Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jícnu vulkánu hory Ararat dříme už miliony let strašlivé nebezpečí. Dvě expedice, které se pohybují v přilehlých lesích, o tom zatím nemají ani tušení. První, vědecká, pátá po ztracených a artefaktech a ta druhá, vojenská, se snaží na úpatí hory nalézt základnu teroristů. Brzy se ale plány obou týmů zúží na jediný, velmi jednoduchý cíl - přižití. V sopce se totiž právě probudila nejstrašnější pravěká monstra - pterodaktylové, kteří mají po vydatném spánku obrovský hlad. Přeživší členové expedice záhy zjistí, že ve hře nejsou jen jejich životy, ale také osud celého lidstva! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Hellboy odpad!

všechny recenze uživatele

Pterodaktyl je skvělou ukázkou toho, co se stane, když se sejde tak skvělá kombinace jako extrémně nízký rozpočet - neskutečně špatné digitální triky, brakový námět, mizerný scénář a neschopný režisér. Hlavní hrdina se jmenuje Lovecraft, další zase Bradbury, Zelazny, Lem, Burroughs, Clarke, Herbert - přímo ukázkové kacířství:) ()

unagi odpad!

všechny recenze uživatele

Vrchol debilizmu! Každý monológ umelý a zmýšlanie jednotlivých postáv bolo retardované! Otrasne spracované a natočené. V podstate režisér spadol na úplne dno. Niekto napreduje...niekto klesá! Toto by som sa hambil natočiť, alebo dokonca zrežirovať aj ja. A keby sa to naozaj stalo a bol by som na tolko postihnutý, tak by som sa schoval do pivnice a už nikdy nevyslovil ani slovo "FILM" ! ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Odpad najodpadovitejší, ktorý držia nad vodou akurát nádherná turecká Barandov príroda, vynikajúci herci (na čele s Cooliom, ktorý sa dokáže uhýbať guľkám na vzdialenosť pol metra a to aj keď leží), vážne že všetky charakterové stereotypy z hororových filmov, všadeprítomná scenáristická a réžijná invencia, vymakané efekty a fakt, že vo filme odohrávajúcom sa v Turecku, nehrá jediný turek. Duševne zdravý človek tomu z presvedčenia nemôže dať viac ako jednu hviezdičku. Keď to ale beriete ako paródiu na klišé, respektíve paródiu na film, dá sa na tom celkom zabaviť. Na tom, jak je to blbé a aký neskutočný diletant musel byť každý jeden, čo sa tej nehoráznosti zúčastnil. Z reakcií ostatných som ale čakal ďaleko väčšiu srandu. Zábavné to je, ale nuda prevažuje. Guilty pleasure aspoň 2*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester je americký režisér, ktorého snímky z osemdesiatych a začiatku deväťdesiatych rokov minulého storočia viac či menej ovplyvnili môj filmový vkus. Napríklad super akčné "Komando" s Arnoldom Schwarzeneggerom, Kingova "Podpaľačka", revenge masaker "Trieda z roku 1984", cyborg sci-fi "Exterminator" či "Zúčtovanie v malom Tokiu" s Dolphom Lundgrenom. Netvrdím, že sú to nejaké filmárske veľdiela, to nie. Ale pre moju generáciu sa niektoré z nich stali kultovou VHS klasikou. Preto ma dosť zamrzelo, keď som nedávno zhliadol jeho film "Poseidon Rex", ktorý vyprodukoval v roku 2013. Bol to totálny nízkorozpočtový brak. Mizerní herci, otrasný scenár, príšerné digitálne triky. Celé zle. S obavami som si pustil aj ďalší jeho béčkový titul "Pterodaktyl". Bola to rovnaká lacná úbohosť ako "Poseidon Rex". Pán Mark L. Lester sa na staré kolená stal režisérom silne podradných, hlboko podpriemerných shitov. Škoda. * ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

České exteriéry ve filmu, jehož děj se odehrává v Turecku, působí na českého diváka dost komicky. Američané si asi myslí, že mezi těmito dvěma státy nebude žádný velký rozdíl, když obě země přece leží na Balkáně a navíc spolu sousedí. Skoro bych tomu filmu dal hvězdičku, když už za nic jiného, tak za americkou blbost nebo z nostalgie za filmové triky na technické úrovni padesátých let, ale nelze, neb je to celé ptákovina rozměrů přímo pterodaktylských, i když občas nechtěně zábavná, to nepopírám, ale většinou spíše trapná. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V turecké vesnici jde vidět plakát české spořitelny. (Shr1nK)
  • Hlavní hrdina filmu pije "Dobrou vodu" a dívá se na automapu ČR (přitom se nachází v Turecku). (Shr1nK)
  • Film se natáčel v Milíně na Příbramsku. (Yardak)

Reklama

Reklama