Reklama

Reklama

Pán času - Série 14 (2023) (série)


Zvíře z hvězd (S14E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Star Beast

Když v Londýně přistane vesmírná loď, Doktor musí bojovat na život a na smrt. Zatímco se ve městě rozpoutá chaos, osud dohání Doktorovu starou kamarádku Donnu. (Disney+)

Recenze (38)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Once upon a Time Lord. Patřím k menšině, která si užila Chibnallovu éru a která zbožňovala předchozí regeneraci, ale nebudu lhát. Stačí prvních pět minut, první poťouchlý dialog a mám pocit, že je rok 2008 a seriál právě prožívá svoje když ne nejlepší, tak alespoň nejemocionálnější období. Vykulená dvojka Tennant-Tate je pokladem, jehož nalezení se kdysi zasloužilo o nejráznější nárůst fanouškovské základny a jejich návrat je jako balzám na duši. Strach o to, aby atmosféra byla tak silná a zároveň praštěná jako kdysi je podpořen nevědomím, kam se vesmírné dobrodružství může vrtnout, kolik dramatu si bude chtít staronový tvůrce Davies na úvod dovolit a jak moc bude riskovat pošlapání vlastního odkazu. A samozřejmě se, světě div se, komentuje i gender a sexualita. Autorem je Russell T. Davies. Člověk, který vymyslel Jacka Harknesse a celý Torchwood. Pokud vám pořád nic nenaskakuje, zaspali jste svůj vlastní fandom, gratuluji. Ale škoda kroutit hlavou, balanc tady vyšel na jedničku, a jakmile hlavní hrdina poprvé dramaticky zahuláká, jsem doma. Mírumilovná rodinnost, překvapivý zvrat naroubovaný šikovně na roky zapomenutou mytologii a slovní přestřelky, při kterých se nelze než odevzdaně uculovat. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdříve jen (pod)průměr, který se nedaří vytáhnout ani charizmatem navrátivšího Tennanta. Banální zápletka, hloupé dialogy (a LGBT, už zase?). Ale citlovou scénou v kabině lodi se cosi zlomí a naplno vysálá ta opojná esence starých doktorů, která z Tennanta dělá zase toho nejlepšího ze všech regenerací. Russel T. Davies ví, co měli (mají) fanoušci Doktora tak rádi. Teď už jen doufat, že opatrně výš posunutou laťku udrží, ne-li ji ještě o pár levelů zvedne. Zatím radost po Chibnallovi. ()

Reklama

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo...kdyby mi před rokem někdo řekl, že Doctor Who ještě někdy dokáže být takový, jako býval za dob Tennanta a Smitha, vysmál bych se mu. Celá Chibnallova éra se vlekla jako tejden před výplatou a svojí impotencí téměř zabila celou značku. A pak se do hry vrátí stará parta v čele se scénáristickým géniem své doby, Davisem, a je z toho nostalgická bomba, která funguje ve všech směrech. Nadhodnocuji, ale je to proto, že Davis během jedné epizody napravil všechno, co Chibnall napáchal během 3 sérií. 8,5/10 ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Meep je asi nejlepší ze tří Tennantových dílů, je to sice zběsilá plyšová fraška, ale otevřeně přiznaná, nechybí nic, co k seriálu odjakživa patří a navíc máme bonus – chvilkový návrat / konečně pořádné rozloučení s Tennantovým Doktorem. Snahu o jakés takés narovnání otázek genderu kvituji s povděkem. A Meep je vážně dokonalá krysa :) ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi kteří nedokážou poznat rozdíl mezi Arabem a Indickým Sikhem by neměli mít právo hodnotit jak tuhle epizodu, tak cokoliv jiného. ''Buhú, Doctor Who je teď woke.'' Bitch, please! Jako kdyby hned v první sérii z roku 2005, nebyl pansexuální Jack Harkness, co pusinkuje Doktora a transgeder Cassandra. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama