Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle film umí vrátit do dětství. Jsem také jedno z dětí Dr. Husáka (ne přímo! :-) a tak jsem dnes zavzpomínal na ta léta tenkrát v osmdesátých i na tenhle typ filmů. Také se mi tam strašně moc líbilo propojení krimi případu s dětmi a nakonec s VB, která většinou film zakončila efektním příjezdem houkajících žluto-bílých žigulíků a volh a gangstery zatkla. V té době jsem ještě nic netušil o tom, že třeba hned chvilku předtím ty samé žigulíky zasahovaly třeba hned u sousedů, protože ten někde něco jen podepsal, nebo řekl... Zkrátka tohle je klasický normalizační film pro mládež sice bez ideové zápletky, přesto tam dnes podprahově (možná díky své alergii na komunisty) cítím nenápadné ovlivňování dětí k přátelení se se soudruhy od bezpečnosti. Těm tu navíc nevelí nikdo jiný než soudruh z nejkovanějších - soudruh Moučka alias Pláteník. Dávám tedy za 3 skoby snad pro ten sentiment z dětství. * * * ()

Katy19 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mám vztah od dětství. Vždycky, když ho dávají v televizi, ráda se na něj podívám i dnes, když už je podstatně jiná politická doba. Úžasná zápletka rychle spěje k vyřešení v čele s blonďatým Kocourem a bandou pionýrů. Kriminálník Hromada je fakt od pohledu jasnej vrah. Takových filmů mělo být víc! "Zavři si kredenc, kecá ti nádobí", "Dobyli jsme Kavčí hory, dobyli jsme Říp... " :-D ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Detektivka pro mládež se sympatickými a charismatickými příslušníky SNB a takovou tou normalizačně optimistickou náladou. Není to úplně špatný film, ale ani žádný zázrak. Ani jako dítě jsem ho neměl dvakrát v oblibě. Snad jen ten turistický oddíl na bázi skautského jsem hrdinům tohoto snímku tiše záviděl. U nás nic takového nebylo. Vždyť by to byla nevítaná konkurence pionýra... :-( Zajímavé je, jak se fenomén horolezectví nesl mezi tvůrci napříč normalizací coby ideál svobody a správného trávení volného času, srovnejme s díly paní Poledňákové s Tomášem Holým v hlavní roli... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Pětka s Hvězdičkou, Výbuch bude v pět, Malý velký hokejista nebo právě Třetí skoba pro Kocoura - čelní zástupci "malých" dílek pro mládež, které ač nikdy nezískají status jako například Páni kluci, nerozlučně patří k mému dětství a jejich televizní reprízy si i dnes v pokročilejším věku nikdy nenechám ujíst. Trocha (no spíše kopec) toho pionýrského optimizmu lze bez úhony přejít...nakonec to působí takovým bizardním způsobem až roztomile. A pak už tu máme aroma letních prázdnin, zápletku takřka kriminální, skály, dobrodružství, frajery, kočky i Kočičky...prostě vše co je potřeba k troše toho nenáročného pubescentního zabavení před třiceti lety. Tento komentář píši v sedmatřiceti letech po té co jsem narazil na odpolední televizní reprízu a pevně doufám, že tak za rok si zase nějakou tu skalku společně vylezeme. ()

Himbajz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů, které se dnes již nenatočí. Herecké pojetí mladých herců je spontánní a pokaždé, co by horolezec se rád koukám na dobu, kdy pro nás byl skoba poklad a lano magická věc. Jsem rád za tuto detektivku, kde i to :„soudruhu kapitáne" jde mimo a i zatvrzelý signatář charty nedokáže přepnout program. Až film zase budou v neděli dávat, rád si uvařím kávu a při sledování zhltnu půl pekáče buchet. Bude mě dobře a to i přes to, že ve filmu neuvidím ani jeden iphone. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Mezi nejcenějšími předměty, které byly ukradeny na Kotově, byl i velký kříž, který se objevuje také ve filmu Potkal jsem ho v ZOO (1994). Kříž je k vidění ve scéně, kdy zloději vykrádají sousední byt vedle bytu Ivoše. Je umístěn na starožitné skříni. (DexMASTER094)
  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)
  • Vladimír Hrubý (děda Slávek) si dělá z Jaroslava Moučky (kapitán Hruška) legraci, jaký je to mladý „cucák“. Ve skutečnosti však byli herci vrstevníci, dokonce Hrubý byl o několik měsíců mladší. (cundak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno