Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tým mladých agentů Interpolu právě přijel do Hong Kongu, aby svědčil proti místnímu králi podsvětí, který je nazýván lord "Puma" Duen. Cestou k soudu je však policejní konvoj přepaden a Puma osvobozen. Agenti Interpolu mají jen několik dní, aby Pumu opět našli. Zjistí, že byl osvobozen týmem bývalých vojáků ze všech možných zemí světa. Jedním z jeho členů je Petros, dříve seržant kolumbijské armády. Začnou ho tedy sledovat a doufají, že je dovede ke zbytku týmu. (Vavča)

(více)

Recenze (16)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Adrian má ve svých výhradách pravdu, stejně tak i v kladech filmu míří komentářem do černého. Jenže, já se k filmu ještě dvakrát vrátil a ačkoliv dramatická složka začne správně fungovat jak má až v poslední čtvrtině filmu, tak ty akční scény jsou perfetkně natočeny. Mně se Michael Biehn jako pravá ruka velitele zlounů hodně líbil, ostatně celé herecké obsazení stojí za to, zejména Bingbing Li tu má důležitou roli. Veterán kung-fu Sammo Hung je pořád ve formě, poteší i rolička Simona Yama, Isabelly Leong. No a Maggie Q v roli vietnamské sniperky nelze než fandit. Vizuálně je to hodně dravé a přestylizované, přesto to na mě silně působio, ne každý film akční ve mně zanechal tak výrazný dojem z vizuální stránky. Jeto sice béčko to nepopírám, ale zatraceně dobré s áčkovým obsazením. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Totalny chaos jak v deji tak v akcnych scenach. Je tam bambilion postav a tak je kazda z nich predstavena aspon titulkom v ktorom nam prezradia vojensku minulost kazdej z nich. Skoro to vyzera jak sezona nejakeho serialu zostrihana do jedneho filmu. Nejaku dejovu liniu tam maju snad 4 postavy. Ale v tom skratkovitom podani u mna nefungovala ani jedna. No a akcne sceny su jeden velky maglajz. Väcsinu tvoria prestrelky v ktorych su herci zaberany vo velkych detailoch ako po niekom strielaju. Takychto prestrihov na strielajucich ludi tam je kludne aj 10 za sebou, takze som nemal najmensiu sajnu kto sa kde nachadza a ani po kom vlastne striela. Akokeby to nestacilo, tak akciu este dojebava neustale trasenie kamery, divoke zoomy alebo trhane pohyby. Mnozstvo krvi pri zasahoch to uz nezachrani. Sammo tu ma aj 2 bitky a tiez su natocene v style zaber na machajuceho Samma a protizaber na machajuceho protivnika. V jednom zabere sa skoro vôbec nestretnu. Fakt nadhera. Vysledkom je absolutny nepodarok s mnozstvom hviezd, ktore tu predvedu jeden velky prd. 2/10. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Akční kriminálka o souboji týmu tajných agentů s nebezpečným zločincem a jeho squadrou je zajímavá několika aspekty. Spoluproducentem snímku je Steven Seagal a padoušské výrazy v něm hází vysloužilý představitel vedlejších rolí drsňáků v amerických filmech 80. a 90. let Michael Biehn (mimochodem slabý článek filmu). Zaujme úvodní představovačka členů obou stran barikády (klaďasové se rekrutují mimo jiné z řad SAS a Interpolu a záporáci za nimi pranic nezaostávají) doprovázená textem (tento prvek se prolíná celým filmem) a solidní vizuální look četných akčních sekvencí. Zběsilé nájezdy kamery, zpomalovačky, snímek se snaží vypadat cool a víceméně se mu to daří. Co trochu vadí, je hojně používaný střih, jenž mnohdy činí akci méně přehlednou a v pozdější fázi filmu už otravně působící zkratkovité prostřihy na jednotlivé postavy. Po noirovém Saat po long je Dragon Squad další slušná hongkongská akční krimi, tentokráte poněkud odlehčenějšího ražení. Hlavní záporná postava ze Saat po long se objeví i zde a navzdory zdánlivě nepříznivým tělesným dispozicím ji to bojuje opět hodně dobře :) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na pomezí 3 až 4 hvězd. Akce je celkem neokoukaná a překvapivě slušně brutální, místy stříká krve více než v dnešních exploitationech,což jsem v akčním filmu nečekal, ale stopáž 110 minut nebyla na film příliš adekvátní. Tým žoldáků však zvolen na výbornou. Potěší i fajn cásting a Simon Yam si střihne slušný fight v závěru. 60% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní!! Film sice nemá naprosto žádný děj, jen staví proti sobě dvě strany postav perfektně vycvičených k boji, zejména ve střelbě, ale tento střet dotahuje do maxima... Každá postava má svoji charakteristiku, různé postavy mezi sebou mají různé vztahy, většinou nějaké nevyřízené účty z minulosti a v podstatě celý film i přes dlouhou stopáž se mezi sebou kosí všemi možnými střelnými zbraněmi. Ve finále pak Sammo Hung předvede se svým úhlavním nepřítelem úžasný martial arts souboj. Film příjemně ubíhá, je plný akce, má perfektní kameru, střih, který je tak akorát, sice trochu "americký", ale jen trochu, takže divák bez problémů vnímá, co se na obrazovce děje, perfektní prostředí, zřejmě vyžší rozpočet a hlavně špičkovou akci. Ta prostě stojí za vidění, úžasné přestřelky, docela brutální úmrtí, prostě parádní akční jízda ... Film se naštěstí vyhnul jak humoru, tak nějakým rádoby srdceryvnám emocionálním výjevům ...působí chladně a nekompromisně. Mě osobně se to líbilo a těch asi 110 minut mi uteklo jako nic ... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama