Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Kurňa :D Jak už tady párkrát zaznělo - R.D.Jr. pro tento film byla pomalu až škoda :D Jeho "vlasatá postava" byla sice stejně zajímavá jako on, ale přece jen z mého úhlu pohledu - lépe se mi na něj dívá, když toho na sobě moc nemá :D "Dokonalá manželka", která se začne zajímat o to, co společnost raději ukrývá, je Nicole šitá na míru a její schopnost se převtělit jak do první postavy, kterou vidíme na začátku filmu, tak do té "druhé", kterou vidíme zbytek snímku...Zajímavé prostředí - ať už to "umělé" či to pravé a "dokonalé" ;) ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Diane je dcérou kožušníka, o tom niet pochýb. Preto sa nikto nesmie diviť, že ju priťahuje značne ochlpený sused z vrchného poschodia. Samozrejme, že sa začnú navštevovať, veď Diane sa ako vydržiavaná panička doma nudí. A keď navyše pricestuje "potrubnou poštou" kľúč od susedovho bytu - no nevyužite to... Našťastie film sa zaoberá len Dianinou záľubou pre chlpatého suseda, a jej fotografickú tvorbu rieši len okrajovo, lebo celú tú jej fascináciu rôznymi "freaks" by som už nerozdýchal. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o podivnej dáme, ktorá sa stretávala s podivnými ľuďmi  viedla podivný život a ten aj sama nezvládla. A ešte k tomu imaginárny, čiže skoro nič, čo vo filme vidíme, nie je pravda. Fotograf Joel Meyerowitz  o nej povedal novinárovi Arthurovi Lubowovi: "Ak robila takú prácu, akú robila, a fotografovanie jej nestačilo na to, aby ju udržalo nažive, akú nádej sme mali?" Žiadnu. Nevedela, čo chce. Pocty dobrovoľným nebožtíkom s výraznými odchýlkami od normálu ma obchádzajú. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Jsem vážně taková romantička a citlivka, když jsem na konci filmu plakala? Zřejmě ano. Ale já mám tyhle filmy ráda. Na tento film jsem se rozhodla podívat z toho důvodu, že mám ráda Diane Arbus a její fotografie, které jsou úžasné a dále mě ke shlédnutí nalákalo herecké obsazení snímku - Nicole Kidman, kterou mám čím tím radši a Robert Downey Jr., kterého můžu vidět snad furt. Sice je tu většinu dobu téměř k nepoznání ale myslím, že ty jeho výrazné oči ho nakonec krásně prozradily. Nicole Kidman je opravdu půvabná a moc sympatická osoba a její postavě jsem fandila, jak se z "podržtašky" postupně měnila a postavila se na vlastní nohy s fotoaparátem v rukách. Krásný, dojemný film s krásnou atmosférou a tak hezky, decetně pojatý a to se mi strašně líbilo. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Reálná Diane Arbus si snímky outsiderů a všemožně pokřivených lidí získala místo na Pantheonu světové umělecké fotografie. Fantaskní nadreálný film, který o ní natočil Steven Shainberg (Sekretářka) nerekonstruuje události jejího života. Skrze fiktivní příběh vytváří podmanivý klíč do světa jejích fotografií. Pro Diane měla každá fotka svůj příběh, který je do ni částečně vepsán, ale z velké části zůstává nevyřčen. Film ukazuje fascinující, emocionálně pohnutý zrod jedné fotky. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Strýček režiséra Stevena Shainberga byl blízkým přítelem skutečné Diane Arbus. (formelin)
  • Dianina fotografie "Identická dvojčata" se stala jednou z nejdražších fotografií vůbec a byla prodána za 478 000 dolarů. (formelin)
  • Film sa natáčal v Jersey City (New Jersey, USA) a New Yorku (New York, USA). Film sa natáčal od mája 2005 do júla 2005. (Arsenal83)

Reklama

Reklama