Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přišel zpoza těch nejvzdálenějších hvězd, aby vás zavedl do světa těch nejúžasnějších snů... Král popu Michael Jackson (1958–2009) v roce 1988 zmapoval svou bezmála pětadvacetiletou hudební kariéru v částečně klipové retrospektivní koláži filmu Moonwalker, fantaskním muzikálu plném speciálních efektů a animace, v němž on osobně, obdařený magickými schopnostmi, musí zachránit malou Katie před drogovým bossem Mr. Bigem v podání Joea Pesciho. Tomuto ději však předchází samotná přehlídka klipů, která začíná záznamem živého vystoupení písně "Man In The Mirror" z jeho nejnovějšího alba "Bad". Vzápětí se poté vrací ke svým počátkům, kdy od svých pěti let vystupoval se skupinou Jackson 5, připomíná také své hity z nejprodávanějšího alba historie "Thriller" z roku 1982 a končí klipy z alba "Bad", které následně provázejí i zbytek filmu. V něm bezesporu nejvíc dominuje propracované tanečně–hudební číslo "Smooth Criminal". (Česká televize)

(více)

Recenze (113)

teba 

všechny recenze uživatele

První půlka výborná, ostatně jako celá Michaelova tvorba... teda, ta hudební. Co se filmu týče, rozhodně se mu mělo zakázat psát scénáře, a pokud už nějaký napsal, neměl se realizovat. Jenže, kdo by řekl ne králi, že... Aspoň že ten Joe Pesci si roli vyloženě užíval a učinil tak toto dílo celkově snesitelnějším :o) ()

G_I_S_M_O 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to s filmem nemá skoro nic společného, scénář naprostá zhovadilost, Michael Jackson jako král popu, letadlo, auto, terminátor, tohle všechno film zahrnuje :D A věřte nebo ne, i přes tu absurditu, na které je tento snímek stavěn to docela funguje, mně se to prostě jistým způsobem líbilo :) ()

Reklama

Drsnababca 

všechny recenze uživatele

Film, a nic mu nechybí. Co k tomu dodat. Ten film má postě dobré písně, děj, a vtipné momenty. Herecké výkony Michaela Jacksona a Joe Pesciho naprosto suprové. Otázkou jenom je, jestli je ten film určen pouze pro fanoušky Michaela Jacksona, i osoby, kteří nejsou fanoušci Michaela Jacksona. To se liší názor od názoru. Každý člověk se liší názory a zálibami. Předpokládám ale, že člověk co není fanouškem Michaela Jacksona, si ten film vůbec nepustí. ()

pursuer 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson má opět světové prvenství a to nejdelší videoklip k novému albu, který ještě zároveň slouží jako perfektní technologické demo pro rok 1988. Člověk se alespoň baví, skoukne hezky upravené videoklipy k předchozím deskám, uvidí Michaelovu proměnu v turbokáru a robota (škoda, že si ještě nestřihl roličku v Transformers, scifky ho braly) a poučí se, že drogy se prostě neberou. Leave me alone, just stop doggin me around. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Jacksonovi fanúšikovia budú milovať celý materiál, ale fanúšikovia filmu si to zvlášť nežijú. Vizuálny koncept je v niektorých bodoch dobrý (počas edície všetkých MJových klipov), no v iných momentoch je priam hlúpy a smiešny (MJ sa mení na bláznivého králika a stvorenia, ktoré ho sledujú v hollywoodskom štúdiu). 6/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Futuristicky vyhlížející auto, díky kterému unikne Michael Jackson svým pronásledovatelům z temných ulic města, je automobil Stratos ZERO. (Dragoni)
  • Během honičky ve studiu se Jackson schová v kostymérně. Tam je možno zahlédnout kostým zbabělého lva z filmu Čaroděj ze země Oz (1939). Jackson si zahrál v remaku tohoto filmu - muzikálu Čaroděj z roku 1978, kde se ujal role strašáka. (Morien)
  • Film je zapsán v Guinessově knize rekordů jako nejprodávanější videokazeta (VHS) všech dob. (Sintiroma)

Reklama

Reklama