Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (214)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Gangsterka po korejsku je samozřejmě úplně jiná, než gangsterka po americku nebo po evropsku. A myslím, že pro důkladné vstřebání je ji třeba vidět aspoň dvakrát. Pro mě osobně je to parádní filmový zážitek, svébytně asijsky poetický, brutální, introvertní, s nějakým tím existenciálním ocasem, s krásnou hudbou, se skvělými týpky v hlavních rolích. A jako bonus se divákovi dostane názorného návodu, kterak rozebrat a zase složit automatickou pistoli Stečkin, a taky se dozvíme, kolik pěstních, kopných, tyčných, řezných, bodných, střelných a já nevím jakých ještě ran je schopen vydržet jeden naštvaný, i když nevelký Korejec, než definitivně zhebne... (Hodně!) / Ehmmm... fakt tě nevykrádám, Mi Nü-Chai, tvůj koment čtu až teď... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tato hořkosladká gangsterka mi sedla. Tohle jihokorejské mafiánské prostředí mi chybělo. Místy možná trochu zbytečně komické, ale i tak jsem zůstal okouzlen příběhem zamotaným v lásku tak jednoduchým, ale neotřepaným způsobem. Sympatický hlavní hrdina, místní terminátor, který dělá chyby, jako my všichni, a nebojí se jim pak postavit, ať to stojí, co to sotjí. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Klasická gangsterka obohacená o pár originálních nápadů (pobodání na kluzišti mě fakt pobavilo). Režie je velice cool a hlavní herec taky. Nejvíc mě ale překvapilo, že korejský gangsteři tam normálně vůbec nemaj pistole. Vystačej si s nožema a baseballkama, a bouchačky si obstaraj, až když jde už pořádně do tuhýho. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Formálně dokonalé, výborné akční scény, volba hudby, Byeong-heon Lee perfektně hraje roli málomluvného "donucovače", který po jedné chybě padá do čím dál většího průšvihu. Jenže celá tahle ganstergka čerpající z noir filmů a Tarantina mě prostě za srdce nějak více nevzala. Přišlo mi to celé velmi nucené i přes tu vymakanaou estetickou stylizaci to má tu nevýhodu, že je to obsahově dosti prázdné. Na druhou stranu tam byl někdy povedený černý humor. Takže pro fandy herce jménem Byeong-heon Lee jasná volba. Ostatní to mohou zkusit. Nicméně, i když je hodnocení na tři a půl tak výjimečně zaokrouhlím nahoru. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Celkem jednoduchý a v základu neoriginální příběh, podle něhož by pod dohledem klasické holywoodské produkce vznikl další tuctový akční snímek. Jihokorejští tvůrci ale do tohoto vskutku akčního snímku přidali opravdu silný melodramatický a tragický prvek. Tempo snímku je pomalé, ale když dojde na akci, je velmi dynamická, brutální a hlavně plná emocí. Žádný rockový podkres, filmu dominují smyčce a klavír. Zabíjení nikdy nebylo poetičtější. Závěr přiřkne filmu další, nečekaně romantický prvek a na druhé shlédnutí budete na tento skvost nahlížet už trochu jinak. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • V roce 2009 časopis Empire zařadil film na třetí místo žebříčku "20 největších gangsterek jaké jste nikdy (pravděpodobně) neviděli". (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Jižní Korei. Některé scény jsou natočeny v Rusku. (Terva)
  • Film byl nesoutěžně promítán na filmovém festivalu v Cannes 2005. (Terva)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama