Reklama

Reklama

Berlínský syndrom

(festivalový název)
  • Austrálie Berlin Syndrome (více)
Trailer 1

Austrálska fotografka a novinárka Clare Havelová (Teresa Palmerová) prežíva na dovolenke v Berlíne vášnivý románik s charizmatickým Andim Wernerom (Max Reimelt). Spočiatku pozorný a slušný Andi však rozhodne nie je tým, za koho sa vydáva. Keď sa Clare v jedno ráno prebudí sama, zamknutá v cudzom byte, musí sa postaviť posadnutému mužovi, ktorý má jasný cieľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

borec999 

všechny recenze uživatele

Teresa Palmer bola sympatická a dalo sa s ňou súcitiť a jej partner-väzniteľ bol slušný psychoš. Ale na dve hodiny je zápletka príliš jednoduchá a nemá takmer žiadny vývoj či zvrat. Niekomu možno Berlínsky syndróm pomalším rozprávaním a tempom sadne, ja som v ňom nič psychologické navyše (ako hlási primárny žáner na CSFD) nenašiel a hodnotím ho len ako rutinne natočený triler o žene, ktorú u seba doma väzní jej priateľ. 40% a 2*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Teresa Palmer skvělá, Riemelt ucházející a sem tam se podařilo naservírovat solidně stísněnou atmosféru. Jenže je to celé strašně dlouhé. Cate Shortland nabalila na obvyklé schéma až příliš mnoho obezliček, které ale děj nikam významněji neposunují a jejich výsledným efektem je jen ztráta pozornosti. A dost mimo je i název odkazující na Stockholmský syndrom, protože o něco podobného tady nejde ani náhodou. Průměr. 50% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Cate Shortland se sice vizuálně snaží, aby z toho udělala víc než v tom ve skutečnosti je, ale i přesto se nejedná o nic přelomového a vlastně to je jen obyčejný film na téma "psychopatický chlap unese ženu". A přitom jsem pořád čekal, že z toho bude něco jiného, že se u ní třeba rozjede stockholmský syndrom, nebo že to bude skutečně psychologické a Andiho motivace budou složitější, nebo že tam skutečně bude něco mysteriózního... Vlastně ani nechápu, proč tu oba ty žánry jsou, u toho prvního se to dá sice nějak okecat (byť by teda psychologický film byl tím pádem každý film na tohle téma, i kdyby to byl jen podprůměrný televizní počin), ale u toho druhého to nechápu už vůbec. Prostě jsem ale čekal, že to přijde s něčím originálním či svérázným, ale ne a bůhvíproč to trvá dvě hodiny, i když to na ně nemá dostatek materiálu. O třetí hvězdě u mě rozhodl jenom závěr, který konečně byl napínavý, ale z průměru to rozhodně nevyhrabal. Popravdě ani nechápu, proč mu Clare tak podlehla a přehlídla pár varovných signálů, ale holt i ženy dokáží někdy myslet jen tím dole... Slabé 3* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ne úplně dotažená snaha o variaci Úkrytu, akorát technicky méně zdatná, s podstatně méně sofistikovaným scénářem, ve kterém by se mohlo mnohem více tlačit na pilu, bohužel není tomu tak. Nehledě na to má hlavní hrdinka, jinak vynikající Teresa Palmer, nespočet příležitostí ovlivnit sled událostí v její prospěch daleko dříve, ale z neznámých důvodů se její postava občas chová krajně nelogicky. To bohužel platí i o všech vedlejších, které se to příběhu zamotají. Zůstává tedy apel na evropský touch za každou cenu (hudba, kulisy, střih), skvělá kamera, která využívá scenérií Berlína na maximum, ale v tomto případě, při takto strukturovaném ději, je stopáž extrémně přepálená. Jako žánrovka, kterou lze v pohodě ustát ale OK. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To je těžké odolat takovému fešákovi jako byl Andy. Také bych moc neváhala, ale Clare váhat měla a to mohutně. Napětí až do poslední klapky je výsledkem výborně zahraných rolí a že byly de facto ponejvíc jen oni dva na plátně, přidává na plusovém hodnocení. Jo, holt ten krásný, zajímavý Berlín. Má mnoho uliček, které neznáme a je lepší se jim raději vyhnout. Žel i krasavcům, kterých je tam také požehnaně. Ále co, český kluci jsou přece taky fajn a tak stačí do Berlína zaskočit pracovně a šup domů i když........no co si budeme povídat.......... ()

Galerie (29)

Související novinky

Black Widow se hýbe kupředu

Black Widow se hýbe kupředu

21.06.2018

Zdá se, že Marvel konečně vyslechne přání fanoušků, kteří roky prosili o samostatný film o Black Widow s tváří Scarlett Johansson (Ztraceno v překladu, Don Jon), a snímek přece jen vznikne.… (více)

Reklama

Reklama