Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Beyond the Sea (S06E03)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

V alternativním roce 1969 dojde na Zemi k nepředstavitelné katastrofě. Dva astronauti na speciální a nebezpečné vesmírné misi se pak musí vyrovnat s jejími následky. (Netflix)

Recenze (95)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díkybohu epizoda přímo prokličkovala mezi klišé a všemi mými teoriemi, jak děj „určitě dopadne“ a „jak nová série Černého zrcadla nedokáže překvapit“ a naservírovala téma utopického vesmírného dramatu, které se odehrává na dvou místech zároveň. Chvíli jsem měl pocit, že sleduju samostatný film a do konce jsem byl zvědavý, jak vlastně dopadne. Spokojenost! Samozřejmě to mohla být jedna z těch epizod se šťastným koncem, i to tam částečně směřovalo, ale to by zase nebylo úplně ono. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý nápad o presúvaní vedomia do umelého tela na dlhú vzdialenosť. Prvý veľký problém vidím v tom, že s nastalou tragédiou sa vyrovnáva posádka sama bez akejkoľvek pomoci alebo záujmu vesmírneho ústredia zo zeme. To je proste nezmysel. Stopáž bola tentoraz príliš prestrelená a tempo pomalé. A potom smerovanie príbehu mi vôbec nesedelo a samotný záver je úplne na hovno. Asi jeden z najhorších záverov v tomto seriály. 4/10. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áno, aj takto by to v budúcnosti mohlo vyzerať - miesto Skypových hovorov, keďže váš blízky je na míle ďaleko a bytostne vám chýba, sa nebude premietať jeho hologram (ako som si to vo fantázii predstavovala ja), ale budete mať vedľa seba reálneho človeka – lenže nie z mäsa a kostí. Potiaľto je táto predstava lákavá. Lenže potom (a to už hovorím o filme) sa ukázalo, že človek nie je lepší a menej zákerný, ako v čase nájazdov primitívnych kmeňov. Stále v ňom víťazí egoista. Jediná výhrada tohto dielu – predvídateľnosť deja. ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Beyond the sea nám ukázal podobný koncept jako Avatar ale tady v podání Aarona Paula to byl jinej level. Zvyšující se pasivní rivalita protagonistů zapříčiněná radikálními hipízáky skvěle zafungovala. A když byly hlavní postavy v tom přístroji, tak to chvílemi vyvolávalo dost silné pocity nejistoty a strachu, což se mi neuvěřitelně líbilo a takové díly Black Mirror jsou nejlepší. Zvrat který asi každý čekal už od půlky filmu byl proveden vkusně a s těžkým emocionálními dopadem a moc pěkně uzavřel tenhle film v seriálu. Zatím tenhle díl řadím na 2. místo v 6. sérii Black Mirror. ()

zamukooo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejméně nápaditý díl 6. série. Aneb dejte tam ohrané téma přenosu vědomí ze člověka do robota/jiného člověka, inspirujte se vraždou Sharon Tate a jejích přátel, a máte příběh hotový. Tak asi takto nějak ten díl vznikl. Od momentu, kdy jeden z astronautů chce druhému půjčit svoji repliku, to bylo dost předvídatelné, to ho jakože nenapadlo, že třeba bude chtít mít něco s jeho manželkou? Ačkoliv je to „nejvíc Black Mirror“ díl 6. série, můj favorit to není. A jsem jediná, kdo v tom konci vidí paralelu s komunismem? Jakože by na tom měli být oba stejně (asi aby si nezáviděli)? ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama