Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (147)

Baldrick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I naprostá většina zdejších komentářů potvrzuje, že míříme k něčemu podobnému. Takže pokud to mělo být skutečně nějaké "nastavování zrcadla", dopadlo to katastrofálně komicky. Těch logických lapsů ve vyprávění, naivity hlavních postav, které se tváří, že přemýšlí, respektive se nenechávají manipulovat a pak se chovají jako pubertální snílci... V opačném případě je to jen další "stream" pro pubertální cyniky. ()

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl má jedinou chybu v tom, že to je zatím ten nejlepší díl z Black Mirror, který jsem viděl (můj zatím poslední zhlédnutý je S03E02). Výborná utopie, která se může rovnat knižnímu umení. Tenhle díl by si zasloužil ještě lepší hodnocení. Mrazivé je to, že jsem až moc dobře dokázal vcítit do hlavních postav a dokázal jsem cítit svět ve kterém žijí, protože je tenhle sterilní a obrazovkami plný svět bez přírody až nebezpečně blízko nás. SPOILER! Stojí za zmínku taky skvělý otevřený konec. Byla to okno nebo jen větší obrazovka? ()

Reklama

Tessie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát váš život vlastně nemá smysl žádný ani není proč o něj bojovat. Prostě jedna velká depka od začátku do konce, protože když si myslíte, že o něj bojujete a chcete všem říct jaký je tenhle svět nesmysl, stejně vás neberou vážně. Raději šlapte a nemyslete na to, že reklamy budete přeskakovat nebo před nimi zavírat oči! Velkému bratrovi prostě neutečete! ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kedysi som ten príbeh príliš nemusel. Trvalo mi hodne dlho, než som ten príbeh zopakoval. Ale po čase som musel oceniť hĺbku tohto počinu. Banda ľudí šliape na bicykloch, aby zásobovalo podzemný komplex energiou, keďže ľudstvo sa muselo stiahnuť do podzemia. Toto zásobuje energiou všetko, od výroby potravín, po lacnú zábavu až po vrstvu ľudí, kam sa môžete dostať až vy. Ľudí, ktorí tvoria zábavný komplex, ktorý drží všetku tú podzemnú šialenú budúcnosť na uzde. A cesta hore môže byť tŕnistá a nie všetci, čo sa tam dostanú, skončia tak, ako si to predstavovali. Nemôžem ináč, neskutočná haluz, ale stojí za zamyslenie. Dajte ľuďom chlieb a hry, inak bude zle-nedobre. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poselstvím asi nejlepší díl první série, ovšem podaný dost nezáživně, skoro až rozvlekle a odtažitě. Vizuál se snaží vytřískat z těch pár liber to nejlepší, ale je vidět, že to bylo spíchlé za méně, než by si zasloužilo. Streamy a hlavně běhající reklamy a další vizuální "balast" apod. byly prostě slabší, už realita dneška je jiná. Nebo se projevuje rok vzniku 2011? Nevím, ale toto mě štvalo asi nejvíce. Jinak stavby naopak super, místnost s koly skvělá. Jak hodnotit projev herců, obzvláště hlavního hrdiny? Byl tak unylý a jakoby nijaký, ale byl to záměr? Možná ano, aby o to více vynikl kontrast s živějším podáním druhé hlavní postavy a koncem jako takovým? Jaký také může být člověk, který má celý život všechno, ale vlastně nemá nic? Možná přesně tak unylý. Pokud ale odhlédnu od všech těchto nedůležitých drobností a půjdu po meritu věci, tak tato dystopie je jedna z nejpravděpodobnějších a dosažitelná během půl generace. Lidé jako otroci, kteří za svoji práci dostávají jen chléb a hry, ale už opravdu nic víc - nejsme tomu již dnes (2017) zatraceně blízko? Zatím nás ovšem obklopuje ještě něco jiného než obrazovky, to se ale může velmi rychle změnit. Při sledování jsem se nudil, ale poselstvím mě film velmi znepokojil a ani po týdnu ho nemohu dostat z hlavy, což je rozhodně známka výjimečnosti. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Zbraň v čase 27:00 je pistole mod. CZ 75, vyrobená v Československu. (Sremac)
  • Hoci ide o druhú časť seriálu, bola to prvá napísaná epizóda vôbec. (Arsenal83)
  • Porotcovia sa tu volajú Hope (Rupert Everett), Charity (Julia Davis) a Wraith (Ashley Thomas), čo využíva citát z Biblie (1. Korinťanom 13:13) - "A tak teraz ostáva viera, nádej, láska, tieto tri; no najväčšia z nich je láska." (Arsenal83)

Reklama

Reklama