Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakobova sestra Julie zemřela během svatební noci. A vše nasvědčuje tomu, že to udělala vlastní rukou. Její bratr se však nechce smířit s pouhým konstatováním smrti. Chce zjistit, proč se ta tragédie musela stát. A zjištění je možná ještě hrůznější než samotný čin. Pravda se skrývá v městečku Morke… (oficiální text distributora)

Recenze (80)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Silné téma, k tomu severská atmosféra a pomalé tempo, které ale nenudí a vy se snažíte s hlavním hrdinou tomu přijít na kloup. Opět to vyzdvihuje skutečnost, že Lie Kaas má z dětství obdobnou nepříjemnou zkušenost. Klobouk dolů, že do tohoto tématu šel. S koncem mám možná lehké problémy, ale celkově se to povedlo. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Ak sa niekto z vašich blízkych pokúsi spáchať samovraždu – bežnou reakciou je byť zaskočený. Hoci, na prvý pohľad, mohol mať na to dôvod. Začnete premýšľať, čo ste zanedbali a tiež popierať. Naozaj sa o to pokúsil? To nemôže byť pravda... Niečo musí byť zle. Anker - javí sa ako krotký tlsťoch, ktorého zmyslom života sa zdá byť rodina, no ďalšia známosť ukazuje na znepokojujúceho človeka, ktorý za milou tvárou skrýva temnú stránku. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tak nesympaticky stylizovaného hlavního hrdinu jsem neviděl už hodně, hodně dlouho. A jsem tomu opravdu velmi rád. Ta jeho tupost, kterou měl v podobě té věčně pootevřené chlebárny vepsanou ve tváři, mě neskutečně iritovala. Novinář/ spisovatel? To jako že fakt? To se toho musí čtenáři dozvědět- od chlápka, kterej se nebyl schopen vyžvejknout. Jinak všechno ok, ale Jacib mi byl těžce proti srsti. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná dráma s thrillerovými prvkami. Ako je u severanov štandardom, snímok ponúka veľa podnetov na zamyslenie, pričom jednotlivé problémy ohľadom témy smrti, samovraždy, vyrovnávania sa s postihnutím.... sú výborne dramaticky spracované. Koniec však mnohé pokazil. Na kvalite výraznou mierou ubralo hlúpe a často iracionálne chovanie sa hlavného hrdinu ako aj pre severanov totálne netypické, melodramatické a z USA dovezené, gýčovité ukončenie (hlavne scéna vo vode). Škoda, dlho to vyzeralo na plný zásah, takto len nadpriemer. 75/100 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pan Jensen točí absurdní ptákoviny (ale dobré a zábavné), scénáře však píše k pravým severským dramatům. Atmosféra houstne jen velmi pomalu a trochu zdlouhavě, ale pořád to nesklouzává do nudy. Závěr brilantní, jen ta "vodní scéna" byla už trochu moc. Přesto dávám za pět, protože zážitek to byl skvělý a příběh neotřelý. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Mørke je město v regionu Střední Jutsko v Dánsku, ale také dánský výraz pro temnotu. (šerminator)

Reklama

Reklama