Reklama

Reklama

Felix a Rose - Láska po francouzsku

  • Česko Felix a Rose (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kdyby nebylo stávky na pařížském letišti, ti dva by se určitě nepotkali. Jejich životy i povahy jsou úplně odlišné. On utíká za ženou, o které si myslí, že ji pořád miluje. Ona utíká od muže, o kterém si myslí, že ho už nemiluje. On má letět první třídou z New Yorku do Mnichova. Ona má "last minute" letenku do Mexika. On je na pokraji nervového zhroucení, ale nehodlá si to připustit. Ona si poprvé uvědomuje, že její dosavadní život byl omyl. On je diskrétní, mlčenlivý a uzavřený. Ona je upovídaná, nepřehlédnutelná a nepřeslechnutelná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (50)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Malinko slabších 60%. Takový malý příjemný filmík, který nenadchne ani neublíží. V podstatě se téměř nic neděje a film si tak pěkně plyne až do konce. A najednou člověk zjistí, že se toho stalo asi hodně. Film jednoznačně táhnou oba hlavní protagonisté, především Jean je fantastický. Nebýt jich, tak by film asi nebyl takovým, jakým je. Na jedno kouknutí a navození příjemné nálady super! Nic víc ale nelze čekat. Howgh! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Muž a žena si povídají. Je to banální, občas poněkud nepřirozené a takové divadelní, občas strhující. Muž a žena si povídají. A to je v podstatě vše. Jenže ten muž a žena jsou Jean Reno a Juliette Binoche. Jejich výkony a dokonce i jen jejch charisma tohle povídání zvedají nad průměr běžných romantických příběhů o nečekaných setkáních a lásce. Oba jsou výborní a je radost sledovat jakým způsobem vytváří své dva osamělé podivíny. A když jsem poslouchal jejich rozhovory přecházející od hádky k intimním zpovědím a zpět, zjistil jsem, že vlastně nic víc ke spokojenosti z tohoto filmu nepotřebuji. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Když se sejdou v jednom snímku mý dva velcí oblíbenci Jean Reno a krásná ženská s velkým Ž Juliette Binoche, přidá se k tomu inteligentní scénář (ikdyž nijak objevný- to téma tu již bylo 100- krát v různých variacích), to vše za citlivé režie D. Thompson, která netlačí zbytečně " na pilu " a nechává jednoduše tyto dva herce " hrát ", nemůže z toho vyjít nezajímavý film. Snímek přímo ze života ( víc než by se mohlo na první pohled zdát ), jehož největší předností není ani tak samotný scénář a napsané dialogy jako spíše jejich mistrná interpretace oběma hlavními hrdiny. Zejména díky jejich nenucenému civilnímu hereckému projevu si vás snímek čím dál více s postupujícím časem získává ( alespoň v mém případě tomu tak bylo ), oběma hlavním představitelům věříte každou vyřčenou větu, každičké slovo a těch 91 minut neskutečně rychle uběhne. Byl jsem připraven " vytasit se " s plným hodnocením, to by ale snímek musel skončit o 2 minuty dříve. Až do této doby bych se rozhodně bránil označení žánru romantická komedie! Za ten závěr, který rozhodně nepasuje k celkové podobě snímku, ( velká škoda, že tvůrci neprojevili více odvahy ) * sundavám! Nicméně ani ten mi nepřekryl ten veskrze dosavadní pozitivní dojem. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 3/10/// +závěr -je to pouze taková romantická jedohubka s prostinkým dějem/// Je to taky film postavený pouze na dvou hercích a je to taky film o tom jak je jednoduché se zamilovat. Moc jsem od toho nečekal, ale kvůli Renovi jsem se na to mrknul. Chtěl jsem ho vidět i v jiné roli :-)/// Celkem 40%/// ()

DaleCoper 

všechny recenze uživatele

Z bahna podprůměru film dostávají výkony obou hlavních představitelů hlavně Jean Reno jehož nerozhodnost a rozpaky jsou někdy dojemné. Juliette Binoche mi v první půlce kdy trochu vypadala jako pětidolarová šlapka lezla na nervy ale v druhé polovině už to bylo O.K Ten český distribuční název taky vymyslel nějaký genius jako kdyby nestačilo Felix a Rose. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Postava Rose je pomenovaná po Rose Luxembourg, poľskej socialistickej aktivistke, ktorá bola zavraždená v roku 1919. (m.a.t.o.)
  • Danièle Thompson napísala scenár k filmu už začiatkom 90. rokov s tým, že bude produkovaný niektorým z hollywoodskych štúdií. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama