Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (256)

Meev 

všechny recenze uživatele

Jestli si dobře vzpomínám, tak mě bavila asi jen jedna epizoda, ostatní mi připadaly o ničem. Nápad hezký, ale špatné zpracování ubíjí lehkosti a plynutosti. Herci mi taky nejsou moc sympatičtí. Vlastně mě to vůbec nezaujalo a myslím, že by se jednotlivé nápady na epizodu měli lépe promýšlet, protože někdy tam byly fakt nezajímavé blbosti. Ale co já vím, tak hodně lidí to baví, také to je asi jen můj názor. 25-30%. ()

stenrik 

všechny recenze uživatele

Máme štěstí! Právě sledujeme Hynemana v jeho přirozeném teritoriu! Ale musíme být potichu! Je velmi plachý!----- Tohle je Hynemanova krev! Uznávaná Číňany pro své hojivé a regenerační účinky. Zá pár hodin začne rozežírat podlahu této budovy a pak se začne replikovat! https://www.youtube.com/watch?v=wZigahtFzeE ()

Reklama

boni 

všechny recenze uživatele

Asi každý si při sledování většiny převážně akčních filmů říká s až železnou pravidelností, že tohle je přeci blbost, že tohle by nemohl přežít, že tady to odporuje veškerým zákonům fyziky i logiky a mnoho dalšího. Bořiči mýtů nám tyto domněnky jen potvrzují, ale bohužel to je pořad, který trpí velkou nevyrovnaností, co se týče kvality. Občas vás to opravdu zaujme, ale velmi často boří nějaký mýtus, který je vám úplně fuk, a navíc to ještě podají maximálně nezajímavým způsobem. Přitom to je věc úplně flagrantní, která by stačila "odbýt" krátkou depeší. Takže prostě průměr, rozhodně bych to nevydržel sledovat nějakou delší dobu. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Na ty první díly se dalo ještě koukat, ale některé díly jsou zajímavé jen pokud jste totální idiot. Takže pokud ste prošli alespoň základní školou tady v ČR, tak budete kroutit hlavou proč kolem základních fyzikálních principů dělají tolik "vědy". Jediné "mýty" na které se dalo dívat, byly ty z historie (u kterých se člověk dozvěděl alespon něco zajímavého), ale ty zpopularizované sračky v podobě ničení všeho možného jsou fakt pitomá tuctvoá americká zábava a já jen doufám, že se ty ostatní zatím "nezkažené" věděcko-populární pořady nestanou populární sračkou (čti pračkou) na peníze jako je tohle. ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Co se týká zábavnosti a plynulosti pořadu, neměl bych výtky. Ale způsob, jakým pánové testují a vyhodnocují mnohé mýty, je k pousmání. Je mi jasné, že to má hrát do karet právě větší přístupnosti a sledovanosti, ale zároveň se tím mnohé díly až příliš shazují po vědecké stránce, na kterou se snaží ve vší vážnosti apelovat. Mnohé mýty ověřování evidentně ani nepotřebují, je fyzikálně evidentní, že jsou to mýty. U mnohých mýtů si pánové přizpůsobí podmínky a proměnné tak, že testování původního mýtu se stane irelevantním. No ale co, celkově se seriál vratce drží na hranici mezi zábavností a vážností a zpravidla dynamicky odsejpá. Takže 3*. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • V relácii sa kladie veľký dôraz na to, aby sa výroba výbušnín a chemické látky, z ktorých sú zložené neobjavovali. Názvy maskujú rôznou terminológiou ako sirupovitá kvapalina alebo tmavý prášok. (Greenpeacak)
  • Originálny koncept vyšiel z hlavy austrálskeho spisovateľa a producenta Petera Reesa v roku 2002. Jeho nápad však Discovery odmietol s odôvodnením, že na niečom podobnom už pracujú. (Greenpeacak)
  • V niektorých štátoch sa v dabingu upravujú jednotky miery či váhy (stopy, libry, palce) a podobne na metrický systém, aby mal divák lepšiu predstavu. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama