Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (131)

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně nejhorší díl celého Black Mirror. Postrádá to jakýkoliv zvrat, ale hlavně to nemá žádnou pointu a to je něco, co obvykle od filmu/seriálu čekám. Možná by to trochu fungovalo jako část ustáleného světa, jak nějaké vedlejší epizodka s již dříve ustáleným světem. Takhle je to úplně o ničem a bylo mi to celé úplně ukradené. Samoúčelná černobílost neměla vůbec žádný význam, není ničím ospravedlněná a ani v nejmenším jsem ji neocenil. Hafan byl ale fajn a klidně bych si pořídil. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohlednice z postapo světa, na které však žádný vzkaz ani přání, napsané nebyly. Takže sledujeme působivé černobílé nahanění robočokla s nějakou paní a to je vše. Po vypointovaných předchozích epizodách, to působí dost nedovyprávěně. Navíc si Slade postapo svět dost maluje. V něm voda z kohoutků nepoteče a elektřina v domech, asi taky na pocestný čekat nebude. ()

Reklama

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento krát je to pre mňa od tvorcov BM sklamanie. Myslel som si, že epizóda ma nebude baviť už len kvôli čiernobielemu filtru ale koniec koncov to bol pre mňa ten úplne najmenší problém. Dej síce nebol zlý no chýbalo mu to poučenie, vysvetlenie(aj keď nie vždy tak úplne priame) a ten nádych Black Mirror. Nemáte vlastne ani poňatie o čo tu ide. Predpokladám, že koniec mal byť smutný no ani to v mojom prípade nezabralo a k vyššiemu zisku hviezdičiek to nepomohlo. Nevadilo by mi ak by bol tento seriál o týchto 40 minút kratší. Bohužiaľ zatiaľ najslabšia epizóda spomedzi všetkých sérií. ()

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černobílé je to ještě působivější a ten postapo svět depresivnější a roboti vypadají i děsivěji. Má to dobré okamžiky, ale prostě jsem musel přemýšlet, proč je najednou svět zaplaven vraždícími robotickými psy, kde je armáda, proč lidi nemají zbraně, kterýma by se mohli lépe bránit atd., což mi snižovalo zážitek. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ponaučení k Černému zrcadlu prostě patří, na tom seriál staví. Tento díl byl velmi odlišný, spíše jenom ukazoval postapo svět bez větší přidané hodnoty, a toho je v dnešním filmovém světě až příliš. Chceme se ponaučit, hledat onu nosnou myšlenku, nechceme sledovat nesympatické tři lidi, kteří umírají bez nějaké hloubky a zásahu do našeho vědomí. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (12)

  • Táto epizóda je čiernobiela, pretože najdôležitejšou „rasou“ na Zemi sú teraz v tomto postapokalyptickom scenári psy, ktoré majú byť farboslepé. Toto je však bežný omyl. Psy vidia farby, len ich vidia tlmene. (Arsenal83)
  • Prvá epizóda seriálu natočená na čiernobiely film. (Fugito)

Reklama

Reklama