hraje opravdu příšerně, jak je u něj pravidlem. Příběh hezky pohádkový, ale zpracování hrozné. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Civilní herectví v duchu Jeana Gabina, nákladné exteriéry, na kterých je patrná ruční práce, kamera dává vyniknout celé barevnosti prostředí, děj poměrně akční, nechybí milostné drama ani existenciální pokus o sebevraždu, dojde i na filmové triky, když se točí v hastrmanově domácím prostředí pod vodou. Dílo vrcholí závěrečnou ukázkou bojového umění, kterým ve finálním souboji zkrotí hlavní hrdina padoucha a monumentální davovou scénou. Přidáme-li k dobru, že nechybí ani morální ponaučení, dojdeme ke zjištění, že je s podivem, že se z tohoto filmu ještě nestal vývozní artikl reprezentující naše filmové umění v zahraničí. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

bože,bože..to byla ale blbost první třídy..stačilo vidět cca 45minut .. ztráta času .. trapné herecké výkony s neustálým čuměním do kamery, naprosto dementní příběh, divadelní kulisy..scénka s rakvema a přeměnou na andělíčky to byla fest velká katastrofa...konec českým filmům!! díky!! 1* pouze z lítosti za troufalost natočit něco takového a jako poděkování, že to nebylo delší. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zcela zbytečně natahovaná pohádka (tam, kde by stačilo, aby si to rovnou vyříkali, nebo si dali pěstí, se to roztáhne div ne na roční období a spoustu opakovaných vět), kde vrcholem amatérismu jsou oba andělé a všechna jejich zjevení, bezděky vyvolávající smích. Jinak být Vojtkem, tak do holky, která mi nevěřila, zavrhla mne a šla za lepším, už příště nejdu, protože kdoví, kdy mne zas podrazí. Měla si vzít starostova syna a byl by klid. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama