Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mejdan se v tomto ostrém dramatu stává metaforou promarněných životů hrstky mladých hipsterů. Povaleč Syd se ani po několika měsících nedokázal vyrovnat s tím, že ho opustila přítelkyně London. Když se jednou probere k vědomí během nekonečného maratónu večírků, kamarádka mu řekne, že se London chystá odstěhovat do Los Angeles s novým přítelem. Ačkoli ho nikdo nepozval, rozhodne se Syd vyrazit na velký rozlučkový mejdan a promluvit si s ní dřív, než mu navždy zmizí z očí. A nejen o tom, proč jí nikdy nedokázal říci, že ji miluje. Vezme si s sebou jako podporu Batemana, který mu právě přinesl novou dávku drogy. Popíjejí, šňupají kokain a vedou nekonečné hovory o lásce, citové bolesti, hledání smyslu života i boha, ale většinou o sexu. Když dorazí London, sedí Syd dál v koupelně a povídá, takže ho nakonec Bateman musí téměř donutit, aby za ní šel. Po zpočátku rozpačitém setkání se Syd a London rozhodnou odejít, aby si promluvili v soukromí. Což bude mnohem obtížnější a divočejší, než by se mohlo zdát. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

MM11 

všechny recenze uživatele

London, aneb příjemné nahlížení do soukromí druhých. Zkuste si představit, že koukáte klíčovou dírkou do centra dění, kde se to zrovna příjemně překlápí. Vidíte a slyšíte všechno. K tomu všemu je dojem autentičnosti velice silný a umocněný nervní těkavou kamerou, která jakoby stále nevěděla kam se postavit. Žádný div, že se dozvíte i mnohé pikanterie s nimiž by se na světlo normálně nešlo. Jestli Vám na jazyku letí výraz šmírování nebudete daleko od pravdy. Příběh o snaze naposledy získat bývalou zpět se pomocí retrospektiv vrací k jádru vztahu naštěstí jen velice opatrně a věří spíš osvědčeným přátelským dialogům v zákulisí. Je to vybrnkávání variace "co by, kdyby" s nutnou náloží peprných historek. V tom vede výtečný Jason Statham, který odhodil koženost Kurýra a je bavičem filmu. Na druhou stranu ani Chris Evans není marný a Jessica Biel dokazuje, že je vhodná i na podstatnější party než je ten v kapesníkovém Sedmém nebi. Dějiny filmu budou psát jiné kousky, to uznávám. Ale nebýt alibistického konce, šlo by se hodně nad průměr. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelně skutečný a snadno uvěřitelný film už dlouho nepamatuju. Film stojí na malém počtu osob, které jsou ovšem tak rozdílné, že ta jediná věc, která je spojuje (kokain), z nich dělá karikutury jednoho jediného, odosobnělého a sebezničujícího charakteru, který se utápí buď ve svých malicherných problémech či v naddimenzovaných existencionálních otázkách o bohu a vesmíru. Děj se odehrává na relativně malém počtu lokací, ale dokonce ani koupelna, ve které divák "prožije" snad tři čtvrtiny děje, se neokouká díky výborně na aktuální děj navazáným flashbackům a psychedelickým hrátkám s kamerou, rozostřením a zrcadlem. Celková atmosféra stojí a padá na ostrých a výbušných dialozích a tím pádem na výkonech jednotlivých herců. Slečny herečky dobře vypadají, jsou sexy a nic nekazí, zatímco Chris Evans (méně) a Jason Statham (více) vytahují snímek z banalitních keců do inteligentní debaty o ničem a o všem. Dá-li se to tak ovšem říct. Nebýt přerodu v romatický snímek, těsně před koncem, tak to Hunter Richards mohl dotlouct v docela hodně povedené drama dvou osamělých mužů dvou různých generací. Takhle je dobře budovaný depresivní dojem z podstatné části snímku roztříštěn návalem hořkosladkokyselých emocí v závěru a stejná chuť pak zůstane divákovi na jazyku i při závěrečných titulcích. Škoda, přeškoda. Potenciál byl obrovský. Tři a půl. [únor 2006] ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Složení: dva labilní muži, dvě prostoduché ženy, jedna koupelna, a tuna koksu na van Goghově uchu. Zabaleno do vulgárního filosofování o lásce, sadomaso hrátkách nebo impotenci, vlastenecky pojmenováno. Uchovávejte v suchu a chladu, aplikujte pouze v případech, kdy máte pocit, že nikdo na světě v sobě nemůže mít větší bolest než vy... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ne, není to Historka z podsvětí, ale je to svým dialogem celkem podobné. CITÁT - Ještě se vídáš s London?......... To jen pro začátek, aby bylo jasno, že London je sice město, ale tady je to dívka. Jason Statham, sex, drogy, a Rock"n"Roll. Jo a taky smysluplné dialogy. CITÁT - Ono to je o slovech!!!......... Víte co to je koprofílie a infaltalismus? Tak opatrně s jídlem a pitím okolo 29 minuty. CITÁT - Přibarvená romantická verze......... Sid (Chris Evans) je idiot, Bateman (Jason Statham) je mecenáš a není dealer a London (Jessica Biel) je mrcha a nebo možná chuděrka - to je na vás. CITÁT - Není důvod se rozčilovat........ Konec je zvláštní a vlastně mě nepřekvapil. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vzťahová konverzačka. Poňatá trochu modernejšie (drogy, nadávky). Občas mi to pripomenulo CLOSER. Miestami to zaškrípe, ale inak to super odsýpa a mne sa to dosť páčilo. Herecké výkony fajn, Statham pripomína, že začínal ukecanými Ritchieovkami, až potom začal mlátiť ľudí. Trochu viac vyšperkovať scenár a je to skvelé. Dávam 4, aby bolo jasné, že aj napriek drobnostiam ide o vydarený film... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Dane Cook, ktorý hrá Georga, v skutočnosti vo filme používa niektoré repliky z jeho stand up vystúpení. (Arsenal83)
  • Celé natáčení probíhalo v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama