Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Démon 79 (S06E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Demon 79

VOD (1)

Obsahy(1)

Severní Anglie, 1979. Dobrosrdečná prodavačka zjistí, že aby odvrátila hrozící katastrofu, bude muset spáchat děsivé věci. (Netflix)

Recenze (79)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potěšila mě přítomnost známých tváří z ostatních britských seriálů, a to konkrétně role detektiva (probační z Misfits) či jeho kolegyně při výslechu, která zas hrála v Sex Education. Díl lepší než ten předešlý z této série, ale například na Loch Henry se ani tento nechytá. Soundtrack je zde skvělý, stylizace taky, ale děj opět trochu skřípe a působí to hrozně lacině. Celkově jsem byl zklamán když si vemu v potaz to, že i rewatching předešlých epizod z minulých sérií mě bavila více, než většina příběhů z této série. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako střípek zrcadlící antologie nepasuje od začátku do konce vůbec nikam. Když ale retro démonovi půjdu naproti a budu výslednou směsku brát buď jako alternativní vesmír nebo jako příběh, který si v seriálu někdo pustil na Streamberry, nezbývá než smeknout. Protože takhle se dělá pocta, takhle se vyzobávají dobové drobečky a takhle se poslouchají Boney M. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá práce s podsouváním nepříjemných otázek divákovi: co by jsi dělal ty?!? Oceňuji docela reálné chování hlavní postavy vzhledem k tomu, v jak bizarní situaci se ocitla. [Netflix] ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neřekl bych, že se Černé zrcadlo v téhle sérii vydalo novým směrem. Ono se vydalo tak nějak všemi směry najednou, je z toho guláš jak od babičky a já jenom doufám, že až si pro mě přijde Lucifer, dobře si rozmyslím, jakou mu přisoudím podobu. Mít tohohle týpka za zadkem, to bych asi vraždil na potkání. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečná časť opäť nezapadá do škatuľky sci-fi, ale je tu prítomné nadprirodzeno, samozrejme ak budeme brať to, čo vidíme, za realitu. A svojim spôsobom to nakoniec aj ako sci-fi brať môžeme, ak si vezmeme, čo démonovi hrozí. Rád by som si pozrel aj vizuálne stvárnenie toho, čo bude nasledovať a to ako na Zemi, tak vo vesmíre... Zápletka pôsobí predvídateľne, ale dočkáme sa aj nejakých tých zvratov, čiže príbeh sa posúva vpred a nevidíme iba tri udalosti, ktoré by sme mohli medzi sebou ľubovoľne vymeniť, ale sú chronologicky logicky zoradené. ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Tady úplně nechápu těch 68%. Za mě totální bomba a nejlepší díl ze všech šesti sérií Black Mirror. Scénáristicky nabušený, hereckej koncert až na půdu, ujetý, zábavný a svěží jak atomovej hřib. A ten soundtrack je lahoda! 100% a výskám nadšením jak malá holka. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad ohraný, leč docela povedený. Do série Black Mirror to znovu takřka vůbec ničím nezapadlo, přesto se na to dalo docela dívat. Díl na vás dýchne nádhernou dobovou atmosférou. Je to správně ujeté a místy vtipné. Celý zážitek mi však po celou dobu narušovala ta zbytečná černá tempera v roli démona. Nechápu důvod pro tuto volbu a mám pocit, že to dost zásadně pohřbilo potenciál tohoto dílu, když z něj udělali tímto přičiněním čistě komediální lacinou frašku. To byl opravdu nesmírně otravně napsaný opičák. Závěr epizody byl zcela kule rvoucí a za doprovodu neskutečně dobře pasující hudby.  [70 %] ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Našťastie záverečná epizóda "Demon 79" je opäť to, čo by som od Black Mirror reálne viac očakával. Napriek tomu, že to má tiež trošku iné elementy, na aké som zvyknutý, vie to pracovať so svojim námetom a dáva veľmi zaujímavú otázku k tomu, čo je vlastne správne a ako by sme v tomto smere mali vlastne zareagovať. Pripomenulo mi to v mnohom príbeh, ktorý napísal Stephen King a dočkal sa aj filmovej adaptácie "The Dead Zone". Keby ste vedeli, čo ten človek urobí, ako by ste sa zachovali? Čo by ste reálne urobili? Anjana Vasan v hlavnej role je vynikajúca a rovnako aj Paapa Essiedu, ktorý stvárňuje démona. Okrem toho ma bavili aj momentky, kde sme mali možnosť vidieť predstavy Nidy, keď ju ľudia skutočne vytočili. No potom k tomu pridáme jej reálne reakcie a vidíme, aký bol vlastne aj reálny svet. A keď ešte do toho Katherine Rose Morley hrá neskutočne nesympatickú kravu, o to lepšie to vynikne. Dobré zakončenie tohtoročnej série, uvidíme s čím príde Black Mirror nabudúce. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštna je celá séria, netypická, ale za to o to zaujímavejšia. Od hororu cez diabolskú grotesku až po obavy z  jadra. Možno temnejšia verzia by pasovala do príbehu viac, pretože sme smerovali do nevýrazného finále. Pre mňa znepokojivým prvkom je zase stvárnenie konzervatívneho politika ako niečoho, čo je tou najväčšou hrozbou. Migrácia je super, tvrdia povinne korektní tvorcovia, a tak prekvapivo chýbalo už len LGBT vlákno. Všetci predsa vedia, že diabol je buzerant. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový strašně obyčejný díl s ne moc originálním námětem, který sice vyloženě ničím nes*re, ale když tohle porovnám se starými sériemi BM, je to diametrálně odlišný a několikanásobně slabší výsledek... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase horor o nejakom debilnom démonovi, ktorý núti jednu chuderku zabíjať ľudí, inak nastane koniec sveta. WTF? Prečo takýto námet natočili v sci-fi sérii? Nech idú do riti s takýmito dielmi. 1/10. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jbť solídnu retro atmosféru, jbť solídny výber skladieb či relatívne dobrý nápad. Imigrantka, MLADÁ SEBAVEDOMÁ ŽENA svojimi veľkými PYSKAMI na sračky rozbije na kašu 4 mužov, pochopiteľne bielych. Ten ksicht tej atrapy na ľudskú bytosť v poslednej tretine príbehu ako nemal chybu, škoda však že do komédie alebo do Show Bennyho Hilla. Netflix demencia v celej svojej kráse, škoda že svet nemá viac takýchto Rambíc z Indie a žienky z tejto krajiny sú skupinovo znásilňované ako na bežiacom páse. Ale keď vymyslím liberálny príbeh v ktorom sebavedomé ženy ničia bielych mužov Indovia sa poserú a prestanú si zo žien robiť nafukovacie panny :-D. Tak vypatlané mozgy ako sa zišli v Netflixe nedal dohromady kedysi ani jeden z našich poslancov v relácii Jožo Pročko pokúša či Andrássy v Aj múdry schybí. Keby tá rasistická liberálna prasnica vybrala aspoň jednu obeť inej rasy alebo ženu človek nepovie pol slova, takto sa opäť ukázalo že všetko čo odkúpi Netflix dokonale skurví. Ale najlepší bol aj tak RAZ, RAZ, RAZ PUTIN, dvakrát dvakrát Zeleninskij :-D :-D :-D Žumpa s niekoľkými lepšími momentmi a dobrou hudbou. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Británie řeší stejné problémy jako v roce 79 - rasismus, vysoká popularita dementních stran atraktivních pro nácky, hrozba atomového útoku z Ruska. Na závěr série opět satira, jen opět škoda pro tohle kazit koncept Black Mirror a nenatočit to radši nějak bokem jako samostatnou hororovou komedii. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce nešlo o žáner scifi, ale o fantazijnú estrádu. Už vo chvíli, keď sa démon premenil na  Bobbyho Farrella z Boney M, som sa začala baviť. A ak sa počas filmu niekoľkokrát hlasno smejeme celá rodina, odpúšťam mu všetky iné nedostatky. Pre mňa toto bol najlepší diel 6-tej série. Jednoducho čierna komédia, aspoň v tom zostali tvorcovia verní titulu „BLACK“. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dopadlo to opět trochu jinak, než jsem si myslel a už jen za finální vyvrbení musím udělit body k dobru. Jak mě díl po většinu doby štval hlavně svou ukňouranou a uťáplou hrdinkou, našel jsem si k němu cestu a opět trochu jiný konec, než jsem očekával, mě víc než potěšil. ()

Timak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle fakt ne. Předchozí díl jsem myslel, že bylo jen šlápnutí vedle, takové malé zaškobrtnutí, ale tohle?! Vždyť to nemá koncepci, vůbec to nezapadá do celkového pojetí. Těžké zklamání celá série. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tematicky i formálně epizoda upomíná na exploatační horory a ve výsledku není špatná, ale do Black Mirror vůbec nepatří. To si uvědomuje i sám Brooker, který zvažoval nastartování nové antologie nazvané Red Mirror. Nakonec ale zůstal u zajeté značky a nálepku červeného zrcadla jen přidal k úvodním titulkům pátého dílu. ()

Reklama

Reklama