Reklama

Reklama

Obsahy(1)

16-ročný študent Steven Carter má problémy v škole, pretože ho rozptyľujú prebúdzajúce sa homosexuálne túžby a vyčerpáva ho večné pretvarovanie sa pred rodičmi a spolužiakmi. Jedinou jeho spriaznenou dušou je obézna susedka Linda, ktorá jediná vie o jeho romániku s najkrajším chalanom na škole, atlétom Johnom Dixonom. Tomu však viac než na prvej veľkej láske záleží na zachovaní inkognita a dobrej povesti. Steven nedokáže dlhšie znášať dusivú atmosféru doma a v škole a odhodlá sa k radikálnemu riešeniu... (arkis)

(více)

Recenze (22)

easaque 

všechny recenze uživatele

-¨3* typický gay film konce devadesátých let, který přináší sebou hromadu klišé. Na druhou stranu bych však k plusům dal humor a nadsázku. Díky jeho decentnímu vyzněný je vhodný pro rodiče mladých gayů, kteří z něho získají informace jak to u nás chodí a jaké osobní problémy má jejich dítko s přiznáním vlastní identity i vůči okolnímu světu. Jinak je to šedý průměr. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Britské comingout drama, ale zcela nepřekvapující, klišovité ... a to podobné filmy vlastně neznám, na tohle jsem kápl zcela náhodou a před projekcí jsem ani nevěděl, do čeho jdu. Přesto to na mě zapůsobilo dojmem, že přesně takhle musí vypadat i ostatní filmy tohoto subžánru - tedy ovšem ty, které nejsou ničím speciální. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je čas vyjít s pravdou ven, dokud tě zcela zevnitř nepohltí a nerozpoltí ve dví aneb sympaticky a úsměvně natočený britský snímek, který se vypořádává s problematikou sexuální orientace. Samotný námět je sice chvílemi učebnicovým příkladem, kde nechybí klišé a věčně omílané dialogy, ale na druhou stranu se zde rozebírají skutečné problémy. Zkrátka film, ve kterém vedle dramatického přiznání sebe samého nechybí ani komediální linie (viz téměř jakákoli scéna s Lindou - zejména autoškola). ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj vůbec první g-film, co jsem kdy viděl, takže si ho budu pamatovat navždy. A zrovna trefa do moc pěkně udělanýho snímku. Já tyhle romance ze střední budu mít vždycky rád. Je to taková nostalgie. Vzpomínka na skvělý časy, který se nevrátí. Fag-hag Linda je opravdu boží (jen by ji Carter nemusel až tak využívat, chuděru dobrotivou) a vlastně celý je to dost dobrý. A opravdový. :) ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si režisér v poslední třetině neodpustil několik zbytečných scén. Brad Gorton v roli Johnnyho je zoufale toporný, holčičky neuvěřitelně klišoidní, chování rodičů jako podle kopíráku, a přesto u mě tento film vyhrává nad podobnými americkými počiny typu Latter Days. Už jen kvůli atmosféře a nehollywoodskému konci... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama