Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Vůbec neuškodilo, že jsem viděl před V/H/S found footage projekt ZEMĚ MRTVÝCH. V/H/S má výborné nápady ("kočičí žena", video web a závěrečná povídka s vlakem). V/H/S dokáže diváka v některých momentech velmi vyděsit, ale jako celek působí nevyrovnaně a překombinovaně. Stopáž je dost přepálená. Velmi se těším na pokračování S-VHS , kde se nám představí výborní tvůrci hororového žánru. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Já ani nevím co jsem od toho čekal. Super hororovou podívanou nebo další found footage co si bude hrát na kdoví co? Asi něco mezi a to jsem dostal. Bohužel, do 74 minuty jsem se vcelku nudil, i když nahrávka z lesa nebyla díky záporákovi špatná. Nebýt ale posledních dvou nahrávek, tak tomu *** nedám. Ty totiž podstatně pro mě zvedly tento snímek svými nápady a provedením. Hlavně poslední nahrávce bych dal více prostoru, jelikož atmosféra toho domu se mi velice líbila. Pokud mám ale nahrávky hodnotit jako celek filmu V/H/S, tak pro mě jde o průměr ve smyslu, že se sice člověk lekne, ale celkově je to takové nijaké. Splácané dohromady, nesouvisející se sebou a osobně prostě netuším, co mi tento snímek chtěl sdělit. Jaká je jeho význam. A to mě dost u filmu štve. Ona totiž, až na poslední 2 nahrávky, to byla opravdu vcelku nuda s nehorázně roztřesenou kamerou a diváka nudicím dějem. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zábery na partiu chalanov, ktorí len tak blbnú a neskôr sa vlámu do opusteného baráku, kladúce si za cieľ film nejakým spôsobom ohraničovať hodnotiť nebudem, pretože neplnia svoj účel, chýba im logika aj vysvetlenie, a hlavne to nie je film. Je to len súhrn scénok, ktorý tam v rámci akej takej kompaktnosti byť proste musel. Film celkovo je značne nesúrodý, kvalita poviedok nevyrovnaná a dohromady je z toho jeden veľký chaos. Niektoré ale stoja zato ... “Amateur Night"- Alebo to najlepšie na celom filme. Originálne, napínavé, brutálne. A tá pointa SPOILER! Bosorka? To ako vážne?! Koniec SPOILERU. 100% ... “Second Honeymoon"- Práca pána Westa od ktorej som čakal najviac, moje očakávania úplne nenaplnila, ale nemyslím, že by to bolo jeho zaváhaním Snaha rozprávať príbeh tam bola a záver by dokázal vyvolať emócie, doplatil ale na krátku stopáž. Ale aj tak; Ti West je najzaujímavejší súčasný hororový režisér. Pred ním už je len veľký Jaume. 70% ... "Tuesday the 17th"- Shit. Na celej poviedke sa mi páčil jeden gore a to ho ani poriadne nebolo vidieť (bodanie do čela). 40% ... “The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger"- Ďalšia zaujímavá vec, ktorej ublížil nedostatok priestoru. A mimochodom, hlavnú postavu vytvorila značne roztomilá Helen Rogers, ktorá na ČSFD úplne chýba (http://www.imdb.com/name/nm3621345/). 70% ... "10/31/98"- Spočiatku sa mi to nepáčilo; herecké výkony až komicky amatérske a príliš veľa smiechu, no potom sa to rozbehlo a Radio Silence (tiež mimo databáze) nám naservírovali takú kopu nápadov, že sa ich segment dá považovať za dôstojné zakončenie VHS ako celku. 70% ... Na záver: Amateur Night je najlepšia poviedka filmu, zvyšok je ďaleko za ňou, no až na Utorok sedemnásteho ani raz úplne pod priemerom. Jednotliví režiséri dostali málo priestoru a to sa podpísalo aj na budovaní napätia a snahe strašiť, a vďaka tomu a nefunkčným pojítkam jednotlivých epizód, sa teda prikláňam k nižšiemu hodnoteniu, aj keď matematicky mi to vychádza inak. Pozerať to na časti, ako samostatné krátkometrážne filmy každý večer pred spaním, asi by som sa priklonil skôr k štvorhviezdičkovému hodnoteniu. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Sice jsem na to šel na rozdíl od některých od lesa a s vědomím, že se chystám na další nalezené-záběry výplod, jsem si strčil do prdele pružinu z Hyundaie, abych v nepravidelné frekvenci vibroval na gauči a trochu se dorovnalo to nervní klepání rukou amatérských kameramanů. Nebylo mi to nic platné, protože kamerová gymnastika byla tentokrát na samé hranici lidských i technických možností, takže jsem měl občas pocit, že se dívám z bubnu pračky s programem nastaveným na extra zadělané trenky. Stejně jsem se nějakého překvapení nedočkal a velmi rád bych nasrat na ruce krejčímu, co sešil trailer s takovým mistrovstvím, že vyzrazuje ty nejvíc nejstrašidelnější momenty z celého filmu. Jako pozitivum beru, že jednotlivé příběhy mají kolem čtvrthodiny, takže jsem se nestačil znudit do bezvědomí a ano, přiznávám, jednou jsem se lekl, až jsem vykuckal polovinu biokultury z jogurtu, protože jsem opravdu nečekal, že ten duch, který zrovna proběhl kolem dveří, poběží zase zpátky. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Partička bláznov ma za úkol vylúpiť jednú vilu a v nej zobrať kazetu.Len ako vždy sa to poserie a tam nájdu mŕtveho majiteľa toho domu a nie je tam jedna kazeta ale viacero.Tak sa tam rozhodnú dostať a pozrieť si čo je na tých kazetách.Prvý príbeh je o troch chalanoch,ktorý sú na love aby zbalili nejaké holky.A chcú ich natočiť na skrytú kameru ako s nimi budú súložiť.Šialený diel ale veľmi dobre natočený.Chalani ani len netušili že čo zbalili tie dve kočky tak z jedna s nich bude zombie.Tak to bolo parádne zvládnuté lebo atmosféra tu bola veľmi silná a aj napätím tento diel disponoval.A keď sa ukázala v plnej kráse tak to bol parádny pohľad a išiel s nej strach.Druhý príbeh je o manželoch čo idú na výlet s autom.Keď sú už v moteli večer im niekto zabúcha na dvere sú znepokojený a začína sa u nich prejavovať strach.Keď budú spať niekto sa im bude prechádzať po byte a oni sa ani len nezobudia,chcel by som mať ich spánok.Tak tento príbeh bol dosť prekombinovaný a bol jeden z tých slabších.Tretí príbeh-partia troška bláznivých mladých ľudí idú stanovať k jazeru.No dialógy boli výživné to musím uznať.Ale tie flashbacky alebo vízie boli dosť dobré a aj vraždy boli parádne spracované a tento diel disponoval dosť silným napätím.Lebo partia mladých,les a nejaká tajomná postava ich chce zabiť.Ale celkovo mi to prišlo chaotické a hlavne pri tajomnej postave vraha to bolo znázornené svojsky,by som povedal takým rušivým štýlom.4 príbeh je o páre ktorý sa medzi sebou dohovárajú cez video-chat a u nej v byte sa začali diať divné veci.Tento diel sa tváril ako typický film o duchoch ale ako to uhral vo finále s tou pointou tak to bolo premakané.5ty príbeh je o partii chalanov,ktorý idú na Halloweenový večierok a troška zablúdia a až sa dostali do jedného domu,domnievajúc že ten večierok je práve tu,len tu neboli vítaný.Lebo v tom dome býva sekta ktorá chcela práve v tej dobe obetovať dievča.Temné v niektorých momentoch priam až znepokojivé a parádne natočené a aj mrazivé.Pre mňa najlepšia časť zo všetkých príbehov.Ako celok ma troška iritovala roztrasená kamera ale tento film je jeden z najvydarenejších Found Footage projektov. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)
  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama