Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (240)

hippyman 

všechny recenze uživatele

mysteriózní hororová sci-fi, kterou se hlavně nesnažit moc pochopit a jen se nechat vtáhnout do příběhu, vychutnávat si zdařilé efekty, koukatelnou hilary swank a příjemný spád tajemné jedenapůlhodinovky... po zdejší kritice jsem opravdu moc nečekal, ale překvapivě to bylo nakonec ďábelské překvapení. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor nestál za nic. Otázkou zůstává, proč se do tak slaboduchého filmu nechala angažovat herečka oscarových kvalit jakou je Hilary Swank. Role křesťanské misionářky, která přijde o svou rodinu, a pak se dá na vědu, která vědeckými metodami objasňuje nevysvětlitelné jevy, jistě skýtala potenciál. Ono to zpočátku ani ve filmu nevypadá špatně, protože odbornice Katherine je přivolána se svým asistentem k podivnému případu zkrvavené řeky v Luisianě a vše nasvědčuje tomu, že bude mít co do činění se satanským kultem. Ale v tom okamžiku film přestane dávat smysl, Swanková do své role vůbec nic nedala, chybí napětí, které je nahrazeno podivnými retrospektivami nebo slabými lekačkami a i pořádné hororové scény si to tady se svou účastí rozmyslely (proč tady nebylo víc takových podařených scén, jako je ta s masožravými kobylkami?) a vše se mění v nepřesvědčivý zmatek v podprůměrné režii. Relativně zajímavý závěr nezmění nic na tom, že tohle je slátanina, ačkoliv jsem to nečekal. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hilary Swank společně s AnnaSophiou Robb mohly vynést Sklizeň do "nebes". Herecký potenciál byl, kdyby se trochu přitlačilo na kvalitu scénáře a snímek dostal od Stephena Hopkinse trochu lepší režii mohlo to být opravdu dobré. takhle zbývá pouze ten velký závěr...Taková škoda, mohlo to být skvělé... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Na to, ze na tie nabozenske zvasty neverim ani nahodou, to bol veeelmi pozeratelny film. Dokonca v tomto zanri po dlhej dobe fajn zazitok. Malo to dynamiku, spavne mysticku atmosferu, pre ateistu ako ja celkom fajn podane a rozhodne neskalmali herecke vykony. Koniec predvidatelny, ale malo to grady. Davam 3 a pol hvezdy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší priemerný horror. Presne ako povedal 'tron', námet skvelý, spracovanie žalostne slabé. Ale tak to už chodí. Našťastie sa v závere podarilo celkom originálnym zvratom zvrtnúť tragicky naivnú náboženskú zápletku k lepšiemu výsledku. Technicky sa jedná naozaj o nadpriemerný snímok, kamera je skvelá, pár mrazivých scén sa podarilo, ale celé to bolo viac o mysterióznosti, než o nejakom horrore. Herecky štandard, dialógy béčkové, hodnotenie tiež. 55%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Keď sa Katherine (Hilary Swank) a Ben (Idris Elba) brodia riekou krvi, Ben sa potkne, ľavý rukáv jeho košele a taška sa ponoria do rieky a zmoknú. O chvíľu neskôr, keď z neba začnú pršať žaby, jeho košeľa aj taška sú úplne suché. (Pat.Ko)
  • Až poznáte původních deset egyptských ran, které posloužily jako základ příběhu, všimnete si, že mají jiné pořadí. To, co stačilo Bibli, mělo pro potřeby filmu málo dramatický dějový oblouk. (imro)
  • Taktéž odložena byla i premiéra, třikrát posunutá, až nakonec ztratil projekt důvěru. (imro)

Reklama

Reklama