Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrově Galmoral probíhá krutý válečný konflikt, ve kterém jsou zapojeny i francouzské jednotky. Protistrana vyslaná od CIA začíná být postupně likvidována. Právě proto unáší francouzského velvyslance i s jeho rodinou. Na příkaz CIA se tak do akce zapojuje John Seeger se svými lidmi. Jemu i žoldákům je sděleno, že mají před francouzskými vojáky chránit místní obyvatelstvo. Ti také unesli velvyslance, kterého se však zbavují. John Seeger se vrací na Floridu. Zde navštíví manželku svého kamaráda Jonese, který přišel o život na Galmoralu. Je sledován muži Johna Dreshama, muže ze CIA, který zde dělá „špinavou práci“. Řídil též jejich operaci na Galmoralu. Svých pronásledovatelů se Seeger zbaví. Nakonec ho násilně odvážejí jeho spolubojovníci z Galmoralu za Anthonym Chapelem – ředitelem tajných operací CIA. Ten ho pod nátlakem donutí, aby vedl operaci na záchranu syna miliardáře Ahmeta Dasana. Jako rukojmí totiž drží rodinu jeho zabitého přítele. Jeho syna právě dalo americké ministerstvo spravedlnosti přivézt z Jižní Afriky. Chapel  je však již sledovaný Dreshamem, který na letišti zahlédne Maxime Barnolovou. Je to žena, která má pro Seegera slabost, ale momentálně pracuje pro Chapela. Zmocňuje se jí... Seeger a ostatní přilétají do Afriky. Seeger začíná plánovat osvobození syna Ahmeta Dasana z věznice. V Africe je ale i Dresham, který vysílá Maxime, aby zjistila, co se děje. Ta ho mylně informuje, že Seeger prý chce důležité materiály z místní nedobytné banky, kde se oba byli podívat. To už ale o nich Seeger ví... (TV Prima)

(více)

Recenze (126)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční film. Začátek je dost povedenej, kde je Seagal na misi v Africe. Poté začnou Seagala vydírat únosem ženy a dítěte jeho zemřelého partáka na téže misi. Seagal rozpotává klíčovou hru na všechny podvodníky atd. Je zajímavé jak to má vše Seagal promyšlené. Souboj se najde jeden větší na záchodech, který je dost dobrý. Dále je tu hodně akčních střílecích scén, hudba dobrá. 90% = ***** ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mi Štefanova akčná nemohúcnosť, v rámci ktorej sa zmohol iba na demonštráciu pár pohybovo nenáročných aikiďáckych techník kupodivu zvlášť nevadila a Žoldnieri spravodlivosti mi odsýpali vcelku plynule. Seagal tu bol vlastne skôr iba do počtu, rovnako ako postava jeho kamarádíčka, priblblo sa ksichtiaceho a trápne vtipkujúceho Bulldoga, dostávajúceho pred kamerou zbytočne veľa priestoru. ()

Reklama

boyd. 

všechny recenze uživatele

No, zapletka tady není špatná, ale chtělo by to určitě lepší provedení! Od Seagala už, ale nic lepšího zdřejmě čekat nemůžeme, opět se pokouší o souboje, kterými se jeho filmy chlubily tak před 15lety a opět špatně, není divu když už mu také pomalu táhne na šedesát a ukazatel váhy míří čím dál víc nahoru. Rvačky jsou samozdřejmě (jako vždy) totálně nepřehledné, takže ani nevíme jestli ránu zasadil Steven nebo nějaký jeho pomocník ze štábu! Nejde mu sice upřít snahu, jenže na pořádný "áčkový" akční film je to málo, o tom už se snad i on sám mohl přesvědčít ve svých starších filmech (Profesionál, Cizinec, Zabiják, Poslední mise apod). Je to tedy lepší než ty filmy v závorce, ale doufám že nás takovými "béčky" nebude "krmit" ještě 10 let! Pokud jeho další filmy nepůjdou do kin, tak už je nechci vidět, kino totiž zaručuje alespoň nějakou kvalitu. Tak tedy za příběh, který jsme už sice mohli vidět i jinde a lépe dávám jednu* no a za toho Seagala druhou* z povinnosti, protože jsem býval jeho fanda a možná ještě ve mě něco zůstalo... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Akcia, streľba, výbuchy a hromady mŕtvol, konečne Seagalovka na ktorú sa dá aspoň pozerať a nenudiť sa. Isteže, je to béčko a možno aj céčko ale rozpočet bol zrejme vyšší než je Sagalovský priemer a všetko to strieľanie je dosť efektné. Samotný Steven už nedokáže utiahnuť celý film sám ako kedysi a tak mu musí helfnúť jeho tým. Tentoraz sa nemám na čo sťažovať, je to poctivý béčkový akčák, stupídny ale svedomitý. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Po docela přijatelném filmu „Dnes zemřeš“ přichází Steven Seagal s další naprostou blbostí, která je nudná, zmatená, špatně natočená a hlavně Seagal v ní opět vypadá jako akční stařík nad hrobem. Strašný účes, hrozný herecký projev, špatná volba oblečení, příšerné akční scény. Děj filmu je zcela nepodstatný a také naprosto zmatený. Seagal jako žoldák CIA bojuje kdesi v Africe proti francouzským jednotkám aby zjistil, že ho a jeho muže jejich pronajímatel využil k jakési své soukromé válce. Pak se angažuje v Kapském městě v další akci, z níž se vyklube místo osvobození něčího syna z vězení super loupež v bance, z níž si Seagal prostřílí a probojuje cestu ven, aby se na závěr pomstil onomu zrádci ze CIA (či FBI?). Prostě zmatek nad zmatek, jedinou hvězdičku si film zaslouží snad za slušnou hudbu a pár těch, i když notně nepovedených, akčních scén. Tentokrát je to opět bída s nouzí ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kapském Městě v Jihoafrické republice. (Terva)
  • V úvodnej prestrelke sa objavujú tie isté zabitia francúzskych vojakov nasnímané len z iných uhlov. (johnsnow)
  • V scéne na záchodoch vytiahne protivník na Johna Seegera (Steven Seagal) zbraň, ktorú drží striedavo raz v ľavej a dvakrát v pravej ruke. (johnsnow)

Reklama

Reklama