Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Mazey Dayová (S06E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Mazey Day

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalá hollywoodská hvězdička se snaží vyrovnat s následky nehody a dělá, co může, aby unikla smečkám dotěrných paparazzi. (Netflix)

Recenze (80)

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl BM, který se dá označit jako naprostá fantasmagorie, do BM to vůbec nezapadá. Ale upřímně, kdo z Vás takovéto rozuzlení čekal? Já vůbec. Možná právě proto dávám tu 4. *. Taky kvůli tomu, že to tady má tak nízké hodncoení. A taky proto, že šestá série byla pro mě dosud jedním velkým zklamáním. A taky za tu Českou Republiku. To je hodně neobjektivních důvodů, proč dát tu 4. *, i když si ji to ani podle mě moc nezaslouží. Ale jinak musím souhlasit, bulvár, paparazzi, vše to je otravný hmyz, který si nic dobrého nezaslouží (napsal bych tu přesně, co si zaslouží, ale to by mě asi museli zavřít za nabádání k trestnému činu :)). ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevadí, že sa tvorcovia tentokrát chceli priblížiť skôr k hororovému zážitku. Lenže vzniklo niečo nudné, prehnané až chaotické, napätie rozložené do posledných desiatich minút a vôbec - pre mňa trápny námet... vôbec ma nedokázali presvedčiť. Pobavili ma zábery z Česka, to fakt? Mohli natočiť rovno na arizonskej púšti. Ale nad tým si okrem Čechov a Slovákov asi nikto neláme hlavu. ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten všeobecný hate bych chápal z pozice člověka, co viděl pouze tuto epizodu, jakkoli vytrženou z kontextu celého Black Mirror, ale pokud se předpokládá, že každý sledující této třičtvrtěhodinky viděl i všechny série předchozí, neměl by se zas tolik divit všem WTF momentům a nezahnat Mazey Dayovou až do tak tristních čísel. Reflexe dnešní zhýralé doby je tu cítit každou druhou minutu a v tom já spatřuju moc seriálu už od jeho plenek. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice mi díl přišel spíše jak ze série Love, Death & Robots (seriál) (2019), ale na jeho kvalitách zařazení v nějaké sérii nic neubírá. Překvapivé rozuzlení mi přijde super. Závislost nebo proměna? Často nemusí být navenek rozpoznat rozdíl. Pohled do prostředí paparazi je také dost silným a nechutným zážitkem. Zase hodně slušný díl. ()

Cinex_studio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejprve jsem si říkal, že dám jednu hvězdu, nakonec jsem nucen dát dvě, protože je to pořád lepší, než první díl, ale po nadšení z minulého dílu opět vše opadlo a vrací se to do Netflixovských kolejí, které upadají a upadají níž a níž. Je smutné, že zatím jediný relevantní Black Mirror díl byl třetí a žádný jiný. Ono je to už vlastně vidět na samotném hodnocení ostatních. Jsem zvědav na poslední díl, ale zatím to vidím hodně špatně. Tento díl totiž názorně opět exceloval v momentech a ukázce Netflixového ničení všech seriálů, protože fotografové musí být přeci pouze špatní bílí muži a hlavní herečka afroameričanka. Já nemám proti jakékoliv rase nic, ale mám vše proti nucení se do věcí, které jsou tak hnusně okaté, jako třeba v tomto díle a ničí celý kinematografický průmysl. Tenhle díl byl ze začátku vlastně fajn i přes minulou neřest, ale ke konci to začalo bejt víc a víc ubohý a ubohý. No a závěr? Achjo. Trochu lepší dvojka. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • V první části epizody herečka Mazey Day (Clara Rugaard) natáčí film v České republice. Když ji řidič odváží pryč, přijedou k uzavřenému tunelu, kde stojí česká policie s Octavií. Policista řidiči česky řekne, že to musí objet. Na ukazateli je napsáno: „VSSI BLOD,“ což má značit Vyšší Brod. (bejbous)
  • Krajina, jež představuje v seriálu Českou republiku, se ve skutečnosti nachází v Německu poblíž zámku Hohenschwangau pod názvem Alpsee Lake. (Worlik23)
  • Při scéně v České republice můžeme vidět policejní auto ještě se starým zeleným pruhem. Auto má však červený i modrý maják, v té době ale všechny složky IZS používaly pouze majáky modré. (Scelleton)

Reklama

Reklama