Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (213)

Beznoh 

všechny recenze uživatele

No je to sice hezká gangsterka z jižní Korei, ale přijde mi to lehce jako Chuck Noris v korejském podání. Herecké výkony skvělé a asi to hezky popisuje dané prostředí a krásně vykresluje jednotlivé charaktery. Ale hlavní hrdina, je příliš velký "super-hrdina" a nějaké větší myšlenky nebo něco podobného, bych v tom moc nehledal. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po "Dirty Carnival" další stylová a skvěle natočená gangstreka z jihokorejské produkce. Výborné herecké obsazení, skvělá kamera a brilantní hudba doprovází tento pozoruhodný snímek. Je vidět, že Korejci zvládají nejen emočně silná romantická dramata ale i atmosferické gangsterky, kde se nešetří krví, násilím a přestřelkami. Divák ale od filmu nemůže očekávat něco podobného co mu nabízí americká produkce a není to ten typ filmu, který sedne každému ale narozdíl od "Dirty Carnival" je tady příběh přímočařejší a jednodušší, tudíž se nestane, že by se divák ve filmu ztratil. Komu není korejská kinematografie cizí neměl by si tento snímek nechat ujít a určitě i ti, kteří zatím žádný snímek z této země neokusili by tomuto dílu měli dát šanci. Málo chybělo k absolutnímu hodnocení. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Film o dvoch veciach. Chyby majú následky a aj bezcitní ľudia majú city. Úvodná sekvencia Vám presne ukáže, kto je kto. Následne sa začne odohrávať tiché zamilovanie sa, do ktorého niekto neustále chrlí profesionálnu nenávisť. A Bittersweet Life je v podstate vystrihovánka. Raz za čas Vám určitá scéna pripomenie určitý film. Bohužiaľ tomu chýba nadstavba, nejaká pointa navyše či momenty, ktoré chcete vidieť znova. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pomstychtivej hrdina se zbavuje lidí, co ho chtějí za každou cenu odstranit. Netuší však, že si během svého konání nadělá tolik nepřátel. První polovina filmu byla poměrně nudná a řekl bych až zbytečně natahovaná, jinak řečeno prostě úplně zbytečná. Ale za to během poloviny druhý mi padala čelist každym výstřelem, každym zabitym hajzlem a každym pěstnim soubojem. Akce je výborně a svižně sestřihaná, dopomáhá jí skvělá kamera a celkem obstojná hudba, která mi tam ale moc nepasovala. Když pominu občasnou nudu během první půle, ne zas tak úplně padnoucí hudbu a budu hodnotit půlku druhou s parádní akcí, emocema a dobrym scénářem tak dám krásný čtyři hvězdy. A kdo ví? Třeba až to trochu víc vstřebám tak tomu tu pátou prostě dam :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Preco to musi mat tak primitivny scenar, ze dokonca aj hlavny boss musi v dlhom monologu vysvetlovat svoje zbrkle zasadne rozhodnutie, ktore pôsobi prilis absurdne? Cela ta pointa o loajalite a cti mi pripada strasne vyhrotena az to pôsobi trapne. No a myslienka o nenaplnenom sne mi pripadala ako nieco navyse, co nema poriadne opodstatnenie v predoslom deji. Tych naznakov tam bolo prilis malo. Naviac ma film pomale tempo, ktore naberie obratky len v akcnych scenach a potom zase spomali. A tak neustale dookola. Aspon ze akcia je fakt spickova. Prehladne natocena a skvele kaskadersky prevedena. Dockame sa niekolkych super bitiek a velkej prestrelky, ktora je ale bohuzial znova absurdna a hlavny hrdina prezije viac zasahov ako terminator. Vlastne ma ustredny pribeh a jeho postavy vôbec nebavili. Ovela viac ma zaujali vedlajsie postavy. Ci uz drsny konkurecny mafian, ktoreho hra Jeong-min Hwang tak aj niekolko komickych figur od ktorych hlavny hrdina kupi pistol. Skoda, ze cely film nebol ladeny v style tejto komedialnej epizodky. Tragicky zaver ma uz ani neprekvapil alebo nedojal. Pripadal mi logicky a vlastne som film uz chcel mat co najskôr z krku. Vysledkom je film so skvelou akciou ale slabym pribehom. 6/10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • V roce 2009 časopis Empire zařadil film na třetí místo žebříčku "20 největších gangsterek jaké jste nikdy (pravděpodobně) neviděli". (Terva)
  • Krátká vyprávění, kterými film začíná i končí, jsou buddhistické paraboly. (DailyDreamer)
  • Natáčení probíhalo převážně v Jižní Korei. Některé scény jsou natočeny v Rusku. (Terva)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama