Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americkém velvyslanectví v Uruguayi sledují tajnou základnu skrytou ve vodní přehradě. Zde se nachází podzemní laboratoř a vojenský diktátor se svými lidmi. Přijíždí záhadný Adrian Lehder, zvláštním přístrojem ovlivní mysl lidí na velvyslanectví a ti se vzájemně postřílejí. Zahyne i velvyslankyně... Americký vojenský výsadek je vyložen v Uruguayi, aby pátral po Lehderovi. Jedna civilistka se je brzy pokusí zabít, pak je obklopí cizí vojáci. Mysl jejich plukovníka Sharpea je však záhadně ovlivněna a při přestřelce dává pokyn, aby se američtí vojáci vzdali. Poté jsou zavlečeni do tajné přehradní laboratoře a Lehder je použije pro své pokusy s ovlivňováním mysli... Na americkou letadlovou loď je přivezen vězeň Chris Cody, bývalý plukovník, a je požádán, aby Lehdera odstranil. Cody chce svůj tým – muže z námořnictva, kteří jsou také ve vězení, a je mu vyhověno. Doktorka Susan Chappellová podá Codymu zkreslené informace a Codyho tým spolu s agentem Fletcherem odlétá zneškodnit Lehdera a zajistit jeho laboratoř. Cody se cestou zbaví agenta Fletchera – je to Lehderův spojenec. Přibere další členku svého týmu – Damitu. V tajné laboratoři se zatím Lehder společně se svými muži a Fletcherem zbaví vojenského diktátora a jeho vojáků... Codyho tým se přesouvá k přehradě a hodlá osvobodit americké vojáky z prvního výsadku. Rozpoutá se téměř válečná bitva. Codyho muži úspěšně opustí přehradu a všichni odplouvají v ponorce. Zde doktorka Susan předává Codymu CD z laboratoře, na kterém jsou tajné informace. Také ho informuje, že zajatí vojáci jsou Američané z prvního týmu. Lehder jim ale „vymyl mozky“, teď z nich jsou nepřátelé, pro které není cesty zpátky. Záhy se první tým snaží zneškodnit ponorku a částečně se jí zmocní. Susan o všem informuje americkou armádu. Ta se však rozhodne ponorku po vynoření zničit, protože na ní jsou i „nepřátelé“... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Fakt opravdové zlo, už jsem zase pozapomněl jaká pekla točí Steve, no sice bylo tohle jedno z lepších jeho Direct-to-DVD, ale stejně vopruz nehoráznej. Sádelňák už nemá co dát, sice dobrej trik s helikoptérou, ale jinak opravdu nic moc. Alespoň, že se nehnal do moc velký bojový akce, pár ran rozdal, ale s mírou. No a plus bylo, že záporák nezemřel v závěrečném souboji. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Achjo, tyhle akční filmy se sci-fi motivkem jsou hrozně otravné. Některé scény nebyly marné, jako začátek s představovačkou Codyho týmu [btw - debilní jméno] vypadal opravdu hodně prima béčkově, nebo závěrečná řežba v opeře byla celkem koukatelná. Dohromady to ale dává hodně nudný poslepovaný film, který se dokoukává jen dost blbě. Celkový dojem vylepšují ženské role, páč jsou příjemně obsazené. A proč proboha nosí ve svých pozdních filmech Seagal to hnusné kožené sáčko? ()

Reklama

ssfan 

všechny recenze uživatele

Vnitřní nepřítel je sice jeden z nejhorších filmů se Stevenem Seagalem, ale přesto se jedná v rámci žánru o průměr. Hodnocení je dosti malé. Pozitivem je celkem dobrý příběh a účast Vinnieho Jonese a Gary Danielse. Vadilo mi, že je film trochu sci - fi, ale jinak to není zdaleka tak špatné. Objektivní kvalita 48%. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Hodně špatné. Příběh roztříštěný, místy neuvěřitelně nelogický. Dialogy příšerné, střih zběsilý...Nízkorozpočtovost snímku bila při speciálních efektech do očí. Přetvoření bulharského města na uruguayskou metropoli se tvůrcům také moc nepovedlo:-)) A asi nejsmutnější je, že se člověk u filmu ani moc nenasmál. To taková Aljaška v plamenech byla aspoň zábava, Steven svým nezaměnitelným líným stylem kosil osazenstvo hospod oblečen v neuvěřitelně nevkusných oblecích s třásněmi a divák se aspoň pobavil. Tento film se bohužel bral až moc vážně a obstarořní Seagal v něm navíc skoro vůbec nebojuje. Spíš než Aikido nabízí Steven nudnou gerontí střelbu z brokovnic...Nic moc:-) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal honí vědce v podání Nicka Brimblea, který vždycky hrál malé role, ale člověk si ho zapamatoval pro jeho výraznost ( viz. malý John v Costnerově Robinu Hoodovi, nebo gauner z Dempsey a Makepeacové ), ale u tohoto filmu jsem si zapamatoval stupidní zápletku, jak ten vědec uměl vymývat mozky americkým vojákům a dělat z nich zabijáky. Nakonec tomu aikido man zabránil, ale bylo to o fous. Béčko z bulharské produkce pouze pro věrné fanoušky. Jedna hvězda za Nicka a Vinnieho. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy je Dr. Chappelová (Christine Adams) zatčena na náměstí, má podprsenku. Ve vězení, kdy pro ní přijede velvyslanec, ji už nemá a jsou ji vidět bradavky. Po transportu do laboratoře ji opět má. (JEDNATEL)
  • Uruguaj je v skutočnosti rovinatou krajinou, nemá žiadne fjordy ani hory, ako je to zobrazované vo filme. (beso74)
  • Počas záverečnej prestrelky chlap v béžovom saku padá k zemi ešte pred zásahom z brokovnice. (johnsnow)

Reklama

Reklama