Reklama

Reklama

Tma

  • Česko Bloudění v temnotách (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Německo / Velká Británie, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Maria Bello přijíždí na waleské pobřeží za svým manželem. Už první noc má hrůzné sny o smrti své dvanáctileté dcery. Když opravdu záhadně zmizí, všichni se domnívají, že spadla z útesu a utopila se. Jenže večer je slyšet její volání o pomoc a navíc druhý den se objeví neznámá malá dívka. Nikdo netuší, že je poslem zla... James a Adele jsou plni zármutku nad ztrátou své dcery, jež nedávno utonula. V tomto rozpoložení je zastihne mladá Ebrill, která tvrdí, že zemřela před šedesáti lety, je však až neuvěřitelně podobná jejich milované Sarah... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Film o stratenom dieťati a jeho návrate domov. Čo je do oči bijúce je napríklad Sean Bean ktorý hraje podobnú úlohu v nie moc rozdielnom snímku Silent Hill. V oboch filmov totiž hraje vzorného otca patrajúceho po pravej podstate zmiznutia a Maria Bello zase matku ktorá sa aj cez všetku svoju snahu nevyhne podobnosti s pani Mitchelovou. A však tento film sa stráca v tme zlého scenára a zmäteného konca, ktorý som ako väčšina normálne zmýšlajúcich ľudí pochopil len čiastočne... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jedná se spíše o mysteriózní drama než o horror, protože tenhle film staví především na komplikovaném vztahu matky a dcery, jejichž osudy se protnou s dávnou tragickou událostí. Strachu divák pocítí jen málo, ale temná, melancholická, místy až mrazivá atmosféra rozhodně stojí za to. Výprava i herecké výkony jsou na úrovni, efekty nepůsobí směšně a osobně velmi kladně hodnotím závěr filmu, který se dokázal vyhnout očekávanému kýčovitému klišé. Mohlo to být strašidelnější, přesto jde z mého hlediska o dobrý film. 75% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nechci Tmě ubírat její originalitu,její umělecké ambice,vizuální stránku,ani atmosféru a napětí,ale na mě toto všechno působilo až moc vyumělkovaně,jako by se mě film pokoušel za každou cenu přesvědčit,že je jiný,než ostatní.A já mu to během celé stopáže nějak nemohl spolknout.Navíc závěrečná pointa mě naprosto minula a oba hlavní představitelé jsou sice slušní herci,ale takovýto komorní film zatím utáhnout nedokážou.Tma si prostě hraje na víc než má a kategorie "artový horror" je velmi ošidný a náročný oříšek.Zklamání! ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto filmu správně pochopili, že k vyvolání hrůzy nestačí nastrkat americké herce do remaků japonských hororů ( i když někdy ano, byť ne tak, jak by si režisér představoval), a obrátili svou pozornost k "welšským legendám". Zvláště ve druhé polovině to sice příliš smysl nedává, ale mrazivá ruka mi během projekce párkrát na zátylek sáhla. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sobecká matka s nesympatickou dcerkou navštíví tatínka na samotě u moře. A pak přijde na řadu dávná sekta uctívající (asi) mořského boha, podivná úmrtí v minulosti, kapající ovce a ztracená dcera. A následně vysvětlení, že pokud chceme, aby se někdo vrátil z říše mrtvých, musí se pro něj jiný obětovat. Oceňuji příjemný vizuál jak mořského pobřeží, tak i domu a okolí a snahu vytvořit atmosféru na místo trapných lekaček. Naopak postavy jsou krajně nesympatické a jejich osud mi byl zcela lhostejný. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu byl snímek nominován na cenu pro nejlepší film. (Terva)
  • Podsvětí "Annwn" pochází z welšských legend, kde je tímto názvem označována země mrtvých. (akisha)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Sheep" Simona Maginna. (Terva)

Reklama

Reklama