Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jícnu vulkánu hory Ararat dříme už miliony let strašlivé nebezpečí. Dvě expedice, které se pohybují v přilehlých lesích, o tom zatím nemají ani tušení. První, vědecká, pátá po ztracených a artefaktech a ta druhá, vojenská, se snaží na úpatí hory nalézt základnu teroristů. Brzy se ale plány obou týmů zúží na jediný, velmi jednoduchý cíl - přižití. V sopce se totiž právě probudila nejstrašnější pravěká monstra - pterodaktylové, kteří mají po vydatném spánku obrovský hlad. Přeživší členové expedice záhy zjistí, že ve hře nejsou jen jejich životy, ale také osud celého lidstva! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Malé, levné a zábavné béčko. Rozumím divákům zvyklým na špičkové efekty, že film nepoberou. Když si ale dosadíte právě je, vyjde vám solidní x-té pokračování Jurského parku. Smysluplný příběh, napínavé scény - útěk před rozzuřenými pterodaktyly, boj o dům pod sopkou (Bože, rozebírají nám střechu nad hlavou!) nebo souboj u hnízda. Jezerní scéna s koupající se blbkou připomene minimálně původního King Konga a Milion let před Kristem (1966 s R. Welchovou). Pro krev se nejde rovněž daleko, létají hlavy, ruce, ba celé trupy doprovázené rudými krvotrysky (byť z větší části počítačové). Ale vnitřnosti a zohavená těla jsou in natura. Neočekávaje nic moc, dostal jsem oddechovku, co rychle utekla. A místy se člověk ještě zasmál. A těch mrtvol! Netušil jsem, že tolik postav zařve... ()

matt6 odpad!

všechny recenze uživatele

Pterodaktyl je pre mna jeden z najhorsich filmov aky som kedy videl. Popisat tento film slovami je velmi tazke. V tomto filme nehladajte ziadne filmove posolstvo, ani nejaku necakanu pointu alebo super pribeh, tento film je tak strasne hlupy a naivny ze ho ani pocitacovo vytvoreny pterodaktyli nezachrania od zahuby. Hodnotenie ODPAD je pre tento film nad mieru dostacujuce. 0% ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho už jsem se u žádného filmu nebavil. Už jen přijmení postav (Lovecraft, Heinlein, Lem, Burroughs, Zelazny, Clarke) musí napovědět, že to Lester nemohl myslet vážně a udělal si na konci kariéry prdelku :)) Já se bavil na jedničku. Zamrzí ořez z 16:9 do 4:3 na DVD. Film jsem si vypůjčil díky komentáři uživatele Limy a tímto mu velice děkuji. Jákl je totální tragéd a jeho přání, aby dostal Oskara je stejně směšné, jako že Uwe Boll natočí dobrý ano dobrý film alespoň na 3 hvězdičky. P.S. Opravdu by mě zajímalo jak se jmenuje ta česká vesnička, kde se natáčela část tohoto "díla". ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Byl jsem přesvědčenej, že to bude mnohem horší sračka. Takové milé překvapení mě nepotkávaj často. Tenhle film se vám bude/nebude líbit v závislosti na tom, co od filmu očekáváte nebo neočekáváte. Tohle skoro splnilo více, než jsem očekával. Ono co taky očekávat od filmu s názvem Pterodaktyl, že jo..... ()

unagi odpad!

všechny recenze uživatele

Vrchol debilizmu! Každý monológ umelý a zmýšlanie jednotlivých postáv bolo retardované! Otrasne spracované a natočené. V podstate režisér spadol na úplne dno. Niekto napreduje...niekto klesá! Toto by som sa hambil natočiť, alebo dokonca zrežirovať aj ja. A keby sa to naozaj stalo a bol by som na tolko postihnutý, tak by som sa schoval do pivnice a už nikdy nevyslovil ani slovo "FILM" ! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Mnoho postav bylo pojmenováno podle známých autorů sci-fi a fantasy. Burroughs (Duke Faeger) podle Edgara Rice Burroughse, Clarke (Todd Kramer) podle Sira Arthura C. Clarka, Donaldson (Howie Lotker) podle Stevena Donaldsona, Heinlein (Amy Sloan) podle Roberta A. Heinleina, Herbert (David Nykl) podle Franka Herberta a Briana Herberta, Lem (Mircea Monroe) podle Stanislawa Lema, Lovecraft (Cameron Daddo) podle H.P. Lovecrafta, Serling (George Calil) podle Roda Serlinga, Yolen (Ivo Cutzarida) podle Jane Yolen a Zelazny (Jessica Ferrarone) podle Rogera Zelaznyho. (Avalon820)
  • V turecké vesnici jde vidět plakát české spořitelny. (Shr1nK)
  • Hlavní hrdina filmu pije "Dobrou vodu" a dívá se na automapu ČR (přitom se nachází v Turecku). (Shr1nK)

Reklama

Reklama