Reklama

Reklama

Maraton

Trailer

Obsahy(1)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“ (Mantis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Majú sa handicapovaní ľudia snažiť zapadnúť do spoločnosti alebo majú ostať žiť vo svojej jaskyni? To je hlavná otázka, ktorou sa zaoberá táto kórejská dráma zo sveta športu. Pekne spracovaný príbeh a autistickom chlapcovi, plný dojemných scén. Najviac ma pobavilo, keď tréner vysvetloval prečo má bežať pomaly. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to čistě jako běžecký film pro motivaci před mým běháním a vyklobala se z toho jedna z top Asií, kterou jsem viděl vůbec. Seung-woo Jo v titulní roli naprosto fenomenální výkon. Ranku Rainmana či Forrest, naprosto srovnatelný, nedělám si srandu. Navíc to mělo tradiční žánrovou nevyhraněností neuvěřitelné koule a do klišoidních sračiček si to několikrát nepokrytě píchlo prstem. Must see, opakuji must see! 10/10 ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Silné drama o autistovi, jenž se díky běhu stává "normálním". Ono to ani neni o jednom člověku, ale spíše o té "nemoci", jak jí cítí nejbližší a jak to cítí okolí. Určitě velmi zajímavý pohled. Film měl i pár humorných pasáží, jako třeba "fart outside" atd. Nedivil bych se, kdyby Seung-u Jo dostal Oskara za svůj výkon, to by však musel Malaton být americkým filmem. 85% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Yoon-Chul Jeong .. Tíživý a stále neléčitelný úděl autismu se stal námětem i pro jihokorejské tvůrce. Civilní snímek o touto chorobou postihnutém chlapci Cho-won (téměř bezchybně ztvárněný Seung-woo Choem), jehož smyslem života, ač to sám moc nechápe, je běh. Díky silnému rodinnému zázemí a úmornému tréninku se mu povedlo dokázat něco, pro mnohé a zdravé, nemožného. Nebyl to sice takový nářez, jak slibovalo zdejší hodnocení - 99% na 16 hodnocení - ale rozhodně se jedná o nadprůměr a pro fanoušky sportu či autismu povinnost! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nechci Marathon srovnávat s jinými podobně zaměřenými filmy, protože každý z nich mě oslovil nějakým jiným způsobem. Při tomhle příběhu jsem si uvědomila, že je cosi posvátného, čeho je třeba si vážit a to jsou matky, které projevují sebeobětující lásku o své postižené děti, ať se jedná o autismus, Downův syndrom nebo cokoliv jiného. A mnohdy jako tady mají i výčitky svědomí, že snad nedělají všechno tak dobře, aby jejich dítě bylo co nejšťastnější. Za tu obrovskou dávku emocí, která se na mě vychrlila hlavně pak v té finální druhé části marathonského běhu, kdy Cho Won (skvělý Seung-u Jo) nabral druhý dech i díky obrazům z jeho života, musím dát nejvyšší ohodnocení. Když si navíc uvědomím, že se z velké části jedná o film podle skutečné události, tak to byl opravdu velmi intenzivní zážitek. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V autobuse si Cho-won (Seung-woo Cho) kreslí na predlaktie číslo 42195. 42,195 kilometra bola dĺžka maratónu. (Sticks)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno