Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakobova sestra Julie zemřela během svatební noci. A vše nasvědčuje tomu, že to udělala vlastní rukou. Její bratr se však nechce smířit s pouhým konstatováním smrti. Chce zjistit, proč se ta tragédie musela stát. A zjištění je možná ještě hrůznější než samotný čin. Pravda se skrývá v městečku Morke… (oficiální text distributora)

Recenze (80)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pan Jensen točí absurdní ptákoviny (ale dobré a zábavné), scénáře však píše k pravým severským dramatům. Atmosféra houstne jen velmi pomalu a trochu zdlouhavě, ale pořád to nesklouzává do nudy. Závěr brilantní, jen ta "vodní scéna" byla už trochu moc. Přesto dávám za pět, protože zážitek to byl skvělý a příběh neotřelý. ()

Chosef76 

všechny recenze uživatele

Tiché partie, podmanivé hudební pozadí, ledové moře, temné scény jsou často nálepky skandinávských thrillerů. Musím přiznat, že mi toto prostředí vyhovuje a ve filmu ho vyhledávám. Mørke je psychologicky velmi vyostřený, drží diváka v plató fázi napětí téměř po celou dobu filmu. Téma bezmoci a odhodlání ukončit život, stejně jako zneužití této možnosti druhou osobou je pro mě profesně vlastní a stále mi bude klást spoustu otázek...... ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Z Dánských filmů se mi líbí více novější kousky (Složka, Zabijáci...), ale Morke není žádná hanba a severský filmový styl z něj tryská na kilometry. Pomalé, ponuré a roztahané vyprávění (které bohužel ne každý ocení) spolu se slušným námětem dělají z Morke fajn, inteligentní věc, která je ke konci bohužel trochu nelogická a Nikolaj nejen, že se celý film tváří jak blázen, ale taky se tak ve finále trochu chová. Záporák je správně hnusný, prostředí severu výborné, nápad originální a v určitých místech umí film být i citlivý, takže za mě spokojenost, ale protože mám s čím srovnávat, čtyřhvězdu nedám a nechám ji spíše jiným dánům. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zajímavé krimi, které dojíždí na své datum vzniku - u některých scén si zkušení diváci nebo čtenáři detektivek hned tipnou, co bude následovat - modus operandi, poruchy, nevysvětlitelná důvěra k lidem servírujícím nápoje na zahřátí. Problém je, že na potvrzení vašeho správného odhadu čekáte 10-15 minut a tak vás tato depresivní dvouhodinovka začne trochu mučit. V závěru bych paradoxně po plýtvání stopáží čekal něco jako kompletní odhalení případu, ale vezme se to najednou zkrátka. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitná thrillerová pecka, ktorej ústredná téma nie je zrovna dvakrát potešujúca - celý čas sa zaoberáme smrťou a samovraždami. Napriek tomu je film spracovaný naozaj skvele a citlivo pristupuje už k samo o sebe veľmi citlivej téme. Skvelé herecké výkony, skvelé prostredie, miestami Morke buduje celkom slušné napätie a záverečné dialógy hlavných mužských postáv sa mi veľmi páčili. Mrazivá, chladná a nepríjemná atmosféra sa tiahne celou stopážou (film je pri tom vyrozprávaný veľmi pomaly a precízne) a ani na sekundu nepoľavuje ba priam vrcholí až do niečoho desivého - výplod chorej mysle, že pomáha ľuďom. Na 5* to nemalo dostatočnú iskru, ale silné 4* si zaslúži určite. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Mørke je město v regionu Střední Jutsko v Dánsku, ale také dánský výraz pro temnotu. (šerminator)

Reklama

Reklama