Reklama

Reklama

Mozek

(neoficiální název)

Obsahy(1)

Student Jim je takový neustálý školní výtržník, což se nikomu příliš nelíbí, a tak se Jim musí podrobit podivné psychologické léčbě u ještě podivnějšího doktora Blakelyho. Ale doktor něco skrývá, používá velmi podivné metody léčení, ke kterým využívá něco obludného. (Chupacabre)

Recenze (15)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Šialený doktor stvorí zmutovaný mozog a ten chce telepaticky ovládnuť svet! Halucinačný úvod s matkou a dcérou bol fajn a zbytok filmu som si hovoril ako by to asi vyzeralo keby tento film natočil David Cronenberg vo svojom klasickom období, to by z toho mohlo byť kultové psycho-mäso. V podaní Eda Hunta je to iba hlúpučké béčko s údesnými guma efektami, ktorého jedinou devízou je že sviští dosť rýchlo. Najhoršie je na tom samotný mozogáň čo vyzerá ako obria guľa z hovna so smiešnymi zubiskami a očami vypúlenými ako by chcel vysrať sám seba. Občas sú tam aspoň zábavné scény s chápadlami a sekerníckym ošetrovateľom, ale inak furt iba nekonečné naháňačky a záverečná likvidácia mozgozmrda bola ukrutne dementná. Proste mu hrdina strčí do huby nejakú plynovú bombičku či-čo a ono to na povel vybuchne bez nejakého dôvodu. Byť to viac body-psycho horor a menej debilný monster výplach vydel by som v tom potenciál. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Typické monster-hororové B-čko 80. rokov. Sympatický mladý hrdina, po ktorom idú nielen policajti kvôli vraždám, ale aj prerastený mozog, ktorý chce svojimi vlnami ovládnut celý svet. Na jeho smolu jeho svetovláda skončí už v malom mestečku. Zaujímavý bradatý záporák s velkým bruchom a s požiarnou sekerou v ruke alias jeden z hrdinov dobrodružného seriálu Sindibádove dobrodružstvá. Síce masky sú trápne, rozhodne to však nenudilo. Hodnotenie: 50% ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

No po první půlce s infantilním hlavním hrdinou, vraždícím zubatým mozkem a spoustou trapných nočních můr jsem měl připravený vtipný koment a odpad. Ale ono se to zlepší o 100% - mozek pomocí TV vysílání ovládne celé město, hlavní hrdina se stává štvancem, po kterém jde celé město včetně policajtů (nejdříve střílej pak se ptej) a atmosféra, spád i dějovost je najednou někde úplně jinde. Sice mi to hodně připomínalo Carpenterovo Jsou mezi námi, ale čert to vem. Za druhou půlku dávám 3*. Ale ten mozek je prostě neskutečně nepovedený. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Che che, to jsem zase něco viděl. Tenhle film naprosto přesně vytihuje slovo brak. Strašní herci, šílenej střih, otřesnej timing a dramaturgie scén, srandovní triky, ulítlá hudba, no prostě nářez. Dějově to parafrázuje padesátková sci-fi s jejich šílenými zápletkami. Jako jsem moc rád, že jsem to viděl, ale mám takový tušení, že když si na tenhle film později vzpomenu, tak první, co mě napadne bude, "The Brain? A dop*dele!". :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

A mozek tě sežere! Obří mozek! Tak po letech je to stále roztomilá ptákovina, která jakoby vypadla z Tromy. Podobných filmů, respektive filmů, které mají něco podobného, je vícero - Freddym a jeho můrami počínaje a Věcí konče. Mám slabost pro chapadla, navíc mechanická, takže scény s nimi mě bavily. Smrskávající se pokoj, nestvůrné pařáty a máma s nůžkami v břiše... Několikero požírání obětí, jedna blond prsatka a dvě useknuté hlavy. Jak si ovšem Jim přestřihl pouta a pak se jich dokonce úplně zbavil, to mi zůstává záhadou... Herecky příšerné, ale David Gale jako vždy potěšil. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama