Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (147)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě slabší epizoda než první. Téma sice bylo celkem silné, ale zpracování mě tak nedostalo. Opět vyhnáno do absurdity, aby bylo zcela jasné, oč běží. Ale nebavilo mě to tak, nebylo to tak vtahující a drásající. Tím nechci říci, že to byla epizoda špatná. Opět krásně nastavuje zrcadlo dnešní společnost a není to extra pěkný pohled. Ale prostě to nebylo tak řekněme depresivně zpracováno. Ale plní to to, co má. Je dobré to vidět. Howgh! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako píše Trevor, krásny pľuvanec do držky tým konzumentom, ktorí sa nevedia dočkať, ako zarazení v kresle budú sledovať nejaké primitívne reality show a ešte sa v kresle budú tupo hihňať, že akí hlupáci sú účastníci tej sračky, pritom sám tých komediantov podporuje ich sledovaním. Black Mirror ide vždy až do absurdity a nemusí byť jeho formát dokonalý divácky, ale myšlienku vie predať vynikajúco. Kto rozmýšľa, chápe. Len aby takých bola väčšina. ()

Reklama

Baldrick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I naprostá většina zdejších komentářů potvrzuje, že míříme k něčemu podobnému. Takže pokud to mělo být skutečně nějaké "nastavování zrcadla", dopadlo to katastrofálně komicky. Těch logických lapsů ve vyprávění, naivity hlavních postav, které se tváří, že přemýšlí, respektive se nenechávají manipulovat a pak se chovají jako pubertální snílci... V opačném případě je to jen další "stream" pro pubertální cyniky. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu, že lidi jen šlapou na kole, aby si vydělali na všelijaký sračky? Vlastně fajn metafora na konzumní společnost. Vidíte i hraní her může po čase omrzet. Celou tu jízdu se dívate na všelijaký sračky od porna po sketche. Jenže cílem toho všeho je dostat se na obrazovku, tedy stát se jedním z nich. Pěkná holka šla zazpívat a hle vítej v pornu. Malej černoch dostane záchvat a div se nepodřízne a dostane prostor kecat virálně. Ať měl v plánu cokoli, tak tohle hrubě nevyšlo.. Dostali ho! ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fifteen Million Merits dělá to samé, co Orwell v knize 1984, akorát místo totalitního státu epizoda zkoumá bezvýchodnost, hodnotovou prázdnotu a antiindividualismus masového zábavního průmyslu. Díl ukazuje kontrast "šedivé" reality a překypujícího virtuálního světa, jedince a společnosti, kreativity a stádní poslušnosti. Velice trefná je kritika talentových soutěží, v nichž často vítězí sexualizace a extravagantnost nad skutečným talentem. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Zbraň v čase 27:00 je pistole mod. CZ 75, vyrobená v Československu. (Sremac)
  • Charlie Brooker uviedol, že nápad na túto epizódu pochádza od jeho manželky Konnie Huq (uvedená ako spoluautorka pod jej rodným menom Kanak Huq), keď raz poznamenala, že by bol šťastný vo svete, kde by každá stena bola obrazovkou. (Arsenal83)
  • Pieseň, ktorú Abi Khan (Jessica Brown Findlay) spieva, je „Anyone Who Knows What Love Is (Will Understand)“, ktorú nahrala Irma Thomas v roku 1964. (Arsenal83)

Reklama

Reklama