Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (143)

SjamK odpad!

všechny recenze uživatele

Můj stý komentář a zrovna to musí být odpad. Ach jo. Takže tohle mělo být vtipné?? Tak to je dobrý vtip. Tohle není černý humor, to je něco beznadějně ubohého. Za celých 27 minut jsem se ani jednou od srdce nezasmála a do konce jsem to vydržela jen proto, že jsem doufala, že se na scéně časem objeví ještě něco originálnějšího než jeden užvaněněj arogantní blbeček (povšimněte si, takhle mluvím málokdy...), co všem do všeho kecá a oni si to dokonce docela dlouho nechávají líbit (vlastně se ani nedivím té paní, co už jí to pak nebavilo a vyskočila z vlaku, sama bych sice asi situaci vyřešila poněkud věcněji a šla si poodsednout, ale to je jen věc názoru...). To, čemu by se za normálních okolností dalo říkat pointa, možná nakonec v poslední minutě přišlo, ale jen kvůli tomu přece nebudu plýtvat hvězdami. Každej správnej kovboj přece ví, že ten pověstnej six shooter se nejmenuje six shooter jen tak pro legraci a když už, tak si aspoň k té špatně spočtené sedmé ráně vymyslí nějakou vtipnou hlášku. Nene, pánové, humor se dělá jinak. A ani ta přestřelka nestála za nic. Chucka Norrise na vás všechny!!! ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Prvý filmový zárez jedného z najlepších dramatikov súčastnosti je plný pre neho natoľko typického čierneho humoru, trefných a chytľavých dialógov štylizovaných v krátkych, no opakujúcich sa vetných sekvenciách a brutálne eskalujúceho finále. Bravúrne natočené, využívajúc autorové bohaté divadelné skúsenosti. Ozaj výnimočne si Akadémia zaslúži pochvalu, za udelenie Oscara takto netypickému dielku. ()

Reklama

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Rozpoloženie človeka, ktorému sa všetko zosipalo na hlavu až v takom množstve, že si ju chce prevetrať kusom olova musí McDonagha veľmi fascinovať, keď o ňom natočil oba svoje filmy... A aký je Six Shooter? Drsnejší, brutálnejší, cynikejší a nekorektnejší ako celovečerák In Brugges... A taktiež ako film lepšie fungujúci... Avšak na mňa je to už priveľmi silný koncetrát ... Preto to nižšie hodnotenie... (▼) ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Aj keď som sa v Bruggách nenakopol na McDonaghovu strunu stopercentne, práve tento vyšperkovaný krátky počin mi jasne ukázal, že Martin moc dobre vie, čo robí. Paleta nekonečnej zábavy a kvalitnej filmárčiny splasnutá do necelej polhodinky. Tento chlapík je pánom svojho remesla a do budúcna s ním treba určite rátať. Bruggám musím dať ešte jednu šancu. ()

Perfo 

všechny recenze uživatele

No. Popravdě nevím, jak mám tento kraťas hodnotit. Film po technické a vizuální stránce natočen v seriózní drama nótě, ale děj je neuvěřitelně sarkastický s pořádnou dávkou černého humoru. Připadalo mi to jako Monty-pythoni když spolkli citrón s nasazením strojeného úsměvu. Ale přesto, přes velkou neurčitost tohoto počinu dávám ****, jelikož herecké výkony, vtipné a trefné zpracování "banální" cituace ve vlaku a celkové popsání dnu blbec hlavního hrdiny mě opravdu pobavilo. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)
  • Martin McDonagh byl rovněž i producentem svého krátkometrážního snímku, za který byl oceněn Oscarem. (TheMaker)

Reklama

Reklama