Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Štědrý večer v klubu Styxx v Paříži potká Bart a jeho dva šupáčtí kamarádíčci barmanku Yasmine a kostymérku Eve. Po hádce v nočním klubu pozve Eve skupinku výtečníků k sobě domů na venkov. Před cílem však narazí na stádo koz vedené výstředním pastevcem a uctívačem ďábla Josephem (Vincent Cassel). Ten jim během Štědrého večera odhalí svůj skutečný záměr, při kterém poteče krev… Hlavní roli v tomto drsném hororu si zahrál Vincent Cassel, manžel Moniky Belucci a především francouzský herec známý z filmů Purpurové řeky a Dannyho parťáci 3. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

New French Extremity? Asi pravdepodobne nie. Skôr (skoro) horrorová kravina, ktorá má však miestami veľmi dobré nápady, úchvatnú zbierku čudesných hercov a poctivé úchylnosti, že pod 3* ma svedomie nepustí, hoci, ako som vravel, film za veľa nestojí. Partia chalanov, klasický vymetávači diskoték, sa na Vianoce dostanú na vidiek, k rodine jednej kamarátky. Obyvateľstvo je tam, ako štandardne, veľmi pohostinné, ale už z výzoru je divákom jasné, že sú veľmi zaostalí a pravdepodobne sa množia medzi sebou, rodina.nerodina. Výber hercov bol neskutočne vydarený, neviem a ani si nechcem predstaviť odkiaľ také držky mohli vyhrabať. Ako snímka pomaličky postupuje, dozvedáme sa, že rodinka na čele s milým Jozefom je banda Satanistov, ktorý sa tešia a pripravujú na rituál, na ktorom potrebujú aj obete. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak jako nebylo to špatný, ale tvůrci jaksi zapoměli začít vraždit a to je v hororu podobného typu jaksi nutnost. Co na tom, že je tady slušná řada buranů do toho jak už to bývá naoko hezká "normální" holka a skupina obětí, která je hlavně na zabití, zvlášt děsně otravný Bart. . Ps- poněkud divný , když přijeli po sněhu ani památka a věčer ho tam měli najednou dost, a přitom nebylo vidět, že by padal. A k tomu na to, že je štědrý den, tak nikoho netrápí, že by měl být doma s rodinou. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Moderní francouzský příspěvek do žánru buranského hororu namísto laciného vrstvení hororových klišé zručně vytváří fyzicky nepříjemnou atmosféru vyvstávající z konfrontace nevázané velkoměstské mládeže s groteskním prostředím starého venkovského sídla a přilehlé vesnice. Degenerovaní, pitvořící se vesničané vnášejí díky důmyslné filmové formě stejný neklid do diváka jako do aktérů filmu. Snímek důkladně buduje nejistotu a nechává diváka spekulovat o chystajících se hrůzách a v závěru pak naservíruje bestiální a fantasmagorické finále. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě neskutečně bavilo :) Podle hodnocení jsem čekal magořinu, což jsem taky dostal, ale nebylo to nudné ani se to nebralo vůbec vážně. Kamera, hudba super, Cassel se pěkně vyřádil a u scény na sedačce jsem měl dokonce dejá vu z nedávné pařby :D. Tyhle podivné filmy mám mnohem radši než tuctové americké horory, kde se jenom čeká na to, až někdo vybafne zpoza rohu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dobrý mix postáv. Frajerský Aziat, černošský kurevník, primitívny čahoun, ničím nevyčnievajúca "Turkyňa", šarmantná Francúzska so zvláštne vyznievajúcim pohľadom a Vincent Cassel, ktorý si strihol buranského nechuťáka na akého sa nezabúda. Celé je to hodené na podivný venkov, kde už od pohľadu nie je nikto normálny. Vydarená a podivná jednohubka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Několik vteřin po začátku závěrečných titulků je podprahově umístěný pornografický obrázek.. (Caelos)

Reklama

Reklama