Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tento snímek předchází pověst přihlouplé slátaniny a tak jsem se těšil, jak se zase jednou pobavím na účet autorů podobného braku. Povedlo se. Dokoukal jsem to až do konce a za málo zábavný bych "Poslední výsadek" neoznačil ani kdybyste mě mučili. Nasmál jsem se dosyta a dialogy, jako byl ten mezi dvěma zápasícími německými důstojníky ("Byl jsi můj bratr!" "To jsem pořád!"), nebo scéna, kde dvě krajně zmatené údajné odbojářky zavřou svázaného skopčáka do skříně, aby ho vzápětí pustily, rozvázaly a ještě mu daly pistoli, načež jeho zastřelí a ty dvě kravky se jdou vozit na loďce, zůstanou navždy v mé paměti! ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Válka je tu vlastně jen kulisa. Místama nevím jestli se mám smát. Roden a Madsen ale vypadali, že si role vyloženě užívají a právě oni dva byli hlavní důvod proč jsem se na tak pochybný film podíval. Přestřelky nepřehledné a hudbu k tomu jako vybíral kdo ? Avšak vůbec jsem se nenudil. Nevím proč, ale jako válečná komedie to bylo dobrý... ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Nezaslouženě opomíjený snímek, který mě svým napínavým a zamotaným příběhem, propracovaným scénářem a hlavně hereckými výkony pánů Zana, Madsena a Rodena opravdu dostal a skvěle pobavil. Válečné filmy obvykle nevyhledávám, ale na tuhle dobrodužnou podívanou řízlou anglickým humorem se někdy s chutí podívám znovu. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zaciatok filmu bol dobry a daval som mu sancu na dobry vojnovy film, ale dalej to bolo nejake nemastne, neslane. Dokonca v jednej scene bolo pocut rockovu muziku pri uniku jeepom:) Tak to sa tam fakt nehodilo a taka muzika nema ani co robit vo vojnovom filme. Boje boli nepresvedcive, ale ani zas neboli take spatne, videl som aj horsie bojove sceny. Film aj okorenili par dokumentarnymi zabermi, ktore tam ani nemuseli vobec davat. Len to kazilo dobry dojem z filmu. Trapna scena aj bola na tom poli, ked zdravotak chytil odvahu a pomohol zranenemu vojakovi do ukrytu. Vyzeralo to tak amatersky a nedotiahnute, ako mnoho inych bojovych scen. Americky kapitan v podani Michaela Madsena mi liezol na nervy a ani jeho herecky vykon nebol bohvieaky. Rola Nemca v podani Karla Rodena bol dobry vyber, ale tu toho ani moc neukazal. Inac jeho ksicht je fakt stvoreny pre drsnaka Nacka:))) Ma na to stvoreny ksicht:) Filmu celkovo chybalo profesionalny pristup, aby to vyzeralo aj s napatim a nie tak nudne, ako v tomto filme. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, ve kterejch nacisti mluví anglicky a tohle je další z nich, kterej mě o své kvalitě nepřesvědčil. Ani jsem nevěděl, jestli Roden a ten druhej jsou Němci nebo kdo, prostě ta angličtina v tom dělá zmatky, když to mají být Němci. Po pravdě, jediná věc, co mě u toho udržela, byl Roden, Zane, Madsen, ten s tou jizvou na tváři a seržant Powell. Nevím, proč si Roden tuhle roli vůbec vybral - velký mínus. Ten tlustokožec plešatej Gustav mi byl krajně odpornej a nesympatickej a mluvil přes nos a to mě celou dobu hrozně štvalo. Ono celkově ty angličtiny většiny postav byly takový divný, aspoň myslím. Děj byl propletenej a někdy to bylo až moc absurdní. Snažili se to zlehčovat humornejma drsnejma hláškama (hlavně ze začátku), ale moc se nezadařilo. Řemeslná práce při přestřelkách taky dost amatérská, stejně jako výbuchy a jiné efekty. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Když Voller (Alexander Skarsgård) a Beck (Karel Roden) převlečeni za Američany vezmou džíp, jedná se o poválečný Willys M38 (vyráběný v letech 1949–1952), ale jakmile zastaví a následně utíkají, najednou se z něj stane Willys MB (výroba: 1941–1945). (Maulincio)
  • Rukávová nášivka s americkou vlajkou na blůze amerického poručíka je moderní, protože má 50 hvězd, zatímco za války měla hvězd jen 48. (Maulincio)
  • Plukovník Colt (Michael Madsen) má na helmě hodnost pod plukovníka a na bundě hodnost majora. Ještě k tomu na bundě má hodnost na obou stranách límce, přitom by správně měl mít hodnost na pravé straně a výložky na levé straně límce. (Maulincio)

Reklama

Reklama