Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Viděl bych tam skvělý potenciál, ale celkově je ten příběh na prd. Vlastně ne příběh, ale příběhy. Jsou to vlastně jen takoví bakaláři složení z několika příběhů, které dokáží upoutat a pořádně napnout, ale pak tak nějak rychle (sem tam divně) skončí a člověk z toho cítí, jak je to vlastně zvytečné / o ničem. Snad bych radši polovinu z těch příběhů viděl dotáhlé do 90 minut. A polovinu by si mohli strčit za klobouk. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Rozjezd v duchu amatérského mechanického pomeranče, ale partička bohužel (naštěstí?) zahla do nesprávnýho baráku a found footage maratonek může začít. První dvě videokazety mě nějak nenadchly, především odfláknutá druhá a říkal jsem si sakriš, fiasko. Ale od třetí, která si hraje na pokračovatele Blair witch a kde už je znatelné nějaké napětí to nabírá ty správné duchařské obrátky. Prokoukáváme se přes čtvrtou používající webkamery, kde už se člověk i lekne, až k tomu nejlepšímu. Pátá kazeta je jednoznačně nejpovedenější, už jen velký prázdný barák má něco do sebe, ale když se tam začnou dít nadpřirozený věci, stojí to opravdu za to. Kdyby se jednalo pouze o poslední tři povídky, tak jdu s radostí na pět hvězd, takhle je to za čtyři, ale i tak jsem rád, že můžu v/h/sko posunout do červené barvy. 70% ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Strašně nevyrovnané a velmi často i hodně blbě koncipované buď scenáristicky (čekat 20 minut na podřízlý krk a nečekanou pointu je trochu moc), nebo formálně (už jsem čekal, kdy si tu kameru strčí do análu a půjdou na záchod, kde na ně vyskočí Piranha). Ale první, třetí a pátá povídka jsou rozhodně fajn (přinejmenším to v nich hezky čvachtá). U zbytku záleží spíš na osobním vkusu a tendenci okousávat si nehty u všeho, kde je málo světla a někdo křičí. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Horší horor jsem letos snad ještě neviděl a nebýt posledního příběhu, dám tomu s klidným svědomím odpad. Představte si příběh, který je úplně o hovně a schází mu byť minimální pointa, ve kterém někdo najde VHS kazety, na kterých je dalších pět příběhů úplně o hovně, kterým schází byť sebemenší pointa. Přičtěte naprosto tragickou kvalitu (záměrnou), sekání a výpadky záběrů každých pět vteřin (při akci každé dvě) a dostanete velkolepé hovno s názvem V/H/S, které vás nepostraší, ani u něj nebudete napjatí, o pointě veškerých příběhů si více domyslíte, než pochopíte a všichni herci vám navíc budou připadat jak ochotníci, co sami ani nevědí, v čem vlastně hrají. Tohle skutečně není pocta žánru found footage, tohle je jeho ostuda. 40% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Prostě strašný ... a to v negativním smyslu. Mě už tyhle "found footage" fakt nebaví a od tohoto flicku už doslova serou... Tohle je takovej mix mezi tvorbou Freda Vogela (trilogie August Underground ...) a těma blbečkama s Jackass. Vůbec jsem nepochopil, co má jako znamenat sledování otřesné poletující kamery, syčení do sluchátek, výpadků kamery do různých barviček nebo čtverečků ... tak to zaprvé je hlavní obsah "filmu". A do toho teda příjde občas nějaká ta vražda nebo "bubáctví". Strašidelnější je už můj sklep v bytovce novostavbě při rozsvícených světlech než tahle TRAPNOST! A ty vraždy nestojí vůbec za řeč ... podříznutí v hotelu bylo dobře udělaný, ale celkově je to prostě nudná sračka s ještě k tomu přepálenou stopáží ... fakt jsem sledoval víc počítadlo minut než film samotnej ... Naprosto zbytečnej kousek. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)
  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)
  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama