Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Vizuálně jsou Strings jednoznačně krásný film, potěší i temnota a depresivnost, kterou by divák u loutkového filmu příliš nečekal a která je patrná především v první polovině filmu. Odkazů na severskou mytologii, Hamleta nebo Star Wars je tu ošem tolik, až člověk začne pochybovat, jestli má tenhle film vůbec svůj vlastní příběh, nebo je jenom (podobně jako jeho představitelé) postavený z cizích částí. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když vyprchá prvotní nadšení z nápadu, na němž je tento film založen, dostaví se neuvěřitelná nuda. Ke konci jsem už skoro myslel, že to nedoukám, jak mě to nudilo. A za sebe nemám problém napsat, že mi nakonec i ty loutky přišly hnusné, děj neuvěřitelně stupidní a ohraný, a vlastně už si ani nepamatuju, jak to skončilo - a to jsem to viděl předevčírem, haha. Za mě osobně strašné zklamání, na tohle DVD jsem měl nechat dál jen prášit. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Strings mě jako dřevěného panáčka zajímal ze dvou důvodů .. tím prvním je logicky zvědavost, jak loutky sexují (vzhledem k tomu že nemám ..ehm, tedy nemají žádný drátek k pindíku) a pak bych taky rád věděl, jak si hrajou na schovku. Takže děkuji za 52. minutu, kde si dvě loutky vrznou (i když žádná sláva, čekal jsem větší orgie a přinejmenším gordický uzel nad upoceným dřevem) a díky drátkům ve finále si mohu odpovědět i na otázku číslo dvě : ) ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Moc krásné a originální. Přiznané loutky, které si nehrají na lidi, ale jsou samy sebou.Příběh, zde tolik kritizovaný, mi trochu připomínal Lvího krále, ale o to tady nejde. Krása byla v tom co vyplývalo z nápadu, že bůh loutky (a možná i nás) , vodí na nitkách a ony žijí svůj vlastní život, který na nich závisí. Scéna porodu i umírání byla tak úžasně emotivní, že jsem úplně zapomněla, že se dívám na loutkový film. Rčení život visí na vlásku dostalo nový obsah.Taky hudba byla nádherná a konečné osvobození, kdy nitě zmizí, ve mně ještě doznívá. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Že loutky nemohou vzbudit v lidech emoce? Pche... Strings je jednoznačným důkazem opaku.Svět ,ve kterém se film odehrává a jeho mytologie je jednoduše krásný,stejně jako nápad,že loutky ví,že jsou loutky.Scéna umírání je jedna z nejdojemnějších,jakou jsem ve filmech viděl.A že příběh je klišovitý a neoriginální?Ale jděte,copak si už nikdo neumí užít pohádku?A ještě k tomu vizuálně takhle promakanou?To je mi moc líto.85 % ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)
  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)

Reklama

Reklama