Reklama

Reklama

Země krvavého slunce

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když je zavražděn tokijský guvernér Takayama, je povolán bývalý agent CIA Travis Hunter, aby jako znalec místních poměrů našel vrahy. Jako partner je mu přidělen mladý, ambiciózní agent FBI Sean Mac. Zatímco Hunter byl vychován v Japonsku a má pochopení pro tajemný, výstřední svět Yakuzy i její drsné zvyky, Mac se sice vyzná v předpisech, o japonských zvycích a pravidlech chování je však informován povrchně a často špatně. Přesto se jim podaří odhalit plán vůdce nové zločinecké organizace Kurody, který tvrdě a nelítostně stoupá v hierarchii organizovaného zločinu a chystá se vybudovat obrovskou síť obchodu s drogami ve spolupráci s Chenem a jeho čínskou organizací Tong. Kuroda bez milosti zabije každého, kdo se mu připlete do cesty, a zdá se, že to byl právě on, kdo zabil Takayamu. Aby si byl jistý, obrátí se na Kojimu, druhého nejdůležitějšího muže odnože Yakuzy, kterou řídí postarší Oyabun Ishikawa. Když mu prozradí, že nová Yakuza spojila síly s Tongy, shodnou se, že Kurodu je nutno zastavit. Když se mu však Hunter dostane nadosah, ocitne se v ohrožení každý, kdo je s ním nějak spojen. Poté co se obětí vrahů stane krásná Nayako, stává se Hunterův boj osobní záležitostí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí tohoto filmu jsem došel k závěru, že tento film patří k těm lepším filmům co Seagal natočil po roce 2000, film má celkem dobrý příběh a odehrává se v Japonsku což mu hodně pomáhá, krásné města, chrámy, gejši atd. A Seagal tu dokonce předvede pár slušných soubojů s meči, dokonce jednou spadne na zem, takže tu není takový neporazitelný hrdina.Kvalita filmu 50% se zavřenýma očima. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - Stevenovi fandím a shlédnul jsem většinu jeho filmů, ale toto byl opravdu jeden z jeho nejhorších filmových počinů. Akce v podstatě žádná - jenom závěrečná vyvražďovačka meči. Iritovala mě neuvěřitelně hloupě se chovající mladá odnož japonské mafie. Když si člověk přečte recenzi a vidí tam slova jako Yakuza nebo Tongy, tak si řekne, že to bude asi dobrá akčňárna. Ale tohle bohužel nebylo ani průměrné. Z úcty k Seagalovi a díky kvalitnímu dabingu pana Štěpničky dávám 2 hvězdičky. 40% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě elegantně kvalitnější Seagal. O tragédii na filmovém plátně se nemá cenu bavit, tímto filmem se nekoná. Steven tentokrát překvapivě účinkuje v soubojích a není to pouze tak že se někde krčí v rohu s pistolí. Prostě pár Japončíků škaredě zmaluje. Z tohoto pohledu jednoznačná spokojenost. Na konec ještě přidává své mistrovství meče a naporcuje záporáky. PS: Trošku se divím že se Stevenem šla Yakuza do křížku, když věděla jaká nesmrtelná pověst mu předchází. Také nerozumím tomu jak se na SS lepí pořád ty rajcovní buchty, tentokráte se jedná o Japonku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Stevenův comeback se opět nevyvedl. Sice je to možná o fous lepší, než několik pokusů minulých, ale stále to silně zavání "fušeřinou". Akce je neslaná nemastná, střih zbrklý a ta umělá krev je až moc vidět. Tvůrci to chtěli evidentně okořenit krvavými kousky alá Tarantino, ale výsledek je dost rozapčitý. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Recenzi na toto slušnější béčko začněme konstatováním, že na Stevenovu „mužnou“ vizáž jsme si snad již zvykli. Tentokrát ale navíc vystupuje s copánkem (že by si chtěl připomenout staré dobré časy?), oblekl si dlouhý černý kabát a snaží se být za každou cenu cool. To se mu ale nedaří, spíše působí unaveným a znuděným dojmem. Mluví plynule anglicky i japonsky, přesto se mi ale zdálo, že poněkud šišle. Pojďme ale k ději. Ten začíná zcela zbytečnou bojovou scénou z jedné akce v asijské džungli, kde Seagal zachrání před znásilněním jednu dívku, čímž ale zcela pokazí tajnou akci na odstřelení jednoho drogového deelera. Po úvodních titulcích se dostáváme do Japonska, kde je Seagal s agentem FBI nasazen do akce proti čínsko-japonské jakuze. Je zřejmé, že se s nimi vypořádá s gustem sobě vlastním, bohužel první pořádná akční scéna je snad až na konci filmu a ostatní soubojové scény jsou natočeny stejně špatně jako u předešlých nových seagalovek a vypadá to, jakoby se herci spíše mazlili než mlátili. To, že zde umírají postavy, které by spíše měli přežít nebo je jejich poměrně důležitá smrt pouze trapně konstatována, snad ani nemá cenu rozebírat, stejně jako problematiku hlavních záporáků, kteří v posledních Seagalových filmech jsou spíše ujetými blbečky bez větší šance vzdorovat v závěrečném souboji bývalému mistrovi. Film neobsahuje příliš mnoho nelogičností, je navlečen do moderního hávu a nudí „pouze“ v první polovině. Nevím, co to Seagal má v poslední době za zvyk, že jeho nové filmy končí bojem s meči, ale trapnost těchto soubojů se dá bez problémů srovnat s tou závěrečnou (hodně ubohou) z Poslední mise. Závěrem lze říci, že ani asijští režiséři nedokázali Seagalovu skomírající filmografii obohatit o nějaký super akční nášup (snad ještě ta Bestie docela ujde) a tak nám, jeho věrných fanouškům, nezbude nic jiného, než si stále dokola pouštět jeho klasiky z počátku filmové kariéry. A to je rozhodně škoda. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Pracovní název filmu: Yakuza. (Stocki)
  • Počas súboja v Kurodovom dome, kedy na tetovača zaútočí jeden z ochrankárov, má ochrankár na bielej košeli stopy od krvi už pred napadnutím. (johnsnow)
  • Během souboje na ulici s partou mladých mafiánů má Travis Hunter (Steven Seagal) kabát zapnutý. V přiblíženém záběru, kdy protivníka odzbrojí a přetočí jeho typickým chvatem, jde však vidět, že má kabát rozepnutý. V dalším záběru již má kabát zase zapnutý. (rublik05)

Reklama

Reklama