Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (240)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Pokud nečekáte revoluční kultovní dílo a máte se chuť jen pobavit nadprůměrným hororo-thrillerem tak The Reaping rozhodně doporučuju. Pár solidně zákeřných lekaček. Dobré efekty a velice "koukatelná" Hilary Swank. Dal bych plný počet hvězd, ale mám jako ateista trochu averzi k těmhle biblickým, satanistickým nebo já nevím náboženským tématům. Hlavní hrdinka ale většinu filmu vystupuje jako zklamaná misionářka => zapřísáhlá ateistka, takže to není tak zlý. Jako další nevýhodu vidím možná přílišnou uspěchanost, protože jisté pasáže se daly trochu natáhnout. Přišlo mi to takové... zběsilé a časově nahuštěné. Z reakcí ostatních je na druhou stranu cítit radost, že to tak rychle uteklo... Zvláštní... Mám asi opravdu jiný vkus. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

mysteriózní hororová sci-fi, kterou se hlavně nesnažit moc pochopit a jen se nechat vtáhnout do příběhu, vychutnávat si zdařilé efekty, koukatelnou hilary swank a příjemný spád tajemné jedenapůlhodinovky... po zdejší kritice jsem opravdu moc nečekal, ale překvapivě to bylo nakonec ďábelské překvapení. 70% ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Originální název je The reaping, takže nechápu proč se tomu dal tak dementní překlad, když se ve filmu nic krvavého nesklízí :-) Ale to je vedlejší. Film má výborný zvuk, kameru, atmosféru, zajímavé rozuzlení a dobré herce, resp. herečky (Swank, Robb). Přesto to není nic převratného ani něco za by se měli tvůrci stydět. Průměr. A to takový že bych dal i čytři hvězdy, kdyby tam nebylo pár hloupých dialogů (posledních cca 10 minut). Jinak paráda co určitě stojí za to vidět. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma zpracované bez zbytečných extrémů, na druhou stranu však přes řadu hodně dobrých momentů, občasného mrazení či sevření srdce, bez potřebného tlaku na emoce, takže spíš než s ďáblem nakonec film bojuje s nudou. A i když se jí přece jen ubrání, pocit, že tomu všemu něco chybělo, přetrvá. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Vyvíjalo sa to celkom sľubne, no postupne, keď vychádzali na povrch udalosti, ktoré viedli k tomu, že sa jedná o sektu, strácalo to na zaujímavosti. A koniec? Treťotriedny, spolu aj s efektami poslednej božej rany. Aké poučenie z toho vyplýva??? Nikdy nechľajstajte s prvorodeným, pretože vás pretiahne a urobí vám malého satana :D ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení v Lousiane bylo přerušeno díky hurikánu Katrina. (imro)
  • Keď sa Katherine (Hilary Swank) a Ben (Idris Elba) brodia riekou krvi, Ben sa potkne, ľavý rukáv jeho košele a taška sa ponoria do rieky a zmoknú. O chvíľu neskôr, keď z neba začnú pršať žaby, jeho košeľa aj taška sú úplne suché. (Pat.Ko)
  • Až poznáte původních deset egyptských ran, které posloužily jako základ příběhu, všimnete si, že mají jiné pořadí. To, co stačilo Bibli, mělo pro potřeby filmu málo dramatický dějový oblouk. (imro)

Reklama

Reklama