Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (256)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí úplně nejprvnějšího dílu jsem si nemyslel, že bych si ke dvojici ošklivých zrzečků vytvořil až takové sympatie. První sérii jsem viděl celou a poté jsem seriál sledoval pouze tehdy, když jsem neměl vysílací dobou zrovna nic lepšího na práci, což se tou dobou přihodilo velmi zřídka. Přesto kdykoli jsem viděl nový díl, tak se mi více či méně líbil. Míra líbivosti byla dána samozřejmě bořením aktuálních mýtů. Některé mýty a jejich boření mi přišly naprosto hloupé a snad ani inženýrským okem nedostatečně zbořené. A když už se kazilo úplně vše a nefungovalo skoro nic, tak naši bořiči předvedli alespoň pořádný výbuch nebo něco zničili. Jinak nápad je samozřejmě super. Bořiči mají evidentně nasbírány spousty zkušeností a díl od dílu se zlepšují. Spokojenost. Zatím to vidím na lepší 3* a až třeba někdy uvidím více dílů, tak bych tu čtvrtou klidně přihodil. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Mythbusters jsem objevil někdy v roce 2014 a začal sjíždět seriál od první série. Děkuju za nádherných 5 let, během kterých jsem s protagonisty absolvoval test stovek mýtů a sledoval je stárnout (Jamie nebo Kari vypadá skoro stejně, ale na takovém Adamovi zub času hodně zapracoval). Poslední dva díly (největší boom v historii MB a Reunion) byly emocionální bomba, velmi dojímavé. Bylo to těžké, loučit se po těch letech s touto neskutečně sympatickou partou. DĚKUJU! ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Adam a Jamie sú mi tak nesympatickou dvojicou,že sú mi až sympatickí.Toto je pre mňa prekvapivé precitnutie.Niektoré pokusy zaujímavé menej,iné zase viac,ale to nemení na fakte,že sú poučným,zábavným relaxom,pri ktorom nemusíte veľmi rozmýšľať.Po náročnom dni príjemná oddychovka.A P.S.milí užívateľ Gilmour93,ak si lepší,čo keby si tam skočil s nimi,hm?! ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

naprosto dokonalá zábava, kterou vás doprovází taťka v baretu a jeho přerostlé děcko (později doplnění ještě o nějakou tu mladší generaci bořičů) - kdo zná, vím o kom mluvím... naprostá šílená zábava, nevím, jestli se to dá i nazvat vědou, spíš ne... prostě výbuchy a střelené mýty, myslím, že nejvíc jsem se zatím bavila, když se snažili utéct z vězení za pomocí salsy, či co to bylo za omáčku, nebo když se snažili zapálit loď pomocí fůry zrcadel... moc doporučuju na zkouknutí na discovery, nemají prostě chybu:-) ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Na ty první díly se dalo ještě koukat, ale některé díly jsou zajímavé jen pokud jste totální idiot. Takže pokud ste prošli alespoň základní školou tady v ČR, tak budete kroutit hlavou proč kolem základních fyzikálních principů dělají tolik "vědy". Jediné "mýty" na které se dalo dívat, byly ty z historie (u kterých se člověk dozvěděl alespon něco zajímavého), ale ty zpopularizované sračky v podobě ničení všeho možného jsou fakt pitomá tuctvoá americká zábava a já jen doufám, že se ty ostatní zatím "nezkažené" věděcko-populární pořady nestanou populární sračkou (čti pračkou) na peníze jako je tohle. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • Hyneman a Savage získali čestné doktoráty z University of Twente v Holandsku za popularizáciu vedy. (Greenpeacak)
  • Relácia získala viacero vyznamenaní za podporu vedy a kritického myslenia v populárnych médiách. (Greenpeacak)
  • V máji 2013 vyzval aktivista Darryl Cherney tvorcov, aby sa pokúsili preukázať oficiálnu verziu kauzy, ktorá sa stala 24.5.1990. Vtedy mu v aute vybuchla rúrová bomba a jeho a spolusediacu Judi Bari vážne zranila. Aj keď boli zbavení všetkých obvinení a Cherney vysúdil 4,4 milióna amerických dolárov, FBI stále trvá na svojom, že nešlo o atentát, ale že bomba bola ich. (whack)

Reklama

Reklama