Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

Katy19 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mám vztah od dětství. Vždycky, když ho dávají v televizi, ráda se na něj podívám i dnes, když už je podstatně jiná politická doba. Úžasná zápletka rychle spěje k vyřešení v čele s blonďatým Kocourem a bandou pionýrů. Kriminálník Hromada je fakt od pohledu jasnej vrah. Takových filmů mělo být víc! "Zavři si kredenc, kecá ti nádobí", "Dobyli jsme Kavčí hory, dobyli jsme Říp... " :-D ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Klasická dobová detektivka obsahující oddíl pionýrů a rivalitu mezi mladými Medvědy končící bratrstvím, přátelstvím a vzájemným respektem, hrdinné příslušníky VB a písničky v podání Ládi Mrkvičky. Když pominu ty dobový stereotypy, tak to nebylo zas až tak hrozný pokoukání. Teleporty z města do Pavoučí jeskyně a zpátky sice bily do očí, ale mladá Kuklová byla celkem fajn a banda kolem debila Renka nakonec hrála větší roli, než jsem původně čekal. Zkrátka to sou frajeři :D ()

Reklama

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Třetí skoba je typický čtyřhvězdičkový film. To znamená, že je dobrý, dokonce víc než dobrý, úspěšný, vydobyl si stálé místo v TV a časté reprízy, ale nemůže pochopitelně dostat 5* jako třeba Spalovač mrtvol nebo Markéta Lazarová. Letní filmy v exteriérech mě vždycky bavily, tento je navíc dobře zahraný i zrežírovaný, tak je 4* strop zcela na místě. Atmosférou a kriminální zápletkou tak trochu připomíná seriál Území bílých králů. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto příběhu jsem v dětství chtěla také lézt po skalách. Na štěstí mě to brzy přešlo. Láďa Mrkvička byl jako vedoucí toho lezeckého oddílu perfektní. Takového jsme taky měli, když jsme chodily do podobného oddílu. Byl to prostě prima chlap. Pan Moučka, který hrál policejního kapitána. Ten měl pro Kocoura pochopení a jako by mu nahrazoval otce. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela dobrý. Neodečetl jsem hvězdičku za ten pionýrský horolezecký oddíl (pionýři já mám rád) a naopak přičetl za účast krásné M. Kuklové. Konstrukce zápletky je sice dost krkolomná, prvoplánovitě zkonstruovaná pro horolezecké prostředí, ale jinak mě děj pohltil a nepocítil jsem zhlédnutí jako časovou ztrátu. Tedy v 65 letech, film je samozřejmě směrován k dětskému divákovi. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)
  • Na původním filmovém plakátu je jméno představitele Kocoura (Kamil Koula) zkomoleno jako Kamil Korela. (navabaca)
  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)

Reklama

Reklama