Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o Benovi a Cassie a jejich společné cestě napříč státy za svými sny i životem. Kalendář ukazuje 60. léta minulého století a dvanáctiletý chlapec Ben sedí sám s knížkou v motorestu svých rodičů kdesi v liduprázdné části Spojených států. Svoje rodiče už ale ztratil, nevěnují se mu a ignorují ho. Matka je až chorobně závislá na filmech, filmových hvězdách a občas na nějakému opraváři, který ji v domě rozptýlí, přičemž Benovu otci je to jedno. Jeho vášní je starost o loď, kterou staví a opečovává. Jednoho deštivého večera vstupuje do Benova života nehoda a mladá dvanáctiletá blondýnka Cassie, která právě při nehodě u motorestu přijde o celou svoji rodinu. Při návratu z nemocnice si Cassie u sebe nechávají Benovi rodiče, jen na nějakou chvíli. Mezi oběma dětmi vznikne zvláštní pouto. Ben s Cassie bez povšimnutí opouštějí domov a vydávají se do Baltimoru za Cassiinou tetou a jejím mužem. Tam, kde nachází relativní štěstí Ben, ztrácí Cassie pojem reality a její konání jí vede až do dětské psychiatrické léčebny. Ve chvíli, kdy vychází najevo, že by Cassie mohla zůstat hospitalizována i nadále, rozhodne se jí Ben pomoci. (MartinezZ)

(více)

Recenze (70)

sochy.zirafka 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšen. Nádherný film o lásce, přátelství a odhodlání najít své místo ve světě, který si mě získal dechberoucím výkonem obou dětských herců. Je až k podivu, že aniž by to působilo směšně, úžasně ukecaná malá encyklopedie Cassie a zanedbávaný Ben se zabývají neuvěřitelným množstvím dospělých témat. Celým filmem se navíc line příjemná ambientní hudba v jižanském duchu, což jen umocňuje silný dojem. Jediný zápor je pro mě již mnohokrát zmiňovaná obtížná dostupnost filmu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Mít skutečný plán je víc, než fiktivní sen. U skutečného plánu je skutečný cíl, pro který musíš vytvořit podmínky, aby se plán vydařil. Kapišto?" Náhoda mě přivedla k tomuto filmu a jsem za to opravdu vděčná. Už dlouho jsem neviděla tak vtipný, roztomilý, dojemný a pohádkový příběh dvou mladých - dospělých človíčků. Pár chybiček, které se tam vloudily, v tomto případě neberu vůbec v potaz. ()

Reklama

seko0408 

všechny recenze uživatele

Skvelý film. Rovnako ako Petronom nechápem prečo ho videlo tak málo ľudí a prečo som ho musel tak dlho zháňať. Nechce sa mi veriť, že ak niekto nepriplatí k filmu nejaký ten "miliónik" na reklamu, skončí ako tento. Ako málo známy perfektný film.... AnnaSophia Robb ma u mňa veľké sympatie a po tomto filmu ma miesto v mojich top 10 :) ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Příběh jako z pohádky, ale tak úžasně pojat a natočen, že si plné hodnocení zaslouží bez toho aniž bych měla špatné spaní. Tohle jen dokazuje, že dětská láska může být někdy mnohem, mnohem víc, než u dospělých. Proč tenhle film nikdo nezná? Přitom by myslím měl. Cassie a Ben na cestě do Baltimoru a přitom poznávají sami sebe. A to chlapec neví jaké tajemství před ním dívka ukrývá. Cassie má stále horší sny, které se opakují čím dál častěji. Nakonec skončí na psychiatrické léčebně. Dál vyprávět nebudu. Doporučuji se podívat, jak kvůli AnněSophii, která mě zde zaujala víc než v "Bridge to Terabithia" tak i kvůli méně známému Caydenovi Boydovi, který také není vůbec špatný. Jen mě mrzí, že jsem film viděla ve špatné kvalitě. Přemýšlím, že si zajedu do Brazílie a koupím DVDčko, u nás je taky každá kravina a tenhle dokonalý snímek kde nic, tu nic. Budu doufat, že si konečně někdo rozumný "Have dreams, will travel" ( před nedávnem vlastně změněno na "Dream it out loud" ), všimne. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom sympatický námet, ale spracovanie ma nejak nestrhlo. Proste klasický road movie, čo mi svojom koncepciou nikdy nesedelo. Dve deti sa vydajú na cestu a naučia sa nejaké tie životné pravdy. Príbeh tých detí ma proste nezaujal aj napriek ich sympatickým predstaviteľom. Najviac ma bavila epizódka s Valom Kilmerom. Pre mňa je výsledkom tuctový priemer, ale fanúšikovia tohto žánru budu najskôr nadšení. 5/10. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Kniha, kterou čte Ben ve vojenské akademii, je "Na cestě" od Jacka Kerouaca. Kniha je stejně jako samotný film o cestování přátel napříč Amerikou. Kerouacova kniha je též zfilmována pod stejnojmenným anglickým názvem On the Road (2012). (Cliff Booth)
  • Mnoho herců včetně hlavní dvojice natáčelo za značně snížený plat, aby produkce filmu byla vůbec možná. (Tet.Ew)
  • Svetová premiéra bola 21. mája 2007 na filmovom festivale v Cannes vo Francúzsku, 19. októbra ho hrali na filmovom festivale v Ríme a vo februári nasledujúceho roka bol film uvedený v Brazílii len na DVD. V ostatných štátoch bol distribuovaný a propagovaný kvôli nedostatku financií iba biedne. (seko0408)

Reklama

Reklama