Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (154)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Velkým kladem filmu je, že se toho autoři nebáli, a frkli do něj pravou, nefalšovanou mrtvolu. To u tehdejší produkce nebylo obvyklé, kolikrát se stávalo, že i krimi film pro dospělé řešil tak maximálně sousedskou krádež králíka. Jinak mi moc nesedl Mrkvička, písničky, pokřik "umí" a představitel hlavní role. Ten měl být o dvě hlavy menší, za á by tak mezi ostatními dětmi nevyčníval a za bé by ty tři skoby nepotřeboval, unesla by ho i jedna. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Nápaditá zápletka, která se svižně odvíjí. Námět: Vojtěch Vacke. Dobovost - pionýři a soudruzi esenbáci - podobně jako ve filmu Leť, ptáku, leť! je potlačena kriminálním příběhem v lindgrenovském stylu Kalle zasahuje - v seriálu Podezřelé prázdniny. Kocourovy představy, jak k činu došlo, dobře zapadají do děje. Střihač toho využil ve scéně, kdy se Lucie (Michaela Kuklová) lísá ke Kocourovi, ten se zvedá. Lucii padá hlava a v tu chvíli je střih do jeskyně, kde padá k zemi jeden z lupičů. Atmosféru příběhu dotvářejí hudba Harryho Macourka a texty Jiřího Oulíka. Zajímavost: Ladislav Mrkvička si zahrál vedoucího pionýrských oddílů ve Třetí skobě pro kocoura i ve snímku Leť, ptáku, leť! ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hezký film. Děj má spád a je ku podivu i docela reálný. Herecké výkony byly dobré. Řekl bych, že i přes příslušníky VB, soudruhy a pionýry (patřili neodmyslitelně k tehdejší době) je film nadčasový a lze se na něj bez problému podívat i za dalších 27 let. Jen jedna věc mi jaksi neštymovala. Sice nejsem patolog ani soudní lékař, ale že by mrtvola vychladla během maximálně několika minut se mi zdá přece jenom nereálné. (Sobota 10.04.2010) ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale k tomuhle filmu mám zvláštní slabost... Letos jsem byl na dovolené v kraji pod Pálavou a samozřejmě jsem musel navštívit většinu míst, kde se film odehrává. Vyšplhal jsem k Sirotčímu hrádku, bylo pekelné vedro a komáři žrali jak vzteklí, ale stejně jsem měl radost, když jsem tu zříceninku viděl na vlastní oči...V jeskyni Na Turoldu vzpomenula film i průvodkyně, že se tam natáčely některé scény, no a o Mikulově ani nemluvě... ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Je to sice dětské a naivní, za to však natočeno v atraktivním prostředí sklaních stěn a se zajímavou detektivní zápletkou, která se navíc ve výsledném dojmu neparoduje. Mladá Míša Kuklová je sympatická a zdatně sekunduje mladému Kocourovi v postupném odhalování celé té záhady, které občas evokuje až deduktivní metody mr. Holmese. I když proč ne, film je zábavný a dobrých českých kriminálek není nikdy dost. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je zámek Vranov vidět z vlaku. Ve skutečnosti je však nejbližší železniční trať vzdálená přibližně 5,5 kilometru. (Bombovic)
  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)
  • Mezi nejcenějšími předměty, které byly ukradeny na Kotově, byl i velký kříž, který se objevuje také ve filmu Potkal jsem ho v ZOO (1994). Kříž je k vidění ve scéně, kdy zloději vykrádají sousední byt vedle bytu Ivoše. Je umístěn na starožitné skříni. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama