Reklama

Reklama

Existuje planeta, je jako každá jiná. A ta vysílá zprávu do všech temných koutů vesmíru. Každý se přišel podívat. Je na Doktorovi, aby zjistil jaké poselství se nese prostorem a časem. Padne ticho až bude vyřčena otázka? Stane se Trenzalore místem jeho posledního odpočinku? (Kacaba)

Recenze (69)

Ištván87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl se opravdu vyplatí vidět vícekrát. Steven Moffat se rozhodl douzavřít své veškeré rozestavěné a provázané příběhové nitky, takže při prvním shlédnutí nemáte moc šanci všechny zachytit. To bude podle mého také za tím, proč tolik lidí na tenhle speciál nadává. Vyplatí se dávat pozor. Samotný odchod Matta Smithe byl podle mě důstojnou tečkou za jeho účinkováním v seriálu. Sice mě jeho příběhy ne vždy bavily a nejsem veliký fanoušek Amy, rozhodně mi tenhle Doktor bude chybět. Stejně jako David Tennant, stejně jako Tom Baker. Vzhledem k novému Doktorovi předpokládám, že odteď půjde seriál opět v poněkud jiných šlépějích, takže jsem zvědav, na co se můžeme těšit s Peterem Capaldim. ()

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moffatovy epizody by většinou dějově vydaly na dvě. To je jejich plus i mínus. Baví mě laviny nových událostí, zvratů a nápor skvělých nápadů, na druhou stranu je to jízda moc rychlá na to, abych to při sledování docenil. Poslední Smithův díl tak důstojně symbolizuje celou jeho éru, kterou sice nepovažuji za tak silnou jako Tennantovo, ale právě i díky Smithovi považuji stále Doctora Who za nejlepší,nejnápaditější a nejemotivnjější seriál současnosti. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozlučková epizoda Matta Smitha na mě rozhodně nezapůsobila tolik jako předcházející speciál k 50. výročí. I přesto nemůžu říct, že by mě snad nějak hrozně zklamala. Užil jsem si jí jako vždy. Rád jsem ještě jednou viděl jako to funguje mezi Doctorem a nemožnou Sufflé holkou. Na konci přišlo rozloučení s Mattem Smithem, které na mě nefungovalo tolik jako při loučení předchozího Doctora. Nicméně i tak jsem zvědav jak si povede Peter Capaldi. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ježiš, tak tohle už je trochu moc. Copak už Moffat už vážně neví, jak dál? Přišlo mi to přeplácané, doposud nejslabší obnovený Doctor a tím pádem i vánoční speciál, který zachraňuje jen děsná kočka Clara, která je asi dokonce lepší, než Amélie Pondová (která mimochodem potěšila). Je sice hezké, že má Doctor novou sadu regenerací, dokonce i příběh začal dobře, ale druhá polovina na mě už byla trochu moc. Matt Smith si rozhodně zasloužil mnohem lepší konec. Ani jeho stárnutí, ani jeho regenerace na mě vůbec nijak nezapůsobila, byla strašně rychlá a navíc ve mě Capaldi vyvolal jen rozpaky. Jeho první minuta v TARDIS nebyla nic moc, hned nasadil ten svůj příšernej kukuč a... no to je jedno, prostě doufám, že mě překvapí. A doufám, že mě překvapí i celá osmá řada.minimálně kvůli Claře bude stát za to. Ale ne, Doctor bude dobrej...80%. ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jeden z těch slabších dílů, ač loučící. Líbil se mi akorát začátek s holografickými šaty a tak. Když se nám pak Doktor na pár set let zasekl ve Vánocích a brutálně zestárl, přišlo mi to takové o ničem. Každopádně jsem zvědav na nového Doktora, protože Matt Smith silně překonal očekávání, takže to Peter Capaldi nebude mít jednoduché... 70% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • V poradí osemstá individuálna epizóda od roku 1963, kedy sa pôvodný seriál Doctor Who (od r. 1963) začal vysielať. (winetach)
  • Prvýkrát sa Silence (Ross Mullan) a Weaping Angels (Sarah Louise Madison) objavili v jednom príbehu. (winetach)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno