Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu plné nápadů a moc hezkých obrázků. Na druhou stranu příběhově blboučké snad i z dětského pohledu a lehce zmatené, co se týká postav. Nápaditost se dotkla především využití vodících strun loutek, kterým je tu vše podřízeno. Přeřezání hlavové struny je sebevražda, cílem v souboji je přetnout struny soupeři. Přetnutí strun, vedoucích ke končetinám, se rovná zmrzačení. A jsou tu i další věci, vznikem dítěte počínaje a "jednostruňáky", jakousi loutkovou obdobou malomocných, konče. S tím dějem si ale tvůrci pohrát víc mohli. Takových slaboučkých 7/10. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

originální a emotivní severská záležitost, která může zezačátku možná vyvolat trochu rozpaky a úsměv, ale když se na vlně nití trochu rozkoukáte, budete si taky připadat jako loutka v moci poetického, byť dost čitelného, příběhu, jeho fantastického zpracování a nádherného hudebního podkreslení... nebudu zastírat, že v několika momentech málem ukápla. krásné. 80% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Podřízli ho. Úplně. Nenechali mu ani jednu niť..... Loutky se mstí, přicházejí o nitě, spojují nitě, zamotávají se do nich. Nic z toho není chyba vodičů, takovej je příběh. O zradě, lásce a nenávisti. A je výjimečnej jen díky různorodosti zpracování loutek i kulis. Pomsta není krvavá, ale loutková, stejně jako genocida. Hlava dubová, je prostě hlava dubová. Podruhé už bych to nedal. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem blázen do nití. 2.) Zajímá mě, jak loutkovej pták potěší loutkovou pannu. 3.) Nevím, která niť je u loutek nejdůležitější. 4.) Animáky a Spejbl s Hurvajsem jsou pro piškoty. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Že loutky nemohou vzbudit v lidech emoce? Pche... Strings je jednoznačným důkazem opaku.Svět ,ve kterém se film odehrává a jeho mytologie je jednoduše krásný,stejně jako nápad,že loutky ví,že jsou loutky.Scéna umírání je jedna z nejdojemnějších,jakou jsem ve filmech viděl.A že příběh je klišovitý a neoriginální?Ale jděte,copak si už nikdo neumí užít pohádku?A ještě k tomu vizuálně takhle promakanou?To je mi moc líto.85 % ()

sharky 

všechny recenze uživatele

neviděl jsem mnoho dánských filmů, ale asi s tím brzo něco udělám, jestli jsou ty další jen z poloviny tak dobré, tak za to stojí. Strings neboli Nitky jsou nádherná pohádka s dokonale vymyšlenou loutkovou mythologií, úchvatnou vizuální stránkou a parádním 5.1 mixem. Trey a Parker se ještě mají co učit, protplétání nitek v tomhle filmu, bylo o dost nepší než jejich Kamasútra:) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)
  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)

Reklama

Reklama